• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ συζητήθηκαν θέματα όπως η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η παραχώρηση του Εκθεσιακού Κέντρου της Νέας Καρβάλης στο Επιμελητήριο αλλά και οι μαθητικές μετακινήσεις. Ο κάθε αντιπεριφερειάρχης αρχίζει διάλογο με τις διοικήσεις εμπορικών συλλόγων του Νομού του ώστε η απόφαση που αυτός θα πάρει να είναι η καλύτερη δυνατή. Στόχος του Άρη Γιαννακίδη είναι η εικόνα της αγοράς τις Κυριακές να είναι ίδια σε όλη την Περιφέρεια. Σχετικά με το Εκθεσιακό Κέντρο, η απόφαση θα παρθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κι όπως σημειώνει η Αποκεντρωμένη πρέπει να είναι ομόφωνη. Για τις μαθητικές μετακινήσεις οι Περιφέρειες ζητούν από το κράτος να μην γίνουν νέοι διαγωνισμοί αλλά να δοθεί παράταση στους προηγούμενους. Περισσότεροι από 100 καθηγητές έλαβαν μέρος στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Καβάλας. Αποφασίστηκε να συνεχιστούν ως τη λειτουργία των σχολείων οι δράσεις ενημέρωσης της κοινωνίας. Η πραγματογνωμοσύνη που έγινε χθες στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας, το οποίο κάηκε την Κυριακή στην Εγνατία Οδό, δεν έφερε νέα στοιχεία ως προς την αιτία που προκάλεσε τη φωτιά. Φωτιά είχαμε χθες το μεσημέρι στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης πλησίον του δρόμου. Κάηκε μοτοσικλέτα, προκλήθηκαν ζημιές σε επιβατικό αυτοκίνητο. Άγνωστη η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά.

 

Στις 6.30 το απόγευμα στο Επιμελητήριο θα γίνει συγκέντρωση επαγγελματιών και εμπόρων που θα συζητήσουν την τακτική του ΟΑΕΕ ο οποίος απειλεί με κατασχέσεις όσους δεν πληρώνουν τις εισφορές τους. Την ίδια ώρα η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη σε συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ. Δύο ακόμη επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος έλαβαν χθες το ειδικό σήμα που ενημερώνει τους καταναλωτές ότι μείωσαν τις τιμές των προϊόντων τους. Επιστημονικό εξωτερικό συνεργάτη θα προσλάβει η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας για τον χειρισμό υποθέσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ένωσης. Το ΤΕΙ Καβάλας δεν μπορεί να ετοιμαστεί για την νέα εκπαιδευτική περίοδο όσο το Υπουργείο Παιδείας δεν ανακοινώνει τον αριθμό των ωρομίσθιων καθηγητών που θα είναι δυνατό να προσληφθούν. Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέστου η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι η ΔΕΥΑΝ έχει συνολικό χρέος 800.000 ευρώ. Ο Γιάννης Πασχαλίδης με ερώτηση που κατέθεσε χθες ζητά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η αποκατάσταση των ζημιών από την φωτιά στη Θάσο να γίνει με χρήματα του Πράσινου Ταμείου.

 

Σήμερα το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων μουσική εκδήλωση για την πανσέληνο με πρωτοβουλία του Δημοτικού Ωδείου. Με ανακοίνωση του ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας ευχαριστεί όσους βοήθησαν για τη πραγματοποίηση του διεθνούς τουρνουά σκάκι. Την ερχόμενη Τετάρτη το απόγευμα πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση στη δημοτική βιβλιοθήκη το Πανεπιστήμιο της Πάφου «Νεάπολις».

 

Αρχίζει προπονήσεις σήμερα το απόγευμα η Ένωση. Το πρώτο ραντεβού ορίστηκε στις 5 σήμερα το απόγευμα στο Κλειστό της Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Έγιναν χθες οι κληρώσεις των 6 πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Καβάλας. Στον ΑΟΚ ακούγεται το όνομα του διεθνούς ποδοσφαιριστή Γιάννη Αμανατίδη. Ποσό 12.000 πρέπει να πληρώσει η ΠΑΕ στο Δήμο Καβάλας.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης