ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2014

Πολλά και διάφορα προβλήματα δημιούργησε σε μεγάλο τμήμα του Νομού Καβάλας η χθεσινή παρατεταμένη καταιγίδα. Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στην πόλη, την περιοχή του πρώην Δήμου Φιλίππων και στο Παγγαίο. Καθυστέρησε 30 λεπτά η άφιξη του φέρι μποτ Θάσος 6. Δέντρα έπεσαν σε συνοικίες, χώματα δημόσιων έργων παρασύρθηκαν στο οδόστρωμα συνοικιακών και άλλων δρόμων. Κατά την ΕΜΥ οι βροχές συνεχίζονται και σήμερα. Στο Ποδοχώρι μίλησε χθες το απόγευμα ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας. Όπως είπε ο ΕΛΓΑ παίρνει και δεν δίνει. Κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν στους συλλόγους τους και να διεκδικούν. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για την πληρωμή των εργαζόμενων στη ΒΦΛ. Σταματημένο στο γραφείο του Μαυραγάνη το θέμα της κατάργησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Στη Γραβούνα αλλά σε άγνωστη ώρα γίνεται σήμερα διαβούλευση για τον αγωγό ΤΑΡ. Και η Δήμητρα Τσανάκα ανακοίνωσε την μεταφορά του κοινωνικού παντοπωλείου από το στρατόπεδο «Κωτσάλου» σε κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς.

Κοινή συνέντευξη τύπου για την απειλούμενη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δίνουν σήμερα οι εμπορουπάλληλοι και η ΠΑΣΕΒΕ. Λόγω βροχής διακόπηκε πρόωρα η χθεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Λόγω κακοκαιρίας τρεις πτήσεις που είχαν προορισμό την Θεσσαλονίκη εξυπηρετήθηκαν χθες το πρωί στο αεροδρόμιο της Καβάλας. Εξ αιτίας της μείωσης του αριθμού μαθητών προκύπτουν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης. Οριστικά ο καθηγητής φυσικής αγωγής από τις Σέρρες Απόστολος Βαγενάς αναλαμβάνει προϊστάμενος δευτεροβάθμιας Καβάλας. Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων της Καβάλας από τις υποθέσεις του ΙΚΑ. Τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο συνάντησε ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Μήνυση κατ’ αγνώστων για το θάνατο αδέσποτων ζώων στη Νέα Καρβάλη κατέθεσε ο σύλλογος Αίσωπος. Γενική συνέλευση στο Στέκι της Νέας Πόλης κάνει το απόγευμα ο Άρης Βέρρος και η Συμπαράταξη Πολιτών.

Δεν έγινε χθες βράδυ στο Φρούριο η θεατρική παράσταση «Κατάδικός μου» λόγω της βροχής. Τα εισιτήρια ισχύουν για τη σημερινή παράσταση. Στην Καβάλα ήταν χθες εκπρόσωπος του Μουσείου Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον. Επισκέφθηκε τα ΓΑΚ, το Λύκειο των Ελληνίδων και το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Καβάλας. Πανηγυρικός εσπερινός το απόγευμα στο εκκλησάκι που βρίσκεται πλησίον του ιδρύματος Αγία Μαρίνα.

Η διοικούσα επιτροπή του ΑΟΚ που θα αποτελείται κυρίως από παλαίμαχους ανακοινώνεται σήμερα. Νέα πετυχημένη οικονομική εξόρμηση έγινε χθες σε επιχειρήσεις της Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης