• 20 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

Περιπλέκεται περεταίρω η κατάσταση όσον αφορά την ΒΦΛ. Χθες το απόγευμα η διοίκηση της ΔΕΠΑ απέρριψε –προς γενική έκπληξη- την πρόταση ρύθμισης του χρέους ώστε να επανέλθει στο εργοστάσιο της Ν. Καρβάλης το φυσικό αέριο. Από την αρνητική απόφαση της ΔΕΠΑ αιφνιδιάστηκαν άπαντες. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που βρίσκονται στην Αθήνα, οι βουλευτές της Καβάλας αλλά και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ασημάκης Παπαγεωργίου, που ως την τελευταία στιγμή διαβεβαίωνε ότι το θέμα θα λήξει θετικά. Νέος κύκλος επαφών από σήμερα το πρωί προκειμένου η στάση της ΔΕΠΑ να αλλάξει. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα είναι σήμερα το απόγευμα εκπρόσωποι σωματείων και τοπικών φορέων ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να γίνει στην Καβάλα Πανκαβαλιώτικη απεργία για την οικονομική πολιτική της Κυβέρησης. Συμβολικό κλείσιμο δρόμων έκαναν χθες το μεσημέρι οι αγρότες τόσο στην Εγνατία οδό όσο και στα όρια των Νομών Καβάλας-Δράμας. Για περίπου μια ώρα έμειναν χωρίς ρεύμα χθες το απόγευμα πολλές περιοχές της πόλης. Σημειώθηκε βλάβη σε κεντρικό υπόγειο καλώδιο στην περιοχή του Δημοτικού Κήπου. Δόθηκε προσωρινή λύση ώστε η βλάβη να εντοπιστεί επακριβώς σήμερα και να διορθωθεί. Ο υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε χθες την απόφαση ανανέωσης των αδειών των υφιστάμενων κοιτασμάτων της Καβάλα Όιλ και της Ενεργειακής. Η απόφαση αυτή άμεσα θα κυρωθεί από την ολομέλεια της Βουλής.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει την Δευτέρα ο Γιώργος Καλαντζής μέσα σε κλίμα απογοήτευσης και κριτικής προς τους βουλευτές που την Τρίτη απέτυχαν να εξασφαλίσουν το 12% από τον κ. Στουρνάρα. Κριτική στην διοίκηση Ξουλόγη έκανε χθες σε συνέντευξη τύπου η δημοτική παράταξη του Χαράλαμπου Χρυσανίδη. Συνεδρίασε χθες η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας. Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου η εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο. «Δεν απεντάχθηκε το έργο άρδευσης της πεδιάδας του Νέστου» είπε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Το υπουργείο θα αποφασίσει αν το έργο λόγω μικρής έκπτωσης θα δημοπρατηθεί εκ νέου. Το απόγευμα σύσκεψη του ΠΑΜΕ Καβάλας για την προετοιμασία της απεργίας στις 20 Φεβρουαρίου. Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο Κωστής Σιμιτσής με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη ώστε το σχέδιο του Περιγιαλίου να εγκριθεί από τις υπηρεσίες της Κομοτηνής αυτόν τον μήνα. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας συνέλαβε χθες εργολάβο δημοσίων έργων λόγω χρεών προς το δημόσιο. Την Παρασκευή 1η Μαρτίου θα γίνει εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας με ομιλητή τον Μάκη Βορίδη.

 

Την πίτα του έκοψε χθες ο Κυνηγητικός Σύλλογος Καβάλας. Βραβεύτηκαν μέλη του συλλόγου με ηλικία άνω των 80 ετών. Βραβεύτηκε επίσης κυνηγός ηλικίας 18 ετών. Την Κυριακή το απόγευμα στην Παλιά Μουσική, σε εκδήλωση του συλλόγου της Παναγίας, παρουσιάζεται το βιβλίο του Ζήση Μπρουκάκη. Σχολείο διάσωσης οργανώνει στο τέλος του μήνα στις νέες της εγκαταστάσεις η Διασωστική Ομάδα Καβάλας.

 

Με σκορ 3-0 και με πολύ όμορφα τα δύο πρώτα γκολ, ο ΑΟΚ νίκησε χθες την Επανομή. Φανερός ο προβληματισμός εξ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων που εδώ και καιρό δεν αντιμετωπίζονται. Την Κυριακή ο ΑΟΚ παίζει στα Γιαννιτσά, με την εκεί τοπική ομάδα. Η Ένωση κατέρρευσε στο τρίτο δεκάλεπτο, ηττήθηκε από τον Πανιώνιο με σκορ 88-71. Βοήθησαν τα άλλα αποτελέσματα αφού χθες έχασαν όλες οι ομάδες που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης