ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

 

Ομόφωνη απόφαση έλαβε χθες το μεσημέρι στην Κομοτηνή η διοίκηση της ΠΕΔ ΑΜΘ σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο Χωροταξικό της Περιφέρειας ΑΜΘ. Υιοθέτησε όλες τις προτάσεις των δήμων και των δημοτικών συμβουλίων. Ικανοποίηση για την απόφαση της ΠΕΔ από την Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Τώρα το Χωροταξικό θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο πρέπει να γνωμοδοτήσει επί της πρότασης των μελετητών.

 

Στις 12 το μεσημέρι στην Παναγία της Θάσου κηδεύεται ο διευθυντής του Κ.Υ. Πρίνου Δημήτρης Έλληνας. Τραυματίστηκε θανάσιμα χθες στο πρωί σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε στο Παχύ. Περιοδείες στο Νομό Καβάλας θα κάνουν στο τέλος της εβδομάδας οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ευχαριστήσουν τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν στις πρόσφατες εκλογές. Με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καβάλας οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών στα 267 εκλογικά τμήματα του Νομού. Η απόφαση περιλαμβάνει μικρής σημασίας αλλαγές σε σχέση με το αποτέλεσμα που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Π.Ε. Καβάλας. Απόλυτη επιτυχία σημείωσαν χθες το απόγευμα εκδηλώσεις για τα ΑμΕΑ που έγιναν στην πλατεία Καπνεργάτη. Στόχος της διοίκησης του Δήμου ήταν να προβληθεί και το σχέδιο που προβλέπει πεζοδρόμηση των δρόμων κοντά στην ίδια πλατεία.

 

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας σκοπεύει να φιλοξενήσει στην πόλη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΒΕΕ κατά τις ημέρες τις έκθεσης ΚαβάλαExpo 2015. Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει στη Θάσο η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν στα σχολεία της Καβάλας οι απαραίτητοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Με εθελοντική δουλειά των καθηγητών αφού νέες συμβάσεις δεν υπογράφηκαν θα αρχίσουν την 1η Οκτώβρη τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο. Το ΚΤΕΛ Κομοτηνής θα εκτελεί δρομολόγια από και προς Καβάλα μόνο το απόγευμα της Παρασκευής και της Κυριακής. Το 5ο Γυμνάσιο επισκέφθηκε χθες ο Μάκης Παπαδόπουλος. Γεμάτο πρόσφυγες έρχεται στις 10 το βράδυ στο λιμάνι το πλοίο Νήσος Ρόδος. Εξορμήσεις καθαριότητας έκανε χθες ο Δήμος Καβάλας σε Περιγιάλι και Παληό. Εργολάβος καθάρισε τα χόρτα στην Περιμετρική. Απομακρύνεται από σήμερα ο εξοπλισμός και στις πολυσύχναστες πλαζ. Την Δευτέρα αρχίζει το νέο δικαστικό έτος στο Πρωτοδικείο Καβάλας. Το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων δηλώνει συμπαράσταση στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών που λόγω καθυστερήσεων στο ΕΣΠΑ είναι απλήρωτοι 3 εβδομάδες.

 

Συνεχίζεται στην Καβάλα η γενική συνέλευση του δικτύου Prime Networking στο οποίο μετέχει και το ΤΕΙ. Συνέντευξη τύπου δίνουν το μεσημέρι οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων για τις εκδηλώσεις που οργανώνουν από το απόγευμα της Πέμπτης. Την Κυριακή στον Πρίνο η καθιερωμένη εκδήλωση της Θασιακής Ένωσης για την βράβευση των αριστούχων μαθητών του νησιού.

 

Καλή θεωρείται για την Ένωση η κλήρωση της Α1 που έγινε χθες στην Αθήνα. Πρεμιέρα στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας με το Λαύριο, δεύτερη αγωνιστική στα Τρίκαλα, αμέσως μετά δύο εντός έδρας με Κόροιβο κι Απόλλωνα Πάτρας. Για το κύπελλο της ΕΠΣΚ παίζουν το απόγευμα Αντιφίλιπποι- Αετός Ορφανού.

 

 

Διαβάστε επίσης