ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Νέα συνάντηση με τους προέδρους του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ έχει σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς προκειμένου να τους πείσει να μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές του Νομού Καβάλας. Η παρέμβαση Γρανά άρχισε χθες. Σήμερα για το θέμα συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Χθες οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης έκαναν αποχή από τα μαθήματα τους για τον ίδιο λόγο. Θέμα μαθητικών μετακινήσεων συζήτησαν με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Καβάλας. Μετά από 20 μήνες γραφειοκρατίας και 12 διαφορετικές εγκρίσεις ο Δήμος Καβάλας πήρε την πρώτη άδεια για να υλοποιήσει έργο προστασίας της ακτής στην Ραψάνη. Πρόκειται για ζημιές που προκάλεσε νοτιάς τον Δεκέμβρη του 2010. Απομένει έγκριση του Υπουργείου των Οικονομικών και ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Παρόμοια διαδικασία για ίδια έργα ακολουθεί ο Δήμος Καβάλας για το Περιγιάλι και την Καλαμίτσα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά χθες το απόγευμα στην συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης KavalaExpo 2012 αύριο θα κάνει ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Δύο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα βρίσκονται στην Καβάλα την Δευτέρα. Θα μιλήσουν σε εκδήλωση που θα γίνει σε αίθουσα του κινηματογράφου Απόλλων.

 

«Ζητώ να παραιτηθεί ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης» είπε χθες, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Λάζαρος Σαββαίδης. Δεν πρόλαβε να εξηγήσει τον λόγο αφού τον διέκοψε ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Ιορδανίδης. Στην Θάσο, η ΔΕΗ έκλεισε το γραφείο της στον Λιμένα με αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία του Δήμου Θάσου. Το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας συνεδριάζει την Δευτέρα. Ξεχωρίζουν τα θέματα των έργων του ΕΣΠΑ και του απολογισμού του Φεστιβάλ Φιλίππων. Για μέρες θα είναι κλειστές οι εφορίες. Οι απεργίες των υπαλλήλων αρχίζουν αύριο. Συνεχίζονται από την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη. Λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστών και εισαγγελέων αναβλήθηκαν χθες πολλές υποθέσεις στο Πολυμελές Καβάλας. Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ δηλώνει συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων την ερχόμενη εβδομάδα. Μένουν στη θέση τους οι διοικητές των Νοσοκομείων σε όλη την χώρα. Αυτό είναι το συμπέρασμα σύσκεψης που έγινε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης βρέθηκε στο Υπουργείο Υγείας, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σαλμά όπου έθιξε και το θέμα της εγκατάστασης και λειτουργίας στο Νοσοκομείο Καβάλας Μαγνητικού Τομογράφου.

 

Ο Δήμος Καβάλας ανακοίνωσε χθες 6 διαφορετικούς διαγωνισμούς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την απελευθέρωση της Καβάλας. Αυτοί αφορούν την φωτογραφία, το ντοκιμαντέρ, κόμικς, διήγημα, ποίημα,μουσική σύνθεση. Ο πολιτιστικός σύλλογος Φιλίππων άρχισε την προετοιμασία της εκδήλωσης «Νοστιμιές από το σπίτι» που θα γίνει για δεύτερη χρονιά στους Φιλίππους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη το απόγευμα στο παλιό σχολείο του χωριού.

 

Η συμφωνία για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών αργεί αλλά ο ΑΟΚ δεν ανησυχεί. Για την ερχόμενη εβδομάδα μετατέθηκε η κλήρωση της Β’ Εθνικής. Το Σάββατο ο ΑΟΚ παίζει φιλικό παιχνίδι στην Ελευθερούπολη με τον Ορφέα. Πρεμιέρα με τον Ηλυσιακό στην Καλαμίτσα για την Ένωση. Η κλήρωση της Α1 έγινε χθες, στην ίδια εκδήλωση η ομάδα της Καβάλας παρέλαβε το κύπελλο ήθους για την περσινή της αγωνιστική παρουσία. Το πρωτάθλημα αρχίζει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης