• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

Καλό νέο για τη Καβάλα Όιλ και τη ΒΦΛ είναι η συμφωνία ανάμεσα στη ΔΕΠΑ και τη Gazprom για τη μείωση 15% της τιμής του φυσικού αερίου. Η μείωση αυτή θα έχει αναδρομική ισχύ. Ειδικά η ΒΦΛ αναμένεται να ωφεληθεί μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα από το φθηνότερο φυσικό αέριο που πλέον θα αγοράζει από τη ΔΕΠΑ. Θέμα ημερών είναι για το αεροδρόμιο της Καβάλας η εξασφάλιση πιστοποίησης για την πραγματοποίηση εμπορευματικών πτήσεων εσωτερικού. Προηγήθηκαν έλεγχοι από το αρμόδιο τμήμα της Υ.Π.Α. Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης ανέλαβε να μεσολαβήσει μεταξύ Δήμου Καβάλας και Υπουργείου Υγείας προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για το παλιό Νοσοκομείο. Το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζει προσφυγή στη δικαιοσύνη. Σήμερα ο Χρήστος Κοπατσάρης θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο. Πλημμυρισμένο από νερά βρέθηκε χθες το υπόγειο του «γυάλινου» κτιρίου. Γραφείο ενημέρωσης των αγροτών του Νέστου στη Γραβούνα λειτουργεί ο αγωγός ΤΑΡ. Με τις πρώτες πληροφορίες η όδευση του αγωγού από τη πεδιάδα του Νέστου δεν άλλαξε, όπως είχε ανακοινώσει ο Σάββας Μιχαηλίδης. Δύο άγνωστοι άνδρες που φορούσαν κουκούλα και κρατούσαν καραμπίνα έκαναν ληστεία χθες το πρωί στα γραφεία των ΕΛΤΑ στις Κρηνίδες. Πήραν ποσό 370 ευρώ. Δύο άνδρες κάτοικοι Δροσερού Ξάνθης συνελήφθησαν και κατηγορούνται για 5 κλοπές σε εκκλησίες στην περιοχή της Χρυσούπολης και του πρώην Δήμου Ορεινού.

 

Οι ναυτικοί πράκτορες της Καβάλας αμφισβητούν τα στοιχεία της Δημωφέλειας και του ΟΛΚ, σύμφωνα με τα οποία φέτος αναμένονται μέχρι και 24 κρουαζιερόπλοια. Στη χθεσινή σύσκεψη οι ναυτικοί πράκτορες επέμεναν ότι οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων θα είναι 16. Επαγγελματίες και κάτοικοι της νότιας Θάσου ζητούν να μην διακόψει τη λειτουργία του το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Λιμενάρια. Δωρεάν μετακινήσεις με τα αστικά λεωφορεία για τους ανέργους ζήτησε χθες από τον Αρχέλαο Γρανά το ΠΑΜΕ. Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για απευθείας διαπραγμάτευση με τυχόν ενδιαφερόμενους επενδυτές όσον αφορά τον Διόνυσο. Ευτυχώς το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λύθηκε με παρόμοια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές Δευτέρα. Σήμερα το απόγευμα στη Χρυσούπολη η Αυτοδιοικητική Κίνηση Πολιτών οργανώνει εκδήλωση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού καταργεί το γραφείο του ΕΟΤ στη Κομοτηνή, το μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη.

 

Ημερίδα πραγματοποιεί το απόγευμα ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας. Γενική συνέλευση προγραμματίζουν η Κρητική Αδελφότητα και ο Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας. Συνεχίζονται πρωί απόγευμα στο «Αντιγόνη Βαλάκου» οι παραστάσεις του έργου «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει». Την Τρίτη θεατρική παράσταση με τον Γιάννη Στάνκογλου. Πρεμιέρα σήμερα στο Αμφιθέατρο της ερασιτεχνικής θεατρικής παράστασης «CSαϊ» όπου πολίτες και αστυνομικοί εμφανίζονται επί σκηνής.

 

Συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο ο διορισμός νέας διοίκησης στη ΠΑΕ ΑΟΚ. Απόφαση αναμένεται εντός των προσεχών εβδομάδων. Την Τετάρτη 5 Μάρτη εκλογές στον ερασιτέχνη ΑΟΚ. Πιθανή η επανεμφάνιση στο ματς της Κυριακής με τη Δόξα Δράμας του Πόπτση. Προσοχή στον ΟΦΗ, ζητά από τους παίκτες του ο προπονητής της Ένωσης Γιάννης Τζήμας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης