• 26 Απριλίου 2024,

Οι καταλήψεις σχολείων συνεχίζονται

 Οι καταλήψεις σχολείων συνεχίζονται

Συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα χθες οι καταλήψεις σχολείων από μαθητές σε όλο το νομό Καβάλας. Θα λέγαμε ότι χθες οι καταλήψεις ήταν ελαφρώς περισσότερες σε σχέση με την πρώτη τους μέρα, χθες Τρίτη.

Διέκοψαν την κατάληψη το Επαγγελματικό Λύκειο Χρυσούπολης, το 1ο Λύκειο Καβάλας, το 6ο Λύκειο Καβάλας.

Συνέχισε την κατάληψη το 6ο γυμνάσιο Καβάλας. Πρώτη φορά έκαναν χθες κατάληψη το 1ο γυμνάσιο Καβάλας και το 3ο γυμνάσιο Καβάλας. Δε λειτούργησε το 7ο γυμνάσιο Καβάλας, επειδή είναι υπό κατάληψη το διπλανό 2ο λύκειο.

Χθες υπό κατάληψη ήταν και το 3ο λύκειο Καβάλας.

Στη Χρυσούπολη υπό κατάληψη ήταν το γενικό λύκειο και το γυμνάσιο.

Η υπηρεσία προσπάθησε να παρέμβη κυρίως με τους διευθυντές των σχολείων, για να πείσουν τους μαθητές να επανέλθουν στο μάθημα. Χαρακτηριστικά είναι όλα όσα έγιναν χθες το πρωί στην αυλή του 1ου γυμνασίου. Ο διευθυντής του σχολείου μιλούσε για ώρα στα παιδιά, προσπαθώντας να τα πείσει να επανέλθουν στην τάξη, αλλά όταν τέλειωσε η ομιλία του, οι μαθητές κινήθηκαν προς την αντίθετη κατεύθυνση, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι μαθητές δείχνουν μαχητικότητα, αλλά δεν παρουσιάζουν συγκεκριμένα αιτήματα. Πρόκειται για διαμαρτυρία κατά της γενικότερης κατάστασης στην εκπαίδευση, προβλημάτων που θα χαρακτηρίζονταν συνηθισμένα για τη λειτουργία κάθε σχολείου, αλλά και μία συμπαράσταση από ορισμένους μαθητές προς τις κινητοποιήσεις των καθηγητών. Όπως όλα δείχνουν οι καταλήψεις θα συνεχιστούν και σήμερα. Προοπτική να λειτουργήσουν κανονικά όλα τα γυμνάσια και λύκεια του νομού υπάρχει μόνο για την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Διαβάστε επίσης