• 20 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Χαλαζόπτωση σημειώθηκε χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Περάμου, είναι πιθανό να προκάλεσε νέες ζημιές στα αμπέλια. Εξ αιτίας της καταιγίδας σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στην δυτική πλευρά του Νομού και στη Θάσο. Στο μεταξύ στοιχεία που συγκέντρωσε η Π.Ε. Καβάλας δείχνουν ότι από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούλιο οι βροχές ημέρες ήταν τουλάχιστον 45. Σχετική επιστολή που συνδέει τις βροχοπτώσεις με τις ζημιές στις καλλιέργειες έστειλε χθες ο Αρχέλαος Γρανάς στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Νέα μυστική σύσκεψη τοπικών φορέων οργανώνουν το απόγευμα σε ξενοδοχείο οι κατασκευαστές του αγωγού ΤΑΡ. Προτείνουν νέα όδευση, βορειότερα της αρχικής που πάλι θίγει τα Τενάγη. Αρνητικοί στην καινούργια πρόταση δήλωσαν χθες Ζαφείρης Μυστακίδης, Θέμης Καλπακίδης, Λάζαρος Βασιλειάδης. Τσιγγάνα ξεγέλασε νεαρή υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Χρυσοχώρι, την απείλησε με μαχαίρι, πήρε από την υπάλληλο 500 ευρώ. Στο προηγούμενο καθεστώς λειτουργίας επανέρχεται η ΕΛ.ΑΣ. Το γεγονός σε συνδυασμό με την προαγωγή του Γιώργου Γκράνα είναι πιθανό να προκαλέσει αλλαγές στο επιτελείο της Α.Δ. Καβάλας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας οργάνωσε χθες βράδυ εκδήλωση κατά των γεγονότων στη Παλαιστίνη. Σήμερα το απόγευμα παρόμοια εκδήλωση στη πλατεία Καπνεργάτη από την αντιφασιστική πρωτοβουλία Καβάλας. Σε νέο χώρο στην οδό Βενιζέλου λειτουργεί τα γραφεία της η ΝΟΔΕ Καβάλας. Χωριστά γραφεία θα έχει τόσο η ΟΝΝΕΔ όσο και η ΔΗΜΤΟ Καβάλας. Κανονικά λειτουργούν από χθες σε νέο χώρο οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου. Με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο συνέχισαν να διαφωνούν και να ανταλλάσσουν χαρακτηρισμούς για το θέμα της ΔΙΑΜΑΘ Κωστής Σιμιτσής και Δήμητρα Τσανάκα. Ο επενδυτής των λουτρών των Ελευθερών ήταν στο Διοικητήριο την Τρίτη, ενημέρωσε τον Θόδωρο Μαρκόπουλο για τα σχέδια του που κατά γενική ομολογία αργούν. Πρώην σχολικοί φύλακες του Δήμου Καβάλας εργάζονται ως τραυματιοφορείς στο Νοσοκομείο. Στις 8 το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη εκδήλωση του σωματείου ακομμάτιστων πολιτών «Αντίσταση Τώρα».

Σήμερα το βράδυ στην αυλή του 16ου Δημοτικού Σχολείου μία ακόμη εκδήλωση για το Φεστιβάλ Φιλίππων με τίτλο «Σχολικό έτος 1961-62» του Κώστα Καναβούρη. Ο Αντώνης Παυλίδης προηγείται στο τουρνουά σκάκι, χθες ολοκληρώθηκε ο 6ος γύρος. Δεύτερος σκακιστής από την Ουκρανία. Την Τρίτη 9 Σεπτέμβρη η Νατάσα Μποφίλιου θα τραγουδήσει σε συναυλία στο Φρούριο. Εκδήλωση για την πανσέληνο οργανώνει στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων την Κυριακή το Δημοτικό Ωδείο.

Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής ήρθε στην Καβάλα για να αποκτηθεί από τον ΑΟΚ. Χθες έκανε την πρώτη του προπόνηση στο βοηθητικό. Τον γκαρντ Βαγγέλη Καράμπουλα θέλει να αποκτήσει η Ένωση. Παίκτης του Ορφέα Ελευθερούπολης είναι ο Ευθύμης Πελεκανάκης.
 

 

Διαβάστε επίσης