• 20 Απριλίου 2024,

Τελετή εγκαινίων σε «ζωντανή» μετάδοση

 Τελετή εγκαινίων σε «ζωντανή» μετάδοση

Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή έναρξη της 21ης έκθεσης του Επιμελητηρίου Καβάλα EXPO 2013. Η δουλειά που προηγήθηκε είναι μεγάλη κι αρκετά ακριβή. Υπολογίζεται για να ξαναγίνει λειτουργικό – έτοιμο για την έκθεση – το εκθεσιακό κέντρο, στη Νέα Καρβάλη, το Επιμελητήριο ξόδεψε και θα ξοδέψει ποσό 40.000 ευρώ. Ίσως και περισσότερα χρήματα. Κάθε μέρα βρίσκονται αυτή την περίοδο στο Εκθεσιακό Κέντρο οι συνήθεις ύποπτοι, Μάκης Δημητριάδης, Τάσος Μεταξάς. Μαζί τους και η Μαρία Καλέα, που φροντίζει κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες, για τη λειτουργία του χώρου και τη ροή των επισκεπτών στα περίπτερα. Υπάρχουν ειδήσεις από την καινούρια ανακαίνιση που υποχρεωτικά έκανε στο εκθεσιακό κέντρο το επιμελητήριο. Πρώτα – πρώτα επανήλθε σε κανονική λειτουργία η γεννήτρια. Έτσι το εκθεσιακό εν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος. Λειτουργούν και καταγράφουν το τι συμβαίνει μέσα κι έξω από το κτήριο, 16 κάμερες, μέσω των οποίων η τελετή των εγκαινίων θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Έκθεσης.

Έγιναν βαψίματα, καθαριότητα, μπήκανε επιπλέον φωτιστικά. Μετά από πολύ δουλειά που έγινε και σε χρονικά διαστήματα του καλοκαιριού, ο χώρος είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους εκθέτες που κι αυτοί είναι κάθε μέρα και περισσότεροι, καθώς ετοιμάζουν τα περίπτερά τους.

Ο Μ. Δημητριάδης είπε στην εφημερίδα μας:

 

«Ενεργήσαμε όπως και πέρσι στο χώρο. Υπήρχαν κάποιες βλάβες οι οποίες ήταν αναμενόμενες, λόγω μη χρησιμοποίησης του κτηρίου. Η σοβαρότερη παρέμβαση που κάναμε ήταν στον κλιματισμό. Μπορούμε να πούμε ότι τώρα δουλεύει με απόδοση 99%. Διορθώθηκαν διάφορα σπασίματα κ.λ.π. Γενικά έχουνε διορθωθεί όλα. Έχουμε κάνει διορθώσεις στο υπόστρωμα του έξω εκθεσιακού χώρου, μπροστά στην είσοδο και πίσω. Σοβάδες, βαψίματα κι όλα αυτά τα δομικά τουλάχιστον ήτανε σε πρώτη προτεραιότητα.

Μπήκαμε δυναμικά στην ηλεκτρονική υποστήριξη του κτηρίου. Κάνουμε πολύ σοβαρές κινήσεις, τόσο ασφάλειας όσο και καταγραφής γεγονότων, εντός του εκθεσιακού. Ν΄ αναφέρω ότι για πρώτη χρονιά τα εγκαίνια θα βγούνε και λάιφ από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, την Kavala EXPO 2013. Νομίζω πως αυτό ήταν απαίτηση πολλών εκθετών».

ΕΡ: Πόσο καιρό είσθε εδώ και δουλεύετε;

ΑΠ: «Για την έκθεση δουλεύουμε έναν χρόνο. Στο εκθεσιακό κέντρο πολύ εντατικά τον τελευταίο μήνα. Αλλά έχουνε γίνει κατά καιρούς κάποιες εργασίες. Και τον Αύγουστο ήμασταν εδώ και τον Ιούλιο και τον Μάρτιο, για να προλάβουμε κάποιες ζημιές και κάναμε τις επιδιορθώσεις».

Ο Τάσος Μεταξάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

«Συμπληρωματικά θέλω να πω και εγώ, ότι φέτος στο εκθεσιακό «Απόστολος Μαρδύρης» που βρίσκεται εδώ στη Νέα Καρβάλη, ηλεκτροδοτήσαμε την μπροστινή είσοδο του κτηρίου με σταθερό φωτισμό, όπως και στην πίσω πλευρά του κτηρίου βάλαμε προβολείς, ώστε να μην μπαίνουμε στα έξοδα κάθε χρόνο, βάζοντας φορητούς προβολείς, που αυτά μας χαλάνε τα δάπεδα και τα πλακάκια. Φέτος φωτίσαμε πάρα πολύ καλά την έκθεση. Διορθώσαμε και το φωτισμό που υπήρχε στο εσωτερικό. Όπως είπε κι ο Μάκης Δημητριάδης φέτος η έκθεση θα παρακολουθείται και ηλεκτρονικά μέσα από το διαδίκτυο. Έχουμε βάλει σε ενεργοποίηση το συναγερμό του κτηρίου ώστε νάμαστε σε μεγάλη ασφάλεια και να μην έχουμε προβλήματα από κλοπές…»

ΕΡ: Να ρωτήσω κι εσάς, είναι αυτά που κάνετε κάθε χρόνο ή τα κάνετε για πρώτη φορά;

ΑΠ: «Όχι. Ορισμένα πράγματα γίνανε για πρώτη φορά. Όπως είπαμε για το φωτισμό μπρος και πίσω του κτηρίου, που δεν υπήρχε. Φτιάξαμε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα. Τηλεοράσεις, κάμερες, εργασίες για τη μετάδοση απευθείας της έκθεσης, τα μεταφραστικά. Όλα αυτά γίναν για πρώτη φορά».

ΕΡ: Η έκθεση είναι σε δύο μέρες, μέχρι τότε θα είναι όλα έτοιμα;

ΑΠ: «Όλα είναι έτοιμα. Εμείς την περασμένη Κυριακή τα δοκιμάσαμε όλα, κάναμε μία γενική δοκιμή. Η ψύξη δουλεύει τέλεια, που ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην έκθεση, γιατί χωρίς ψύξη δυστυχώς δε δουλεύει η έκθεση».

 

 

 

Διαβάστε επίσης