• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Συνεχίζονται και σήμερα στην Καβάλα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά των νέων οικονομικών μέτρων που χθες βράδυ εγκρίθηκαν από την Βουλή. Κλειστοί θα είναι και σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, συνεχίζουν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες Ταξί. Παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους αφού ούτε χθες βράδυ εργάστηκε το προσωπικό της καθαριότητας του Δήμου Καβάλας. Οι δημοτικοί υπάλληλοι προγραμματίζουν συνέλευση για το μεσημέρι ενώ η Ομοσπονδία τους κήρυξε νέα 48ωρη απεργία. Χθες διακόπηκε λίγο μετά την έναρξη της η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιο. Συμφωνήθηκε και στάλθηκε στην Αθήνα ομόφωνο ψήφισμα κατά των οικονομικών μέτρων. Λόγω κατάληψης του Δημαρχείου δεν συνεδρίασε χθες το τοπικό συμβούλιο Καβάλας αλλά και η δημοτική οικονομική επιτροπή. Εξ αιτίας της χθεσινής βροχής δεν έγιναν όπως είχαν προγραμματιστεί οι χθεσινές απογευματινές διαμαρτυρίες στην Καβάλα. Μικρή συγκέντρωση υπό βροχή από το ΠΑΜΕ Καβάλας. Από νωρίς το πρωί φορείς της Θάσου κλείνουν με κατάληψη την εφορία στον Λιμένα. Ομόφωνη απόφαση στήριξης των κινητοποιήσεων έλαβε χθες το δημοτικό συμβούλιο Θάσου. Η διοίκηση της Θασιακής Ένωσης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας με την οποία διαμαρτύρεται για την μείωση των δρομολογίων προς τη Θάσο στη διάρκεια του Χειμώνα.

 

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη θεμελιώθηκε χθες το νέο σχολείο στη Νέα Πέραμο, έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Έντονη ήταν η διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης στον Δήμο Παγγαίου επειδή δεν προσκλήθηκε στην τελετή. 100 μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ έκαναν χθες μάθημα σε αίθουσες του πρώην Τεχνικού Λυκείου στο Περιγιάλι. Μικρή ομάδα μαθητών επιμένει στην κατάληψη, επισκέφθηκε πάλι χθες την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μάλλον την Δευτέρα το απόγευμα θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Κλειστά ήταν χθες όλα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στον Νομό Καβάλας. Συνέντευξη τύπου κατά των οικονομικών μέτρων έδωσε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Η ομάδα ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας συνέλαβε αλλοδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μαχαίρι. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΣΕΕ που θα γίνουν στην Αθήνα αρχές Δεκέμβρη.

 

Νέο διοικητικό συμβούλιο έχει από χθες το βράδυ η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Προηγήθηκε γενική συνέλευση όπου συζητήθηκε το μέλλον του συλλόγου. Στη νέα διοίκηση ξεχωρίζουν τα νέα πρόσωπα. Κανονικά θα λειτουργήσει και φέτος, την περίοδο των εορτών, το Παγοδρόμιο στην κεντρική πλατεία. Λόγω της απεργίας του προσωπικού της Δημωφέλειας αργεί η επιλογή των επαγγελματιών που θα αναλάβουν να λειτουργήσουν τα σπιτάκια της Χριστουγεννιάτικης αγοράς. Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου θα γίνουν στην Καβάλα το Σάββατο, παγκόσμια μέρα διαβήτη. Η θεατρική ομάδα των δασκάλων προετοιμάζει την νέα της θεατρική παράσταση με τίτλο «Αϊ Βασίλη μ’ ακούς;». Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Γιαζγκουλίδη.

 

«Σημασία έχει η σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος» είπε χθες ο προπονητής του ΑΟΚ Κώστας Βασιλακάκης που συνεχίζει να είναι αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας στην Φουτμπολ Λιγκ. Ο ΑΟΚ έκανε χθες δύο προπονήσεις. Στην Ένωση αναμένεται σήμερα ο νέος ξένος παίκτης, ορίστηκαν οι τιμές των εισιτηρίων για το ματς της Κυριακή με τον ΠΑΟΚ. Μάλλον σήμερα θα γίνει η καθιερωμένη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας πριν, στην διάρκεια και μετά τον αγώνα.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης