μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης προσπάθησε να επηρεάσει θετικά την τοπική επικαιρότητα επί τριήμερο. Δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει για την επίλυση τοπικών προβλημάτων, είπε καλά λόγια, έδωσε υποσχέσεις. Πέραν τούτου ουδέν (το συγκεκριμένο). Φεύγοντας μας είπε να περιμένουμε νέα του, υποσχέθηκε ότι θα μας επισκέπτεται συχνά, δεσμεύτηκε να δράσει στην Αθήνα και να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα που θα υπάρξουν.

 

Οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλοντας την επίσκεψη του ανέβασαν αρκετά τον πήχη. Τελικά η επίσκεψη πέρασε κάτω από αυτόν… Δεν είναι η πρώτη φορά. Για να είμαστε ειλικρινείς ο Υπουργός μας έπεισε, κέρδισε τον χρόνο που ζήτησε προκειμένου ευρισκόμενος στο Υπουργείο του να εργαστεί για τα προβλήματα του τόπου του. Της Καβάλας. Μπορεί να περιμέναμε περισσότερα αλλά μάθαμε να έχουμε την απαραίτητη υπομονή. Το λέει άλλωστε κι ο λαός μας, το καλό πράγμα αργεί να γίνει…

 

Θετική εντύπωση μας έκανε ο Γιώργος Παυλίδης όταν είχε την ευκαιρία να μιλήσει στον κ. Αλεξιάδη. Το πρώτο που του είπε και του ζήτησε αφορά την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που επιβαρύνει το κόστος λειτουργίας της ΒΦΛ. Σωστός ο Περιφερειάρχης. Αμέσως μετά έβαλε το «στοίχημα» του δικτύου οικιακού φυσικού αερίου στη σωστή του βάση. Όπως είπε (στον κ. Αλεξιάδη) πρέπει το κράτος να βρει τα χρήματα που το έργο χρειάζεται, να τα εξασφαλίσει στη ΔΕΠΑ. Τέλος αναφέρθηκε στη βίζα των 72 ωρών. Όλοι αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματος μα κανείς δεν το ικανοποιεί. Στο τέλος οι Τούρκοι που θέλουν να μας επισκεφθούν θα αποφασίσουν να έρχονται μέσω Μυτιλήνης. Ως πρόσφυγες. Θα τους είναι ευκολότερο από το να περιμένουν βίζα 72 ωρών.

 

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος έκανε δύο δώρα (τα καθιερωμένα) στον κ. Αλεξιάδη. Είχε πρόβλημα την Τρίτη ο Αντιπεριφερειάρχης. Βρίσκονταν στην εκδήλωση προς τιμή του Κρίτωνος Κονσουλίδη, κατέθετε στεφάνι (μαζί με τη Δήμαρχο) κι οι βουλευτές με τους Παυλίδη- Αλεξιάδη ήταν ήδη στο γραφείο του. Μόλις το έμαθε έφυγε «σφαίρα» από την εκδήλωση. Έφθασε στο διοικητήριο αλλά στο ασανσέρ συνάντησε ουρά. Την παρέκαμψε (για λόγους ανωτέρας βίας) και τρέχοντας μπήκε στο γραφείο του!

 

Γιατί όμως Μαρκόπουλος και Τσανάκα κατέθεσαν το ίδιο στεφάνι στην εκδήλωση Κονσουλίδη; Πιθανότερο είναι ο Δήμος Καβάλας να μην παρήγγειλε στεφάνι, αφήνοντας την κ. Τσανάκα στα κρύα του λουτρού! Τότε έδρασε ο Αντιπεριφερειάρχης. Μοιράστηκε το στεφάνι του με τη Δήμαρχο κι όλα καλύφθηκαν από πνεύμα συνεργασίας. Αφήστε που έγινε και η απαραίτητη οικονομία (την λένε «περιστολή δαπανών»). Με ένα στεφάνι εξυπηρετήθηκαν δύο παράγοντες της πόλης. Στην επόμενη κατάθεση (όποια κι αν είναι αυτή) η κ. Τσανάκα επιβάλλεται να ανταποδώσει!

 

Το επόμενο χρονικό διάστημα τα δικαστήρια στην Καβάλα και τη Θάσο θα ασχοληθούν με τις γνωστές υποθέσεις όπου κατηγορούμενοι είναι ναυτεργάτες. Έκαναν απεργία, την περιφρούρησαν σχηματίστηκαν σε βάρος τους δικογραφίες. Η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είχε υποσχεθεί νομοθετική ρύθμιση για να δοθεί τέλος στις εκκρεμότητες. Δεν το έκανε. Μήπως αυτή η λύση πρέπει να επανέλθει; Οι κατηγορούμενοι (όταν οι δίκες γίνονται) καταδικάζονται, όσο καταδικάζονται κινδυνεύουν με χρηματικές ποινές. Πως αλήθεια θα βγούμε από το αδιέξοδο; Ο Γιώργος Παπαφιλίππου που έχει σε πρώτη προτεραιότητα θέματα του νησιού, κάτι πρέπει να κάνει.

 

Ο βουλευτής Τάκης Εμμανουηλίδης ζήτησε από τους Δημάρχους του Νομού να καταργήσουν τις εξέδρες των επισήμων στις χθεσινές παρελάσεις. Το αίτημα του δεν έγινε δεκτό. Ο κ. Εμμανουηλίδης όχι μόνο δεν επέμενε αλλά παρακολούθησε την παρέλαση στην Καβάλα από την εξέδρα. Το έκανα- εξομολογήθηκε- για χάρη του υπουργού. Εννοούσε τον Τρύφωνα Αλεξιάδη.  Δεν είναι ωραίο αλλά και σωστό. Άλλα να ζητάς την Δευτέρα και τα αντίθετα να κάνεις την Τετάρτη.

 

Με ροζ φόρεμα εμφανίστηκε χθες στις εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή η Δήμαρχος, η οποία έσπευσε στο κοινό όταν πίσω της (πίσω από την εξέδρα των επισήμων) ηλικιωμένος άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία. Μαζί με το προσωπικό του ΕΚΑΒ του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες. «Δεν αντέχεις την παρέλαση, άντε σπίτι» ακούστηκε να συμβουλεύει τον συμπολίτη. Πέρσι η κ. Τσανάκα σε παρόμοιο περιστατικό προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε στρατιώτη που είχε «λυγίσει» από την ορθοστασία. Με λίγα λόγια όποτε υπάρχει λόγος δεν είναι μόνο δήμαρχος, είναι και γιατρός.

 

Διαβάστε επίσης