• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Συνεδριάζει το μεσημέρι η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Θα συζητηθεί το θέμα του Εσκί Καπού προκειμένου να ασκηθεί το δικαίωμα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο. Χθες κοινοποιήθηκε στον Οργανισμό η απόφαση του Εφετείου με την οποία καλείται να αποζημιώσει τον Δήμο Καβάλας με το ποσό του 1,4 εκ ευρώ. Σε εξέλιξη συζητήσεις του προέδρου του ΟΛΚ με τον Δήμαρχο για να βρεθεί συμβιβαστική λύση στην έμμεση ή άμεση πληρωμή των χρημάτων αφού η αναίρεση στον Άρειο Πάγο μπορεί και να μην αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του Εφετείου. Δύο ακόμη ποινικές διώξεις ασκήθηκαν πρόσφατα για την υπόθεση των εκδηλώσεων Μπουδακίδου. Αφορούν τους τότε νομαρχιακούς συμβούλους και μέλη της 4ης Νομαρχιακής Επιτροπής Κώστα Αντωνιάδη- Νίκο Χατζηχρήστου. Οι συνολικά 11 κατηγορούμενοι έλαβαν κλήση για να απολογηθούν στον ειδικό ανακριτή. Θα συνεχιστούν σήμερα οι εργασίες των δημοτικών υπαλλήλων στο Πάρκο για να το καθαρίσουν από πλήθος ξεριζωμένων και πεσμένων δέντρων. Αποχώρισαν χθες από το Πάρκο μαθητές που βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο εκδρομής του. Τούρκοι επιχειρηματίες από την Ανδριανούπολη και το Ουζούνκιουπρου ήταν χθες στην Καβάλα λόγω της Έκθεσης του Επιμελητηρίου. Η Έκθεση ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ με εκδήλωση του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Απόστολος Μαρδύρης».

 

Σε όλο το Νομό Καβάλας θα ακουστούν στις 11 το πρωί οι σειρήνες λόγω άσκησης. 74χρονος κάτοικος Ζυγού βρέθηκε νεκρός χθες το πρωί σε ρέμα κοντά στο χωριό. Ήταν αγνοούμενος από το προηγούμενο βράδυ. Ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής παρουσίασε χθες τα δημοτικά έργα που εκτελούνται από το ΕΣΠΑ. Σήμερα δηλώσεις του Δημάρχου για την υπόθεση παραλαβής προμηθειών του κοινωνικού παντοπωλείου. Πληρώνονται το απόγευμα από τις τράπεζες οι τελευταίοι δικαιούχοι της Κοινωφελούς Εργασίας με ενδιάμεσο φορέα τον σύλλογο της Νέας Καρβάλης. Συνεχίστηκε χθες η κατάληψη στο Λύκειο Λιμένα εξ αιτίας της οποίας δεν λειτουργεί και το Γυμνάσιο. Ο Κωνσταντίνος Τζίνας είναι ο συντονιστής της Συντονιστικής Επιτροπής Καβάλας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Κριτική στον Άρη Γιαννακίδη ασκούν με ανακοίνωση τους οι περιφερειακοί σύμβουλοι Καβάλας της μείζονος αντιπολίτευσης. Εκδηλώσεις για την παιδεία και τον τουρισμό πραγματοποιεί αύριο και την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Καλογερικό της Θάσου.

 

Ενημερωτική εξόρμηση θα κάνει την Παρασκευή και το Σάββατο ο φιλοζωϊκός σύλλογος Αίσωπος με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα των Ζώων. Διαμαρτύρονται γονείς και κηδεμόνες της Νικήσιανης επειδή ακόμη και σήμερα το νερό της ύδρευσης παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες αρσενικού. Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα ποδηλασίας και τρεξίματος που έγινε την περασμένη Κυριακή στα Αμισιανά.

 

Πριμ 20.000 ευρώ δίνει η διοίκηση στους παίκτες του ΑΟΚ αν κερδίσουν τα δύο επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια με Ζάκυνθο και Καρδίτσα. Ελπίδες ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα λυθεί το πρόβλημα με το δελτίο του Ισπανού επιθετικού Γκέρα. Η Ένωση θα ανακοινώσει και επίσημα την απόκτηση του σέντερ Δημήτρη Μαρμαρινού. 5 αγώνες γίνονται σήμερα το απόγευμα για την πρώτη φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης