• 4 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΗ 2015

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα δύο έργα στο κεντρικό λιμάνι, η πρόοδος τους είναι φανερή αλλά το μέλλον τους αβέβαιο. Η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δεν είναι σίγουρη, εξαρτάται από την πορεία των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με τους δανειστές. Σύμφωνα με το σημερινό χρονοδιάγραμμα πρώτα θα τελειώσει το έργο της επέκτασης του προσήνεμου μόλου και δύο με τρεις μήνες μετά αυτό της εξωτερικής του θωράκισης.

Στην Αθήνα ήταν χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ασχολήθηκε με θέματα των αγροτών. Σοβαρά τραυματίστηκε χθες το μεσημέρι στον Παράδεισο Νέστου 38χρονος κάτοικος Χρυσοχωρίου όταν η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου εγκατέλειψε τον τραυματία, συνελήφθη το απόγευμα στην Ξάνθη όπου διαμένει. Ελέγχους για το παρεμπόριο ζήτησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου. Το ίδιο θα ζητήσουν από το Λιμεναρχείο. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ Βαγγέλης Λαμπάκης επαναφέρει το θέμα των αντισταθμιστικών οφελών σε σχέση με την διέλευση του ΤΑΡ από την περιφέρεια μας. Δεν απαντήθηκε χθες από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου το αίτημα παρατάξεων της αντιπολίτευσης για έκτακτη συνεδρίαση. Κατά πάσα πιθανότητα ο Γιώργος Γραμμένος θα παραμείνει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως παραμένει αντιδήμαρχος Πολιτισμού ο Μιχάλης Λυχούνας. Η εταιρία En. Act από τα Γιάννενα ανέλαβε την αποκομιδή των σκουπιδιών στις δημοτικές ενότητες Ελευθερών και Ορφανού του Δήμου Παγγαίου. Με προσωρινές προσλήψεις 8 μηνών θα καλυφθεί εκ νέου η θέση του πλοηγού στο λιμάνι της Καβάλας.

Το απόγευμα στο ξενοδοχείο Νεφέλη προσυνεδριακή διαδικασία της ΔΗΜΑΡ παρουσία των δύο υποψήφιων προέδρων του κόμματος. Στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στην πλατεία Καπνεργάτη. Από το πρωί διαμαρτυρία της ΠΑΣΕΒΕ έξω από το ΚΕΑΟ, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του ΙΚΑ. Όλα καλά εξελίσσονται στον Νομό μας με τις δηλώσεις ιδιοκτησιών στο κτηματολόγιο. 36 Καβαλιώτες προσελήφθησαν και εργάζονται στο γεωτρύπανο της Ενεργειακής Αιγαίου, ανακοίνωσε χθες η εταιρία. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας στην αγορά της Καβάλας ανακοινώθηκε χθες.

Συνέντευξη τύπου θα δοθεί το πρωί για το 1ο συνέδριο επιστημολογίας που τις επόμενες μέρες θα γίνει στην πόλη μας. Το απόγευμα εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου για τον παιδικό εμβολιασμό. Το βράδυ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» η θεατρική παράσταση της ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Λουκά «Πόρτες και Σαρδέλες».

Τον Άρη Αβάτου αντιμετωπίζει το απόγευμα στη Χρυσούπολη ο Νέστος. Αν κερδίσει τότε εξασφαλίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Συνέντευξη τύπου το μεσημέρι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας που οργανώνει ο ΝΟΚ. Εκλογές το Σάββατο στον ΣΦΑΟΚ.

 

 

Διαβάστε επίσης