ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Τρεις προτάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την κατάσταση στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης, θα κάνουν την Καβάλα ομορφότερη και ελκυστικότερη στους επισκέπτες, κατέθεσε χθες ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής. Αυτό έγινε στη διάρκεια σύσκεψης τοπικών φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου. Ειδικότερα ο Δήμαρχος Καβάλας προτείνει λιγότερα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στον δρόμο ανάμεσα σε Διοικητήριο και ανοιχτό κολυμβητήριο. Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης όλο το χρόνο στην Εθνικής Αντίστασης, μεταφορά μέρους της λαϊκής στην παραλία (στο ύψος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ). Θετικός στις αλλαγές ο ΟΛΚ και ο Εμπορικός Σύλλογος. Αντίθετο το ΤΕΕ ΑΜ, ο εκπρόσωπος του οποίου σημείωσε ότι για την συγκεκριμένη περιοχή προέχουν όσα περιλαμβάνει το Master Plan του Οργανισμού Λιμένα και το Γενικό Πολεοδομικό της Καβάλας. Νέες πιέσεις άσκησε χθες στην Περιφέρεια ΑΜΘ ο Κωστής Σιμιτσής ώστε το σχέδιο του Περιγιαλίου να εγκριθεί γρήγορα. Η ΕΛΜΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά οι μαθητικές μετακινήσεις να γίνονται δωρεάν. Προς την ίδια κατεύθυνση ανακοίνωση των καθηγητών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Καθηγητές του ΠΑΜΕ θα επισκεφθούν το πρωί την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εκτάκτως θα συνεδριάσει αύριο η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου για να αποφασίσει συμμετοχή στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη. Πιθανό κλείσιμο της αγοράς τις ώρες της απεργιακής συγκέντρωσης. Ολοκλήρωσαν χθες τις διήμερες κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας. Θα απεργήσουν την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.

 

Επικίνδυνη να καταρρεύσει είναι η στέγη του κτιρίου του παλαιού δικαστηρίου. Αυτοψία έκαναν χθες εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας. Δικαστές και εισαγγελείς της Καβάλας συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις του κλάδου. Αναβάλλονται τα δικαστήρια στο Πρωτοδικείο Καβάλας. Συνεταιρισμό για να γλιτώσουν την οικονομική κρίση προσπαθούν να δημιουργήσουν επαγγελματίες της Καβάλας. «Σβήνει» το επάγγελμα του συντηρητή καυστήρων. Γενική συνέλευση πραγματοποιούν στο Αμφιθέατρο σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι των εφοριών Καβάλας-Δράμας. Για αυτό το λόγο οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν έως τις 10.30 το πρωί. Στις 10 το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν συμβολικοί κατάληψη στο Δημαρχείο της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Συνεδριάζει το απόγευμα η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Νέα συνάντηση σωματείου και διευθυντών της ΒΦΛ σήμερα στο εργοστάσιο. 4 παλαιά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Καβάλας αποσύρθηκαν. Ο πρώην Υπουργός Πέτρος Δούκας προτείνει με άρθρο του να δημιουργηθεί στην Καβάλα μονάδα LNG.

 

Συνέντευξη τύπου θα δοθεί το μεσημέρι στο Δημαρχείο. Θα ανακοινωθούν μαθητικοί διαγωνισμοί με θέμα τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας. Αρχές Οκτώβρη θα λειτουργήσει σε κτίριο στην Νέα Καρβάλη το Ειδικό Γυμνάσιο Καβάλας. Υπολογίζεται ότι θα έχει 10 έως 15 μαθητές. Τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες σε τιμές παραγωγού, προσφέρει στα μέλη του ο σύλλογος υπαλλήλων ΟΤΑ Νομού Καβάλας. Με πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί πρόγραμμα εκμάθησης μοντέρνων χορών σε καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων. Την Δευτέρα 15 Οκτώβρη θα κάνει πρεμιέρα στο «Αντιγόνη Βαλάκου» η παιδική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ «Τα ρούχα του βασιλιά» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κουκιά.

 

Ανακοινώθηκαν χθες βράδυ από την διοίκηση του ΑΟΚ φθηνά εισιτήρια διαρκείας. Συνεχίζονται οι συζητήσεις των ομάδων με την Πολιτεία, πιθανή νέα αναβολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Σήμερα η κλήρωση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ. Στα γραφεία της ΕΠΣ Καβάλας έγινε χθες η κλήρωση της δεύτερης φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης