ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Η έκτακτη γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας αποφάσισε χθες βράδυ υπέρ της λειτουργίας της αγοράς μια Κυριακή κάθε χρόνο. Την συνέλευση παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 έμποροι και καταστηματάρχες. Στο τέλος έγινε ψηφοφορία όπου επικράτησε η πρόταση που είχε καταθέσει η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση. Αμέσως μετά έγινε συζήτηση για τις απειλές του ΟΑΕΕ με κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς αυτών που δεν πληρώνουν τις μηνιαίες τους εισφορές. Λίγο νωρίτερα χθες το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση Γιαννακίδη. Παραχώρησε κατά κυριότητα στο Επιμελητήριο Καβάλας το Εκθεσιακό Κέντρο. «Το κτίριο θα παραδοθεί λειτουργία άρτιο» είπε ο Άρης Γιαννακίδης. Ήδη το Επιμελητήριο ξόδεψε 40.000 ευρώ για να αποκαταστήσει ζημιές προηγούμενων μηνών ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος για την Έκθεση που εγκαινιάζεται αύριο το απόγευμα. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο 300 ανθρώπων έγινε χθες το απόγευμα στον Λιμένα της Θάσου. 8 Γυμνάσια και Λύκεια του Ν. Καβάλας δεν λειτούργησαν χθες λόγω του ότι βρίσκονται σε κατάληψη.

 

Συνεδριάζει στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Η Δίωξη Ναρκωτικών της Α.Δ. Καβάλας είχε τις κατάλληλες πληροφορίες για την σύλληψη δύο αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη που κατηγορούνται για διακίνηση χασίς και στη Καβάλα. Κατασχέθηκαν 15 κιλά χασίς και μικρή ποσότητα κοκαΐνης. Δημοτικοί υπάλληλοι άρχισαν από χθες να καθαρίζουν το κτίριο του παλιού δικαστηρίου προκειμένου αυτό να επιστρέψει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Υπουργείο Οικονομικών. Από το Υπουργείο Οικονομικών θα το ζητήσει ο Δήμος Καβάλας που αισιοδοξεί για θετική απάντηση στο αίτημα του. Τοποθετήθηκαν εκ νέου πινακίδες στην οδό Δοϊράνης που ενημερώνουν ότι πεζοδρομείται το τμήμα της ανάμεσα στην Ομόνοια και την Καράνου. Συνάντηση με συσκευαστές και εξαγωγείς σταφυλιών του Δήμου Παγγαίου είχε πρόσφατα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Από σήμερα έως και τις 11 Οκτώβρη γίνονται δεκτές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που θα υλοποιήσουν οι 4 Δήμοι του Νομού Καβάλας. Αιτήσεις κατατίθενται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ και στα ΚΕΠ. Δρομολόγια μόνο από και προς την Αθήνα θα γίνονται τον Χειμώνα μέσω του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος». Τα δρομολόγια αυτά θα εκτελεί η εταιρία Ολυμπιακές Αερογραμμές. Τέλος Οκτώβρη τελειώνουν οι φετινές πτήσεις τσάρτερ.

 

Το απόγευμα καταπλέει στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο Columbus II. Μεταφέρει Γερμανούς τουρίστες. Το πλοίο θα διανυκτερεύσει στο λιμάνι της Καβάλας. Ξεκίνησε η νέα προσκοπική χρονιά για τα προσκοπικά συστήματα της Καβάλας. Το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη εκδήλωση της Θουκυδίδειου Ακαδημίας.

 

Σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι παρουσιάζεται η νέα διοίκηση του ΑΟΚ στην οποία όπως φαίνεται δεν θα μετέχει ο Βλάσης Τσάκας. Εκπρόσωπος του ερασιτέχνη ο Κώστας Νάνος. 500 εισιτήρια ζήτησε για τους οπαδούς του ο Ηρακλής για την αναμέτρηση της Δευτέρας στο «Ανθή Καραγιάννη». Χθες η Ένωση έπαιξε καλό μπάσκετ. Νίκησε σε φιλική αναμέτρηση 70-53 την ομάδα των Ικάρων Σερρών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης