ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Ήσυχα, οικογενειακά και με πολύ καλό καιρό πέρασε η πρώτη μέρα του νέου έτους για τους κατοίκους του Νομού Καβάλας. Σήμερα η αγορά είναι κλειστή, λειτουργούν όμως κανονικά όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Η περίοδος των εορτών ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή με τον Αγιασμό των υδάτων. «Έχω διαίσθηση και εσωτερική πληροφόρηση ότι το 2013 τα πράγματα θα πάνε καλά. Αρκεί να έχουμε υπομονή και πίστη» είπε χθες το πρωί, στην κοπή πίτας του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος. Είχε προηγηθεί δοξολογία για το νέο έτος στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου. Ακολούθησε λιτή δεξίωση με λίγο κόσμο στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά. Κατά τον Αστυνομικό Διευθυντή Μάκη Κοσκερίδη η πρωτοχρονιά του 2013 ήταν η πιο ήσυχη των τελευταίων ετών για τον Νομό Καβάλας. Εντός της ημέρας ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής θα ανακοινώσει στους συνεργάτες του τους νέους αντιδημάρχους. Θα είναι 6, οι περισσότεροι θα είναι αυτοί των προηγούμενων δύο ετών. Την Δευτέρα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας απέρριψε την αίτηση θεραπείας του καταστήματος Τζάμπο. Το κατάστημα συνεχίζει πάντως να πουλά παράτυπα συσκευασμένα γλυκά. Η Διεύθυνση Βιομηχανίας της Π.Ε. Καβάλας διαπίστωσε ότι παράτυπα καταργήθηκε στο ίδιο κατάστημα το εργαστήριο συναρμολόγησης παιχνιδιών που με βάση την οικοδομική άδεια έπρεπε να υπάρχει.

 

Την Δευτέρα 14 Γενάρη η εφορία Καβάλας αναμένει το προσωπικό από τις Δ.Ο.Υ. Θάσου και Ελευθερούπολης, που με τα όσα ισχύουν σήμερα καταργούνται. Για αυτό και η Π.Ε. Καβάλας της παραχωρεί 6 συνεχόμενα γραφεία στον δεύτερο όροφο του Διοικητηρίου. Για κάθε ένα από αυτά η εφορία θα πληρώνει 700 ευρώ τον χρόνο. Το αρχείο της εφορίας μεταφέρεται στην καπναποθήκη της Π.Ε. Καβάλας στην οδό Φιλίππου. Την Δευτέρα 21 Γενάρη το Επιμελητήριο Καβάλας διενεργεί πλειοδοτικό διαγωνισμό για το ισόγειο κατάστημα του κτιρίου του. Την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας για την εκλογή προεδρείου αλλά και μελών δημοτικών επιτροπών. Νέες διορθώσεις θα γίνουν σήμερα στο κείμενο της 3ετούς σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους της ΒΦΛ. Η σύμβαση θα υπογραφεί αμέσως μετά. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θόδωρος Μαρκόπουλος συνεχίζει να ζητά αναλυτικά στοιχεία για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην ΑΜΘ το 2012.

 

Αισθητή έκαναν την παρουσία τους στην Καβάλα τις προηγούμενες ημέρες επισκέπτες από την Τουρκία και την Βουλγαρία. Φίλοι της μοτοσικλέτας από την Καβάλα, την Ξάνθη και την Θεσσαλονίκη οργάνωσαν την Δευτέρα αγώνα, τα έσοδα από τον οποίο θα δοθούν ως ενίσχυση στην Παιδόπολη. Η θεατρική παράσταση «Το Πάρκο» με τον Θωμά Βελισσάρη παρουσιάζεται Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου»,στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

 

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στον ΑΟΚ αφού πληρωμές την Δευτέρα δεν έγιναν. Η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, με αρνητικά αλλά και αισιόδοξα σενάρια. Την Δευτέρα και την Τρίτη οι ποδοσφαιριστές είχαν ρεπό. Η Ένωση συνεχίζει την προετοιμασία της για το ματς του Σαββάτου στην Ρόδο. Στο 1/3 του πρωταθλήματος της Α1 και στα έως τώρα γενικά στατιστικά στοιχεία, ξεχωρίζουν από την Ένωση οι Κόλεμαν και Γκράντι. Ο πρώτος για την ευστοχία του στα δίποντα και τα κοψίματα, ο δεύτερος για τα κλεψίματα και τα λάθη.

 

 

Διαβάστε επίσης