• 30 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας καταγγέλλει με χθεσινή ανακοίνωση του παράνομες γεωτρήσεις στην περιοχή των Φιλίππων προερχόμενες από συνεργείο που εκπροσωπεί τους κατασκευαστές του αγωγού ΤΑΡ. Οι γεωτρήσεις σταμάτησαν αφού ο Σύλλογος ειδοποίησε την αστυνομία. Αποδείχθηκε ότι για αυτές δεν υπήρχε η προβλεπόμενη άδεια. Στην περιοχή εντοπίστηκαν χθες τρία γεωτρύπανα.

 

Υλοποιείται σταδιακά στους 4 δήμους του Νομού Καβάλας το νέο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας. Ήδη 100 προσωρινοί εργαζόμενοι ενισχύουν τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Καβάλας. Οι προσλήψεις θα συνεχιστούν σύμφωνα με τον πίνακα ωφελουμένων του ΟΑΕΔ την ερχόμενη εβδομάδα. Ιδιοκτήτες Περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών συναντούν αύριο στην Καβάλα βουλευτές λόγω του νέου νόμου για την χορήγηση αδειών. Σήμερα οι Περιφερειάρχες έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη. Θα του μιλήσουν για τα έργα του ΕΣΠΑ. Το Καλοκαίρι του 2016 η Ουνέσκο θα ανακοινώσει την απόφαση της επί της πρότασης που αφορά την ένταξη του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στα μνημεία που προστατεύει. Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση έξω από τις τράπεζες αφού σήμερα πληρώνονται οι συντάξεις του ΙΚΑ. Η Π.Ε. Καβάλας μελετά την αξιοποίηση της Καπναποθήκη της στην οδό Φιλίππου, για αυτό το λόγο θα γίνουν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το κτίριο δύο γεωτρήσεις.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή. Το απόγευμα στην Κομοτηνή συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Χθες ο πρώην βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης συνάντησε στην Αθήνα τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Κάγκελα και κολωνάκια από τον Δήμο Καβάλας σε κεντρικά πεζοδρόμια, στα οποία συνήθως παρκάρουν αυτοκίνητα. Λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ παρουσιάστηκαν νέα προβλήματα υδροδότησης σε τμήματα του πρώην Δήμου Ορφανού. Συνεργείο που έκανε γυρίσματα ταινίας πλησίον στρατοπέδου δέχθηκε παρατηρήσεις χθες το πρωί από την Ελληνική Αστυνομία. Ο Μητροπολίτης Προκόπιος και ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχίζουν να βοηθούν το ίδρυμα Αγία Μαρίνα να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. ΚΑΠΗ και Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου θα λειτουργούν σήμερα όλη την ημέρα προκειμένου να προσφέρουν δροσιά σε όσους ενοχλούνται από τον καύσωνα. Αθωώθηκαν μία ακόμη φορά  χθες στο Μονομελές 4 ιδιοκτήτες παραλιακών μπαρ στους Αμμόλοφους. Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία οργανώθηκε χθες στο γραφείο του Θ. Μαρκόπουλου. Επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα υπηρεσιών, φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπάλληλοι Δήμων της ΑΜΘ ενημερώθηκαν σε χθεσινή ημερίδα του Δήμου Καβάλας, θέμα της οποίας ήταν τεχνικά έργα σε δημοτικά κτίρια για την εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Το βράδυ στην Παλιά Μουσική ο μονόλογος του Βασίλη Αμανατίδη, παράλληλη εκδήλωση για το Φεστιβάλ Φιλίππων. Το Σάββατο ο καλοκαιρινός χορός του Συλλόγου Ποντίων Μελισσοκομείου. Γιορτάζει σήμερα το μοναστήρι του Αγίου Σίλα, στην είσοδο της πόλης.

 

Οι ποδοσφαιριστές Καρλόπουλος και Λιόλιος είναι πολύ κοντά στον ΑΟΚ. «Ανοιχτό» το θέμα απόκτησης του αμυντικού Μποτωνάκη. Τον Νίκο Σουλίδη θέλει να αποκτήσει το Βυζάντιο. Ο Φραγκούλης δοκιμάζεται στις προπονήσεις του Νέστου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης