• 23 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

Για τον Ιανουάριο του 2014 μετατίθεται η προγραμματισμένη για τον Δεκέμβρη 3η γεώτρηση της Ενεργειακής στα υφιστάμενα κοιτάσματα του Πρίνου. Πιο μπροστά πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί το θέμα της έγκρισης από πλευράς υπουργείου Περιβάλλοντος της συνεργασίας της Ενεργειακής με την εταιρία ΒΡ. Χθες η Ενεργειακή ανακοίνωσε επίσημα ότι η 2η γεώτρηση είχε επιτυχία, αυξάνοντας την ημερήσια παραγωγή κατά 850 βαρέλια. Εξελίξεις υπάρχουν και στο θέμα του πιθανού κοιτάσματος στο Κατάκολο. Η συνεργαζόμενη με την Ενεργειακή κοινοπραξία είναι πιθανό να αποσυρθεί, λόγω διαφόρων οικονομικών προβλημάτων. Αυτό σημαίνει ότι η Ενεργειακή Αιγαίου θα μείνει μόνη της στο φιλόδοξο αυτό σχέδιο. Την Δευτέρα θα συνεχιστεί στη Κομοτηνή η δίκη για την υπόθεση των ληστειών τραπεζών. Χθες υπήρξε κώλυμα του Εισαγγελέα της έδρας και η διαδικασία δεν προχώρησε. Εκτίμηση των παραγόντων της δίκης είναι ότι η απόφαση ίσως προλάβει να εκδοθεί την Παρασκευή 29 Νοέμβρη. Στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τα θέματα των δρομολογίων των φέρι μποτ ήταν χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης. Σήμερα το υπουργείο ανακοινώνει το νέο οργανόγραμμα του Λιμενικού Σώματος. Μένει στην Καβάλα η Περιφερειακή Διοίκηση, συνεχίζουν να κινδυνεύουν οι Λιμενικοί Σταθμοί Πρίνου και Ελευθερών. Ολοκληρώθηκε και στο Κτηματολογικό γραφείο η διαδικασία μεταγραφής του Εκθεσιακού Κέντρου. Πλέον ανήκει στο Επιμελητήριο Καβάλας.

 

Ενός λεπτού σιγή για τον Νικόλαο Μάρτη και τον Μιχάλη Ιωσηφίδη κρατήθηκε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Λεωνίδας Παππάς μιλά τη Δευτέρα στη Δράμα, σε εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Δράμας. Άρχισαν χθες οι προετοιμασίες για το αεροπορικό σόου του Ιουνίου του 2014. Οι πρώτες συζητήσεις έγιναν ανάμεσα στον Πάνο Γεωργιάδη, Κωστή Σιμιτσή, Αρχέλαο Γρανά. Επαναλειτουργεί από χθες το ΚΤΕΟ στο Κοκκινόχωμα. Υπόσχεση ότι θα επανέλθουν τα δρομολόγια των λεωφορείων από Καβάλα προς Κομοτηνή έδωσε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ροδόπης. Κοινή επιστολή στον Δήμο Καβάλας για την Χριστουγεννιάτικη Αγορά θα στείλουν Εμπορικός Σύλλογος και Ομοσπονδία. Ιδρυτική συνέλευση των νέων του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει την Κυριακή στο Στέκι της Νέας Πόλης. Παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου χθες η δουλειά ομάδας εργασίας μηχανικών που αφορά ψηφιοποίηση του αρχείου της Πολεοδομίας. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες ο 56χρονος που συνελήφθη την Δευτέρα στα διόδια της Μουσθένης με 500 γραμμάρια χασίς. Αναβάλλεται λόγω καιρού η προγραμματισμένη για αύριο εκδήλωση στο 6ο Γυμνάσιο με θέμα τη δημιουργία αστικών λαχανόκηπων.

 

Με εκδηλώσεις που αρχίζουν στις 10 το πρωί η Καβάλα τιμά την σημερινή μέρα των ενόπλων δυνάμεων. Το Σάββατο το βράδυ η θεατρική ομάδα του συλλόγου της Παναγίας παρουσιάζει στο Αμφιθέατρο την παράσταση «Οι Κυβερνήσεις πέφτουνε». Με περίπτερο 80 τμ συμμετέχει στην έκθεση Philoxenia που αρχίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια ΑΜΘ. Στην ίδια έκθεση η Δημωφέλεια προβάλει τα Λουτρά των Κρηνίδων. Ο Μπάμπης Στόκας εμφανίζεται σήμερα το βράδυ στη Μυροβόλο Άνοιξη.

 

Ο διαιτητής από τη Θεσσαλονίκη Νίκος Τεβεκέλης θα σφυρίξει το ματς της Κυριακής ανάμεσα στον ΑΟΚ και τη Δόξα Δράμας. Στην διάθεση του Απόστολου Χαραλαμπίδη ο Χόρτσας, του οποίου η τιμωρία έληξε.

 

 

Διαβάστε επίσης