ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

Διήμερο ταξίδι στην Αθήνα αρχίζει το πρωί η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Στόχος της είναι να διεκδικήσει όλο το κεντρικό λιμάνι, σε συνεννόηση με δημάρχους άλλων πόλεων που έχουν το ίδιο αίτημα. Αύριο η κ. Τσανάκα θα συναντήσει παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών για την Καλαμίτσα και το παλιό δικαστήριο. Αίτημα παραχώρησης του κεντρικού λιμανιού στον Δήμο κατέθεσε η Δήμαρχος και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη που τον συνάντησε την Τρίτη.

 

Στην επόμενη συνεδρίαση της διοίκησης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας θα συζητηθεί το θέμα που ανέκυψε σε δημοτικό σχολείο όπου ποσό 4.000 ευρώ «έκανε» φτερά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπεύθυνος επέστρεψε πρόσφατα ποσό 3.500 ευρώ. Διαμαρτύρονται ενοικιαστές περιπτέρων για την εφαρμογή του νέου κανονισμού στις επιχειρήσεις τους αφού τώρα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα χρήματα. Η Π.Ε. Καβάλας καθάρισε τον αύλειο χώρο της καπναποθήκης Κούφλερ στο Περιγιάλι. Στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας για συμμετοχή σε συνέδριο βρίσκεται ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Λειτουργούν από σήμερα τα φαρμακεία του Ν. Καβάλας λόγω προσωρινής αναστολής των κινητοποιήσεων. Γενική συνέλευση των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων το Σάββατο στην Αθήνα. Χωρίς συγκεκριμένες ανακοινώσεις ολοκληρώθηκε την Τρίτη το πρόγραμμα επαφών του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στην πόλη μας. Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης φ.α. ζήτησε για λογαριασμό της ΒΦΛ ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου. Αυτή την ώρα καταπλέει στο λιμάνι της Καβάλας ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο. Χθες βράδυ το πλοίο Νήσος Μύκονος έφερε στην Καβάλα 1.500 πρόσφυγες. Εργασίες ασφαλτόστρωσης από σήμερα στον κόμβο της Εγνατίας οδού στον Άγιο Σίλα. Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας έκανε την Τρίτη το απόγευμα στο κέντρο της πόλης το ΠΑΜΕ. Συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων, αποφάσισε να μην κάνει κατάληψη στο Δημαρχείο στην πανελλαδική κινητοποίηση της ερχόμενης εβδομάδας. Δύο μήνες απλήρωτοι είναι και πάλι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς.

 

Με καλό καιρό η χθεσινή παρέλαση. Πολύς κόσμος, λιγότερα μέτρα ασφαλείας. Ξεχώρισαν οι πολιτιστικοί σύλλογο που σε κάθε παρέλαση είναι και περισσότεροι. Την Τρίτη η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών τίμησε τη μνήμη του Κρίτωνα Κονσουλίδη. 100 χρόνια από την ίδρυση του συμπληρώνει φέτος ο σύλλογος γυναικών Άγιος Νέστορας. 9 πάγκους για πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών θα διαθέσει ο Δήμος Καβάλας. Αυτοί θα βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας και την πλατεία Καπνεργάτη. Αιτήσεις έως την Δευτέρα 2 Νοέμβρη.

 

Τρεις αλλαγές στο ρόστερ της Ένωσης αφού από το Σάββατο- στο ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας- την ομάδα μας ενισχύουν οι Ρόμπινσον, Τζόουνς, Πόποβιτς. Δεν είναι έτοιμος ο τραυματίας Δεμερτζής. Στη διάθεση του προπονητή του ΑΟΚ Κώστα Ανυφαντάκη οι Μπαντάνης- Κανούλας. Με ανακοίνωση του ο ΣΦΑΟΚ γνωστοποιεί ότι προσωρινά λόγω του νόμου Κοντονή κλείνει το γραφείο του στο κέντρο της πόλης.

 

 

Διαβάστε επίσης