• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 2014

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων του Περιγιαλίου λόγω των πολλών κουνουπιών τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Υποδεικνύουν μάλιστα στάσιμα νερά που ευνοούν την ανάπτυξη των κουνουπιών, τα οποία οφείλονται σε μακροχρόνιες διαρροές του δικτύου της ύδρευσης. Κατηγορούν την ΔΕΥΑΚ ότι αδιαφορεί για το πρόβλημα. Ο Γερμανός Υφυπουργός Φούχτελ θα επισκεφθεί αύριο την Καβάλα, θα παραστεί σε εκδήλωση του ΤΕΙ. Συνεδρίασε χθες το απόγευμα η Συντονιστική Επιτροπή κατά των Αποθηκών. Την Κυριακή σε σύσκεψη των φορέων της Νέας Καρβάλης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου με θέμα το προτεινόμενο πλωτό LNG. Νέο αίτημα ακινησίας κατέθεσε η πλοιοκτήτρια εταιρία του φέρι μποτ «Στ. Φιλιάγκος». Πλέον το πλοίο αναμένεται στην περιοχή μετά τις 17 Ιουνίου. Ρώσος τουρίστας κινητοποίησε την Κυριακή τις Λιμενικές Αρχές αφού επέλεξε να κάνει μπάνιο στο κεντρικό λιμάνι, στο σημείο πρόσδεσης των φέρι μποτ. Δύο ηλικιωμένα άτομα πνίγηκαν το προηγούμενο τριήμερο στη Θάσο.

Συνέντευξη τύπου δίνει το μεσημέρι στο γραφείο του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Νάσος Μητρόπουλος. Δήλωση κατά της κατάργησης του λιμενικού σταθμού Πρίνου έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Αντωνιάδης. Εντός του μήνα θα ενταχθούν στο δυναμικό της Α.Δ. Καβάλας περισσότεροι από 20 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί. Παρά το ότι χθες ήταν κλειστή η αγορά, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ λειτούργησαν κανονικά ως το βράδυ. Τράπεζα αίματος δημιουργεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας. Εθελοντές καθάρισαν το λιμάνι της Ν. Ηρακλίτσας. Στη Θάσο ήταν χθες οι εργολάβοι ηλεκτρολόγοι του Ν. Καβάλας. Χρήματα για την στήριξη πυρόπληκτης οικογένειας μάζεψαν πολίτες και σύλλογοι της επαρχίας Νέστου. Συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη 19χρονου, θύμα τροχαίου τον προηγούμενο μήνα στο Χαϊδευτό. Τα ΕΛΠΕ αδειοδοτήθηκαν για επένδυση παραγωγής ενέργειας που αφορά την βιομηχανική περιοχή Καβάλας. Έρευνες για πετρέλαιο θα κάνει η Ενεργειακή Αιγαίου στο Ισραήλ.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι 3 παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας στο φεστιβάλ Αθηνών. Συνεχίζεται από σήμερα στη δημοτική καπναποθήκη η έκθεση γυναικών ζωγράφων. Πολύς κόσμος στο φεστιβάλ στο μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας. Την παράσταση «Οι μάγοι με τα χρώματα» παρουσιάζει στο τέλος της εβδομάδας το θεατρικό καλλιτεχνικό εργαστήρι της θεάτρου ανάβασις.

Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΑΟΚ. Συμπολίτης που πρώτη φορά θα ασχοληθεί με τα ποδοσφαιρικά είναι ήδη σε συζητήσεις με τη διοίκηση του ερασιτέχνη. Για τα μπαράζ της ΕΠΣΚ ο Αετός Ερατεινού νίκησε 3-2 το Ελαιοχώρι κι ο ΠΑΟΚ Καβάλας 1-0 τον Άρη Ζυγού.

 

 

Διαβάστε επίσης