• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Παραμένει «ζωντανό» το ενδιαφέρον του επιχειρηματία Κώστα Αντίοχου για την δρομολόγηση στη γραμμή του Πρίνου του υδροπτέρυγου «Ήλιδα ΙΙ». Περιμένει την επόμενη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. αλλά και την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων που θα καταργούν την 35ετία ώστε να επανέλθει. Ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου Μηνάς Βλαστάρης άφησε αιχμές κατά των Δήμων Καβάλας και Θάσου ότι δεν υποστήριξαν πραγματικά το αίτημα. Ο δε Κώστας Αντίοχος υποστήριξε ότι την ώρα που συζητούνταν το θέμα του υδροπτέρυγου στο συμβούλιο του Υπουργείου ήταν παρόντες εκπρόσωποι της ΑΝΕΘ και της ΝΕΚ που δήλωσαν ξεκάθαρα την αντίθεση τους. Περισσότεροι από 1.000 θα είναι τελικά οι Τούρκοι επισκέπτες της Καβάλας τη Δευτέρα. Έρχονται με το κρουαζιερόπλοιο «Λούϊς Ολυμπία». Χθες στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας έγινε νέα σύσκεψη με θέμα την εξυπηρέτηση των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, το μήκος των οποίων είναι μεγαλύτερο από την προβλήτα που συνήθως δένουν. Στις 4 Νοέμβρη ξανάρχεται στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Ριβιέρα. Στον ανακριτή ζήτησε να καταθέσει ο Άγγελος Σμυρλόγλου. Θα αναφερθεί στην υπόθεση των εκδηλώσεων Μπουδακίδου. Η κατάθεση Σμυρλόγλου θα γίνει σήμερα. Αντιφασιστική εκδήλωση θα γίνει στη Θάσο το απόγευμα της Κυριακής.

 

Περισσότεροι από ποτέ ήταν χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της Κηπούπολης που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του ιερού ναού της Αγίας Ειρήνης κι αναφέρθηκαν στη λειτουργία δύο κεραιών κινητής τηλεφωνίας. 73χρονος έχασε τις αισθήσεις του ενώ ήταν στο κέντρο της πόλης. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Υπάρχουν καταστήματα που θα λειτουργήσουν κανονικά την Κυριακή 3 Νοέμβρη, δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θόδωρος Μακαρίτης. Η Ενεργειακή Αιγαίου προσπαθεί να πάρει πράσινο φως από την Κυβέρνηση για να μπορεί να πουλά το πετρέλαιο του Πρίνου στη ΒΡ. Διαφορετικά κινδυνεύει το πρόγραμμα γεωτρήσεων που είναι σε εξέλιξη. Σε επιχειρηματική αποστολή στη Σόφια στο τέλος Νοέμβρη μετέχει το Επιμελητήριο. Διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ επειδή παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου δεν έχουν πληρωθεί ακόμη την ενιαία ενίσχυση και την εξισωτική αποζημίωση. Ο Μάνος Σεργιάδης είναι ο νέος πρόεδρος της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

 

Στις 7.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Γαλαξίας παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χρύσας Δημολίδου. Την συγγραφέα προσκάλεσε στη Καβάλα το βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη. Από τις 29 Οκτώβρη εκδηλώσεις της ομάδας των Παραμυθάδων στη δημοτική βιβλιοθήκη του Αγίου Λουκά. Η έκθεση με φωτογραφίες των εξόριστων στον Αη Στράτη θα φιλοξενηθεί στη Καβάλα στα μέσα Νοέμβρη. Εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει το Σάββατο στο Κοκκινόχωμα. Συνεχίστηκε χθες στο εκθεσιακό της Νέας Καρβάλης το 15ο Εντομολογικό Συνέδριο.

 

Εργομετρικές εξετάσεις πέρασαν χθες οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ. Η ομάδα κινδυνεύει με τιμωρία αν δεν πληρώσει χρέος 80.000 ευρώ στον Νικουλάε και 90.000 ευρώ στον Καρντόζο. 140 εισιτήρια για τους οπαδούς της ζήτησε η ΑΕΚ που το Σάββατο αντιμετωπίζει στη Καλαμίτσα την Ένωση. Ηρακλής, Αμισιανά, ΑΕΚ και Αντιφίλιπποι προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΚ.

 

 

Διαβάστε επίσης