• 7 Μαΐου 2024,

Δικαίωση μετά από μεγάλη μάχη. Ανάσταση…

 Δικαίωση μετά από μεγάλη μάχη. Ανάσταση…

Ο ΑΟΚ στην κλήρωση της Β` Εθνικής

Μετά από μεγάλη μάχη, που έγινε χθες στη συνεδρίαση της football League o ΑΟΚ τελικά δικαιώθηκε και θα μπει στην κλήρωση του πρωταθλήματος που θα γίνει την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Μαζί με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ηρακλή. Στη ψηφοφορία που έγινε υπέρ της συμμετοχής των ομάδων στη Β` Εθνική ψήφισαν 14 ομάδες και κατά 4 ομάδες.

Αρκεί τα αιτήματα των ομάδων της FootBall League να γινόταν δεκτά από τον Γιάννη Ιωαννίδη. Χθες αντιπροσωπία της Λίγκας επισκέφτηκε τον Γιάννη Ιωαννίδη και δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα. Όλα πήγαν καλά μετά από πολλά εμπόδια που υπήρχαν.

*Δηλώσεις Τσοκτουρίδη

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης έκανε χθες δηλώσεις για τη δικαίωση του ΑΟΚ: « Είναι αλήθεια ότι δώσαμε ένα πολύ δύσκολο αγώνα εδώ και 5 μήνες. Ξεκινήσαμε από τον Απρίλιο, χρειάστηκε να ξεπεράσουμε πάρα πολλά εμπόδια. Αυτή τη στιγμή καταφέραμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Υπήρχαν πραγματικά πολλοί άνθρωποι που βοήθησαν. Θέλω να εκφράσω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο, ο οποίος πραγματικά το υποσχέθηκε, το έκανε και του είμαστε ευγνώμονες. Χωρίς τη βοήθεια του δε θα είχαμε αποτέλεσμα. Πολύ σημαντικό ήταν που ανέλαβε υφυπουργός μετά τον Ιούνιο, ο κ. Ιωαννίδης. Μας βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τον ευχαριστούμε. Σημαντική ήταν η βοήθεια των βουλευτών της Καβάλας, του κ. Καλαντζή και του κ. Παναγιωτόπουλου. Επίσης μας βοήθησαν οι τοπικοί σταθμοί της Καβάλας. Καταφέραμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.

Αλλάζουμε σελίδα και θα είμαστε αντίπαλοι με αυτούς που δε μας ήθελαν, μόνο στο χορτάρι. Σε προσωπικό επίπεδο τους θεωρώ όλους φίλους μου. Σαφώς και υπεράσπισαν τα δικά τους συμφέροντα. Σεβαστά όλα. Νομίζω ότι για το καλό του αθλητισμού, πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα και πρέπει να δείξουμε τις ικανότητες μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται. Χάσαμε πάρα πολύ χρόνο αλλά θέλαμε να έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση. Θέλαμε να σεβαστούμε τα αρμόδια όργανα και να μην κάνουμε κινήσεις. Τώρα πιστεύω ότι με τη βοήθεια των φιλάθλων της Καβάλας, θα κάνουμε μια ομάδα αντάξια της ιστορίας του ΑΟΚ».

*Επεισοδιακή συνεδρίαση

Η συνεδρίαση της F.L ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι.

Η ένταση που επικράτησε στη διάρκεια ήταν πολύ μεγάλη. Οι εκπρόσωποι του ΑΟΚ, του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή, τελικά δε μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Το κλίμα για τις 3 ομάδες δεν ήταν θετικό. Ο Καλογιάννης ήταν κάπου στη μέση. Ζήτησε να υπάρξουν συναντήσεις με Ιωαννίδη και Σουπερ Λιγκ. Πρόεδροι ομάδων ήταν αντίθετοι με νέα διαπραγμάτευση, αμφισβητώντας τον χαρακτήρα της απόφασης της ΕΠΟ. Μερικοί πρότειναν αποχή από το πρωτάθλημα, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα των ομάδων. Σε κάποια στιγμή βγήκε στην επιφάνεια πάλι η υπόθεση, να φύγει από τη F. L και να πάει την Παρασκευή στη Σουπερ Λιγκ.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε και μετά τις 16.00, όπου ήταν προγραμματισμένη η κλήρωση του πρωταθλήματος. Στη συνεδρίαση υπήρχαν δυο στρατόπεδα, ακόμη και τρία.

Γινόταν πανικός. Καλλιθέα και Παναχαϊκή έβγαλαν ανακοινώσεις, πριν ακόμη τελειώσει η συνεδρίαση.

Δυστυχώς αρνητικές. Κυρίως κατά του Σπύρου Καλογιάννη. Τελικά το θέμα πήγε στη ψηφοφορία κι ήρθε η Ανάσταση.

*Η δήλωση Πιλάβιου και η ομόφωνα θετική απόφαση της ΕΠΟ

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Σέντρα 103, 3, μιλώντας για το θέμα του ΑΟΚ, του Βόλου και του Ηρακλή υποστήριξε τα εξής: « Ζήτησα από το συμβούλιο της FootBall League να τις εντάξει. Υπάρχουν διάφορα νομικά κολλήματα αλλά όταν μιλάμε για συναίνεση, μιλάμε για μη προσβολή».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ πήρε ομόφωνα την απόφαση για ένταξη των ομάδων στη FootBall League.

Από εκεί και πέρα ζήτησε από τη FootBall League, επίσης να πάρει απόφαση ομόφωνα για να εντάξει τις ομάδες στο πρωτάθλημα. Το πρόβλημα είναι οι… αντίθετοι.

Οι ομάδες που αντιδρούσαν από την αρχή. Η ΕΠΟ έριξε το μπαλάκι στη F. L.

Αυτή ζήτησε νομικό έρεισμα αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Ξεπερνιέται μόνο αν υπάρχει ομόφωνη απόφαση.

Η ΕΠΟ πάντως ήταν σαφέστατη. Ζήτησε από την Ενωση Β`- Γ` Εθνικής να τοποθετήσει τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ΑΟΚ και Ηρακλής στο πρωτάθλημα της Β` Εθνικής κατηγορίας περιόδου 2012-2013.

Η απόφαση αυτή κρίθηκε πολύ θετική. Μάλλον αναμενόμενη αφού υπήρχαν οι πληροφορίες από το βράδυ της Τρίτης, ότι η ΕΠΟ δε θα είναι αρνητική.

Παρά κάποιες αναρτήσεις που μάλλον, παραπληροφορούσαν τον κόσμο για αρνητική στάση του Σαρρή και θετική του Γκαγκάτση. Η απόφαση ήταν ομόφωνα θετική.

*Την Παρασκευή η Σουπερ Λίγκα για την αναδιάρθρωση

Εν τω μεταξύ την Παρασκευή στη γενική συνέλευση της Σουπερ Λιγκ, θα ζητηθεί και εκτός των άλλων η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης δεν έχει κλείσει ακόμη για τη Σουπερ Λιγκ. Φυσικά μπορεί να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Η Σουπερ Λιγκ με αυτή την κίνηση έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, δείχνοντας ότι δεν είναι αρνητική να αλλάξει το τοπίο στη δομή των κατηγοριών. Αφήνει ξεκάθαρα ανοιχτό παράθυρο.

Η ΕΠΟ θετική, η Σουπερ Λιγκ θετική, ο Ιωαννίδης πιέζει σε μεγάλο βαθμό, τελικά το αγκάθι είναι οι λίγες ομάδες στη F.L .

*Οι κινήσεις Τσοκτουρίδη

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης βρέθηκε χθες από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αθήνα. Αρχικά επισκέφτηκε το υπουργείο αθλητισμού όπου όμως δε συνάντησε τον Γιάννη Ιωαννίδη. Μετά τις 10 το πρωί πήγε στα γραφεία της ΕΠΟ. Εκεί εκφράστηκε θετικά για την απόφαση της ΕΠΟ, μεταφέροντας κλίμα αισιοδοξίας.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν μαύρα σύννεφα στην Καβάλα. Η απόφαση της ΕΠΟ έφερε ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία, ότι όλα θα πάνε καλά. Στη συνέχεια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, μετακόμισε στα γραφεία της F. L όπου πριν τη συνεδρίαση μίλησε με τους περισσότερους προέδρους των ομάδων αλλά και τον Σπύρο Καλογιάννη. Εκεί και πάλι ήταν αισιόδοξος ότι ο ΑΟΚ θα παίξει στη Β` Εθνική.

Συν το χρόνο, όμως όλα ανατράπηκαν. Η ένταση που επικρατούσε έφερε τα πάνω κάτω. Η αισιοδοξία μετατράπηκε σε μεγάλο προβληματισμό. Τελικά όμως ήρθε η μεγάλη δικαίωση.

Τάσος Πατσίδης

 

 

 

Διαβάστε επίσης