• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

Συναντήσεις με τους αγρότες του Δήμου Καβάλας αλλά και τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου είχε χθες η νέα διοίκηση του ΤΕΕ ΑΜ. Ο πρόεδρος της διοικούσας Κυριαζίδης υποσχέθηκε ότι στο θέμα του αγωγού ΤΑΡ το ΤΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αλλαγή της όδευσης. Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στη ΒΦΛ. Αποφάσισε να δώσει χρόνο στην εταιρία ώστε να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας. Το σωματείο εκτιμά ότι λόγω της αναδρομικής μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου το χρέος της ΒΦΛ στη ΔΕΠΑ μπορεί να περιοριστεί κατά 3 εκ ευρώ. Στο Υπουργείο Υγείας θα είναι σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης και η αναπληρώτρια Στέλλα Παπαδοπούλου. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δηλώνει ότι σήμερα θα συναντήσει κι αυτός τον Υπουργό Υγείας. Χθες ο δήμαρχος επανέλαβε ότι υπάρχουν σχέδια άμεσης αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου αλλά και ο σταθερός στόχος το μεγάλο κτίριο να δοθεί σε ιδιώτη επενδυτή και να μετατραπεί σε ξενοδοχείο ιαματικού τουρισμού. Την Καθαρά Δευτέρα θα έρθουν στην Καβάλα ο Υπουργός Εργασίας Βρούτσης κι ο επίτροπος της ΕΕ σε θέματα απασχόλησης. Ετοιμάζεται πρόγραμμα επισκέψεων τους στο ΚΔΑΠ, την Παιδόπολη και τον παιδικό σταθμό της ΔΕΠΟΣ. Νομαρχιακή συνέλευση πραγματοποιεί το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Αύριο αποφασίζονται οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του Κώστα Μορφίδη.

 

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λαμπρόπουλος της εφημερίδας Το Βήμα έγραψε χθες ότι μεταξύ των νέων στοιχείων για τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα της Καβάλας και της Θάσου περιλαμβάνεται κατάθεση ενός 30χρονου, η οποία επιβαρύνει τη θέση του 57χρονου που συνελήφθη πρόσφατα. Την Δευτέρα 31 Μαρτίου η τακτική γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου όπου θα συζητηθεί πάλι το θέμα της λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές. Την Κυριακή 16 Μαρτίου συγκροτείται σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου. Άρχισαν τα έργα στο Φάληρο, αφορούν το έργο των οδών Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού. Για την σύνδεση με της Καβάλας με τα αεροπορικά δρομολόγια της εταιρίας Ράϊανερ έγινε χθες σύσκεψη τοπικών φορέων στο γραφείο του Αρχέλαου Γρανά. Αθωώθηκε χθες στο Μονομελές ο Γιώργος Πασχαλίδης, συνεργάτης της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας. Ήταν κατηγορούμενος για μη έκδοση αποδείξεων. Στα κέντρα υγείας του Νομού και στο Νοσοκομείο θα βρίσκονται οι νέοι ελεγκτές γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μέχρι να λειτουργήσει ο νέος φορέας πρωτοβάθμιας υγείας. Συνεδριάζει στις 8.30 το απόγευμα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας. Με ερώτηση του ο Γιάννης Πασχαλίδης ζητά ο Νομός Καβάλας να υπαχθεί στις υπό προστασία περιοχές του Εθνικού Προγράμματος Χαλαζικής Προστασίας με εναέρια μέσα.

 

Ο Δήμος Καβάλας οργανώνει την Καθαρά Δευτέρα εκδηλώσεις στο Πάρκο Φαλήρου και στις Κρηνίδες. Συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων και ορχήστρες λαϊκής μουσικής. Μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα τη Γαλλία οργανώνουν οι καθηγητές Γαλλικής γλώσσας της Καβάλας. Η Σάμος θα προβληθεί στην Καβάλα, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου.

 

Από τον σύνδεσμο της Ηπείρου είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης της Κυριακής στη Δράμα. 5 ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στον ΑΟΚ μετά από τιμωρία ή τραυματισμό. Χθες το απόγευμα ο ΚΑΟΔ νίκησε στη Καλαμίτσα την Ένωση- σε φιλικό παιχνίδι- 70-57.

 

 

Διαβάστε επίσης