ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Ομόφωνο ψήφισμα υιοθέτησε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Σύμφωνα με το περιεχόμενο του το συμβούλιο είναι αντίθετο στη διαδικασία που προβλέπει το νέο πακέτο μέτρων, με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα δημοτικοί υπάλληλοι. Αντίθετος στο ίδιο μέτρο δήλωσε χθες και ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης. Σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση εργαζομένων στη πλατεία Καπνεργάτη, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατά των μέτρων λιτότητας. Σήμερα το πρωί οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ Καβάλας κάνουν κατάληψη στο ίδρυμα. Η διαμαρτυρία τους αρχίζει στις 7 το πρωί, τελειώνει στις 12 το μεσημέρι. Διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες συγχωνεύσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αλλά και για το μέτρο της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Συνεχίζουν ως το τέλος της εβδομάδας την αποχή τους οι δικηγόροι του Ν. Καβάλας. Τρία άτομα συνέλαβε χθες η Ασφάλεια Καβάλας αφού στην κατοχή τους βρήκε 8,5 κιλά χασίς. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε χοιροστάσιο σε χωριό του πρώην Δήμου Ορεινού. Χθες το μεσημέρι στη Θάσο, σε εκτροπή και ανατροπή επιβατικού αυτοκινήτου τραυματίστηκε θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος 75 ετών.

 

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ ΑΜ ενημέρωσε χθες τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Χρήστο Καραγιαννίδη και εκπροσώπους των άλλων βουλευτών Καβάλας και Δράμας για τον κίνδυνο που δημιουργεί στον φορέα το νέο μνημόνιο. Συγκεκριμένα καταργείται ο μοναδικός πόρος που επί 86 χρόνια δημιουργούσε οικονομική ανεξαρτησία στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Χθες το απόγευμα ο Αρχέλαος Γρανάς κάλεσε σε συζήτηση για την Περιμετρική όλους τους περιφερειακούς συμβούλους του Ν. Καβάλας. Ανταποκρίθηκε μόνο η παράταξη του Ανδρέα Μπαλίκα. Τον Δεκέμβρη θα συζητηθεί στο Κ.Α.Σ. το θέμα των λουτρών των Ελευθερών. Ο Κωνσταντίνος Θερίου είναι ο νέος πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε. Καβάλας. Την Παρασκευή το απόγευμα συνεδριάζει η διοίκηση του ΟΛΚ. Με νέα ανακοίνωση της η Σπίθα Καβάλας δηλώνει αντίθετη στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας θα κάνει δωρεάν αντιγριπικά εμβόλια σε ανασφάλιστους και άνεργους. Συνεχίστηκε χθες η κατάληψη στο 4ο ΕΠΑΛ. Μικρής διάρκειας κατάληψη έκαναν χθες οι μαθητές του μουσικού σχολείου. Ως το τέλος του έτους το ΤΕΙ Καβάλας θα έχει τον πρώτο του πρύτανη, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ιδρύματος Νάσος Μητρόπουλος.

 

Το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ωκεανίς οργανώνεται συνάντηση των μελών του συλλόγου Φίλοι της Μουσικής. Στην Δ. Βιβλιοθήκη παρουσιάζεται το βιβλίο του Παναγιώτη Αναστασιάδη με θέμα την ιστορία των τοπικών εφημερίδων. Στις 8 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο εκδήλωση των γιατρών του κόσμου, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν για την αγορά εμβολίων για άπορα παιδιά. Το Σάββατο το πρωί εκπρόσωποι των γιατρών του κόσμου θα κάνουν δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους του Κεχρόκαμπου.

 

Ηττήθηκε χθες η Ένωση στο Μαυροβούνιο, στα πλαίσια της Βαλκανικής Λίγκας. Ειδικότερα έχασε 98-71 από την ομάδα Τέοντο. Σήμερα το απόγευμα γενική συνέλευση του ερασιτέχνη ΑΟΚ. Θα παραστεί και θα ενημερώσει για τον ΑΟΚ ο Γιώργος Τσοκτουρίδης. Λύθηκε χθες το συμβόλαιο του Νίκου Πουρσανίδη που έμεινε ελεύθερος.

 

 

 

Διαβάστε επίσης