ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Περισσότεροι θα είναι οι νέοι σπουδαστές του ΤΕΙ Καβάλας το Φθινόπωρο σε ποσοστό 20%. Αυτό προκύπτει από πηγές του Υπουργείου Παιδείας αλλά και σχετικό δημοσίευμα σε εφημερίδα των Αθηνών. Στάση αναμονής κρατά η διοίκηση του Ιδρύματος, περιμένοντας οριστικά στοιχεία και ανακοινώσεις. Πέρσι οι νέοι φοιτητές του ΤΕΙ ήταν σαφώς μειωμένοι. Έως και αύριο αναμένουν οι τοπικοί φορείς την απάντηση των εκπροσώπων του αγωγού ΤΑΡ επί της γνωστής πρότασης για εναλλακτική όδευση. Υπάρχει ωστόσο η υποψία ότι η διαπραγμάτευση θα σταματήσει τώρα για να συνεχιστεί αμέσως μετά τις εκλογές. Με αντιφασιστικό συλλαλητήριο είναι πολύ πιθανό να απαντήσει η τοπική κοινωνία στην είδηση ότι το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνουν τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Καβάλα. Στην αντεπίθεση πέρασε χθες ο Δήμαρχος Παγγαίου σε σχέση με την κριτική που δέχεται από τους αντιπάλους του. Ο Βασίλης Ξουλόγης ταύτισε τον Φίλιππο Αναστασιάδη με τον Χαράλαμπο Χρυσανίδη, εξήγησε ότι τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2010 την κατέθεσε αλλά εκπρόθεσμα. Ανακοίνωση απάντηση στη συνέντευξη τύπου Ξουλόγη εξέδωσε χθες το απόγευμα ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης. Έλληνες και ξένοι φοιτητές φιλοξενήθηκαν κι ενημερώθηκαν χθες στις εγκαταστάσεις της Καβάλα Όιλ. Ισχύει το πρόγραμμα της Ενεργειακής για επόμενες γεωτρήσεις το Καλοκαίρι στο Πεδίο Ε.

 

Στις 11 το πρωί απεργιακή συγκέντρωση δημοσίων υπαλλήλων στη πλατεία του Καπνεργάτη. Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας ευχαριστεί τον Νίκο Παναγιωτόπουλο γιατί μετά από δικές του ενέργειες δρομολογήθηκε η ενίσχυση του τμήματος Θάσου και αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος». Πρόστιμο 2.000 ευρώ επέβαλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς στα εκκοκκιστήρια Καβάλας επειδή με τη λειτουργία τους προκαλούν ενοχλητικό θόρυβο. Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση έκτασης πλησίον του ξενοδοχείου Λούσυ στην Καλαμίτσα. Συνέχισαν χθες τις περιοδείες τους οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ανοιχτή επιστολή στα μέλη του στέλνει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Καβάλας. Δηλώνει ότι θα επιχειρήσει να αλλάξει πρόσφατη νομοθεσία κατά της πολυτεκνικής οικογένειας. Συνεδριάζει το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 

Συνέντευξη τύπου δίνουν το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της Δημωφέλειας λόγω της συμμετοχής της Δημοτικής Επιχείρησης σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Νέα πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο σε σχέση με την αξιοποίηση του Διόνυσου απευθύνει ο Δήμαρχος Καβάλας. Εθελοντική αιμοδοσία δημοσίων υπαλλήλων θα γίνει το πρωί στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Το απόγευμα εκδήλωση του συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Την ίδια ώρα εκδήλωση του Μάκη Παπαδόπουλου με ομιλητή τον Γάλλο ακτιβιστή Ξαβιέρ Ρενού.

 

Σήμερα θα εξεταστεί από την ΕΕΑ το αίτημα του ΑΟΚ για αποβολή των ομάδων της Β’ Εθνικής που δεν διαθέτουν το προβλεπόμενο μετοχικό κεφάλαιο. Χθες η ΠΑΕ πήρε από το Υπουργεί Ανάπτυξης πιστοποιητικό εγγραφής στο ΓΕΜΗ. Η Ένωση συνεχίζει την προετοιμασία της για το ματς του Σαββάτου με την Αγία Παρασκευή. Για το κύπελλο Ερασιτεχνών ο Αετός Ορφανού παίζει σήμερα με τον Απόλλωνα Αρναίας.

 

Διαβάστε επίσης