μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η είδηση επιβεβαιώνεται κάθε μέρα. Η επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ετοιμάζεται για να γίνει την Τρίτη 3 Δεκέμβρη. Πολλοί θα πουν ότι εκεί θα επαναληφθεί η «μάχη» των δρομολογίων τόσο στο Πρίνο όσο και στη Κεραμωτή. Σωστό αλλά όχι πλήρες. Στην ίδια συνεδρίαση θα επανέλθει όπως φαίνεται το θέμα του υδροπτέρυγου. Να δούμε τι θα βρουν αυτή τη φορά προκειμένου να το «κόψουν».

 

Μπράβο στη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων που κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των δρομολογίων των φέρι μποτ. Εκεί που οι 4 βουλευτές της Καβάλας διστάζουν, αποφεύγουν, σιωπούν έρχονται άλλοι βουλευτές να καλύψουν το κενό. Όχι ότι θα γίνει κάτι σπουδαίο είτε με την ερώτηση είτε με την απάντηση. Αυτό μάλλον το αποκλείουμε. Ήταν όμως επιβεβλημένο να υπάρξει επιτέλους και μια ερώτηση βουλευτή στον Υπουργό για αυτό το θέμα. Έστω για την τιμή των όπλων.

 

Με εξαίρεση τον Γιάννη Πασχαλίδη (κι αυτός τώρα τελευταία αποφάσισε να ασχοληθεί με τα δρομολόγια) οι άλλοι 3 βουλευτές του Νομού δεν μιλούν καθόλου για κάτι για το οποίο μιλά όλη η Θάσος αλλά και η Καβάλα. Η παθητική στάση των Καλαντζή, Παναγιωτόπουλου, Κλειτσιώτη είναι σαφώς μια δυσάρεστη έκπληξη. Κάποιοι μάλιστα βιάζονται να πουν για τους βουλευτές ότι και οι 3 είναι με τις εταιρίες! Όσο παραμένουν απαθείς στην όλη υπόθεση τόσο ο κόσμος θα συνεχίσει να δίνει αυτή την εξήγηση.

 

Στο μεταξύ ο ηλεκτρονικός διάλογος για το θέμα συνεχίζεται κάθε μέρα. Διαβάστε την είδηση: «Έως 31 Δεκεμβρίου 2013 θα ισχύουν οι τροποποιήσεις στην γραμμή Λιμένας – Κεραμωτή για τα δύο πρωινά δρομολόγια. Από Λιμένα για Κεραμωτή το πρώτο δρομολόγιο στις 6:30 αντί 6:15 και αντίστοιχα από Κεραμωτή για Λιμένα το πρώτο δρομολόγιο στις 7:30 αντί 7:15 οι αλλαγές έγιναν για να εξυπηρετήσουν τους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της Χρυσούπολης».

 

Διαβάστε και το απαντητικό σχόλιο: «Οι μαθητές ζήτησαν δρομολόγιο στις 07:00 για να είναι στην Κεραμωτή στις 07:45 και στα σχολεία τους (ΕΠΑΛ Χρυσούπολης) στις 08.00 με 08.05. Οι εταιρίες δεν έβαλαν δρομολόγιο στις 7, ούτε μετακίνησαν το δρομολόγιο των 8:30. Επέλεξαν την μεσοβέζικη λύση να πάνε το δρομολόγιο των 6:15 στις 06:30.Έως τώρα, μαθητής από την Ποταμιά ή τον Πρίνο ξυπνούσε στις 5 το πρωί για να φύγει από το σπίτι του στις 5:45 και να είναι στον Λιμένα πριν τις 6:15 για να προλάβει το φέρι μπόουτ. Αν ο μαθητής ξεκινούσε από τον Θεολόγο, έπρεπε να ξυπνήσει στις 4:30. Τώρα, με την… γενναιόδωρη στάση των εταιριών, έκαστος μαθητής κερδίζει τουλάχιστον 15 λεπτά χουζούρι και πηγαίνει στο σχολείο με λιγότερο άγχος».

 

Χαρούμενος ήταν χθες ο αντιδήμαρχος Καβάλας Κυριάκος Σταυρίδης αφού άρχισε και εξελίσσεται ομαλά η διανομή πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία του Δήμου Καβάλας. Οι δεξαμενές γεμίζουν, η χρήση θα είναι προσεκτική ώστε οι ποσότητες που παραδίδονται να φθάσουν περίπου ως το τέλος Γενάρη. Αρκεί φυσικά να βοηθήσει κι ο καιρός. Ο κ. Σταυρίδης που ασχολείται με τα σχολεία του Δήμου κάθε μέρα είναι σταθερά σίγουρος ότι και φέτος δεν θα υπάρξει ζήτημα θέρμανσης. Τα σχολεία θα έχουν όσο πετρέλαιο χρειαστούν. Το μυστικό αυτής της συνετής διαχείρισης και της αισιοδοξίας βρίσκεται αλλού. Στο πόσες ώρες λειτουργούν τα καλοριφέρ στα σχολεία. Οι καλές εποχές τέλειωσαν και δεν γυρίζουν πίσω.

 

Χαρούμενη χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η Στέλλα Παπαδοπούλου. Εξ αιτίας της τοποθέτησης της στη θέση του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου. Το γεγονός το γνώριζαν οι συνάδελφοι της δημοτικοί σύμβουλοι που όλοι της ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Κάποιοι μάλιστα προχώρησαν περισσότερο. Της ζήτησαν να είναι στη διάθεση τους για εξυπηρετήσεις με τους γιατρούς, τις εξετάσεις κτλ.

 

Τα νέα της αγοράς. Ο Θανάσης Γκόγκος νοίκιασε το κατάστημα στην οδό Δοϊράνης που άδειασε όταν η Λα Ρόκα μετακόμισε στην Ερυθρού Σταυρού. Εκεί ετοιμάζει ουζερί που θα λειτουργήσει άμεσα. Στην Ερυθρού Σταυρού από τα παλιά Bodyline μέχρι το Ωκεανίς τα καταστήματα πληθαίνουν αφού στα υπάρχοντα προστέθηκε ένα ακόμη που φτιάχνει λουκουμάδες. Η περιοχή «ζωντάνεψε». Αν μάλιστα νοικιαστεί και το πρώην Bodyline, θα «ζωντανέψει» κι άλλο.

 

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας ρωτήθηκε χθες για τη λειτουργία του Public. Απάντησε ότι η εταιρία είναι ακόμη στη Πολεοδομία, περιμένει έγκριση των αδειών. Σύμφωνα με τον κ. Δέμπα αποκλείεται το κατάστημα να προλάβει να λειτουργήσει στην περίοδο των εορτών. Θα λειτουργήσει με το νέο έτος. Αντίθετα το κατάστημα της Adidas επί της οδού Ομονοίας ετοιμάζεται ώστε να προλάβει τις γιορτές.

 

Όπως φαίνεται (κι όπως ευρύτερα συζητιέται) στο Ζυγός υπάρχει θέμα. Θέμα προεκλογικό. Οι υποψήφιοι το 2010 με τον Κωστή Σιμιτσή φέρονται άπαντες να αποχώρησαν από τη παράταξη και να «αναπαύονται» ήδη στην αγκαλιά του συνδυασμού του Μάκη Παπαδόπουλου. Κάποιους από αυτούς εμφανίζεται να διεκδικεί με μαχητικό τρόπο κι ο Βαγγέλης Παππάς. Ο Δήμαρχος υποβαθμίζει το πρόβλημα λέγοντας στους συνεργάτες του ότι στο Ζυγός όλοι οι υποψήφιοι θα είναι νέα πρόσωπα. Ο Μάκης Παπαδόπουλος από τη μια δεν κρύβει την ικανοποίηση του για αυτές τις εξελίξεις, από την άλλη κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

 

Άλλοι ισχυρίζονται ότι γενικά ο Σιμιτσής έχει θέμα στον πρώην Δήμο Φιλίππων. Φέρνουν ως παράδειγμα τους Κελεκτσόγλου- Κωταίδη (και οι δύο τάχθηκαν από καιρό με τον Μάκη Παπαδόπουλο), αναφέρονται στον Παντελή Γεωργιάδη και στον Θόδωρο Παπαδόπουλο. «Κυκλοφορεί» στις Κρηνίδες ότι και οι δύο δεν θα είναι υποψήφιοι με τον Σιμιτσή. Πάλι ευνοημένος εμφανίζεται ο συνδυασμός Παπαδόπουλου. Ο οποίος δεν θα βιαστεί να ανακοινώσει ονόματα ούτε στο Ζυγός, ούτε στις Κρηνίδες, ούτε πουθενά. Θα το τρενάρει το θέμα για το φόβο των πιέσεων και των υπαναχωρήσεων.

 

Προεκλογική και η επόμενη είδηση, μας έρχεται από το Βόλο. Τοπική εφημερίδα έκανε δημοσκόπηση όπου τα ποσοστά των βασικών υποψηφίων δημάρχων είναι μικρά. Πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον. Εκτίμηση μας είναι ότι αν από το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης αφαιρέσουμε τα ονόματα τότε η γενικότερη εικόνα που δίνει η έρευνα θα μπορούσε να ισχύει (για αυτή τη περίοδο) σε πολλούς ακόμη Δήμους της χώρας. Στο Βόλο υπάρχει η ιδιαίτερη υποψηφιότητα του Αχιλλέα Μπέου ενώ βάση της ίδιας είδησης φαίνεται να μην τα καταφέρνει ως τώρα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η είδηση σημειώνει τα ακόλουθα: Χωρίς κάποιο φαβορί αλλά με μία έκπληξη ξεκινάει η μάχη για το Δήμο Βόλου. Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Alco για την τοπική εφημερίδα «Ταχυδρόμος» στην πρόθεση ψήφου λαμβάνουν: 14,4%: Ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας 12,8%: Η έκπληξη, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος που είχε προαναγγείλει ότι «θα κατέβει για δήμαρχος και θα παραμιλάει όλη η Ελλάδα». Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Μπέος είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση των «στημένων» τον Ιούνιο του 2011 και παρέμεινε στη φυλακή μέχρι τον Ιούλιο του 2012. 12,8%: Ο νυν δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης και 12,6%: πρώην ΟΝΝΕΔίτης Αργύρης Κοπάνας. Στην παράσταση νίκης προηγείται κατά πολύ (14,7%) ο νυν δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης ο οποίος ωστόσο θεωρείται από έναν στους τρεις πολίτες (35%) υπεύθυνος για τα σημερινά προβλήματα της πόλης με πρώτο την καθαριότητα.

 

Όλη η Ελλάδα έμαθε χθες ότι με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου έπαψαν να πληρώνονται τους μισθούς τους αυτοί που σχεδίασαν και δολοφόνησαν τον Τριαντάφυλλο Κουκούδη. Συγνώμη αλλά η είδηση δεν είναι ούτε για πανηγύρια, ούτε για υπουργικές χαρές. Δείχνει πόσο το κράτος υστερεί στα αυτονόητα. Κι όσο παρουσιάζει αυτές τις αδυναμίες τόσο θα δημιουργεί χαράτσια για να εισπράξει χρήματα που έχει ανάγκη. Επίσης είναι κι άλλη πλευρά του ίδιου θέματος. Τι θα γίνει με τις οικογένειες των δύο δραστών; Πως θα ζήσουν; Από τις φιλανθρωπίες των γειτόνων;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης