• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Επαναλειτουργούν από σήμερα τα σχολεία και στον Νομό Καβάλας, μόνο που το συγκεκριμένο γεγονός αναδεικνύει προβλήματα τα οποία οφείλονται στην οικονομική κρίση. Οι μαθητικές μετακινήσεις θα γίνονται με εισιτήριο αφού το κράτος δεν μπόρεσε να καλύψει τα χρήματα από την περσινή χρονιά. Αύριο απεργούν οι δάσκαλοι ενώ την ύστατη ώρα εξασφαλίστηκε η λειτουργία των σχολείων σε Πολύστυλο, Λυδία, Δάτο. Ταυτόχρονα με τον αγιασμό εγκαινιάζονται το πρωί οι νέες αίθουσες στο 16ο Δημοτικό Σχολείο και στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεώνα. Έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ το έργο ριζικής συντήρησης του 3ου Γυμνασίου. Εκπρόσωποι του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου παρουσίασαν χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας την πρόταση τους για την αξιοποίηση της έκτασης Εσκί Καπού. Αμέσως μετά συζητήθηκαν και άλλα θέματα της πόλης όπως η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, τα οικονομικά των Δήμων, οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Νωρίτερα χθες ο Βασίλης Λιόγκας κατήγγειλε ότι ο Δήμος Καβάλας με παρέμβαση του στα Δημόσια Κτήματα επισπεύδει την διοικητική αποβολή 5 κατόχων. Πρόκειται για περιπτώσεις κατοικιών πλησίον του παλαιού υδραγωγείου. Η εταιρία Δυναμική Έργων ΑΕ αναλαμβάνει να εκτελέσει το έργο για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου στο Ερατεινό. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρέπει η Περιφέρεια και ο Δήμος Νέστου να εξασφαλίσουν από το Υπουργείο Ανάπτυξης ποσό 1,8 εκ ευρώ που αφορά την ίδια συμμετοχή.

 

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα 22χρονος που καταγγέλθηκε ότι βίασε 19χρονη στην περιοχή του Διοικητηρίου, τα ξημερώματα της Δευτέρας. Λόγω έλλειψης απαρτίας δεν συνεδρίασε χθες το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Την Παρασκευή το μεσημέρι συνεδριάζουν δύο δημοτικές επιτροπές του Δήμου Καβάλας. Συνεδριάζει το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου. Η Π.Υ. Καβάλας συνεχίζει την προανάκριση για την φωτιά στην Χωράφα. Πρόθεση του Δασαρχείου Καβάλας είναι να κόψει και να απομακρύνει τα καμένα πεύκα. Υπάλληλοι της Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας αρχίζουν το πρωί οικονομικό έλεγχο στην Αγία Μαρίνα. Αυτός αφορά την περίοδο 2008 έως σήμερα. Την άλλη εβδομάδα θα πληρωθούν τις εφημερίες Απριλίου-Μαΐου οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας. Αύριο απεργούν ενώ από την Δευτέρα αρχίζουν επίσχεση εργασίας. Έκτακτοι βραδινοί ψεκασμοί κατά των κουνουπιών συνεχίζονται από την Διεύθυνση Υγείας στις Κρηνίδες, το Ερατεινό και την Κεραμωτή. Ομόφωνα η συνέλευση της ΕΑΣ Καβάλας ενέκρινε τις αλλαγές στο καταστατικό της αγροτικής οργάνωσης. Τον Νοέμβρη εκλογές νέας διοίκησης.

 

Εγκαινιάστηκε στον Πρίνο Θάσου η νέα πτέρυγα του Κέντρου Υγείας. Την Κυριακή το πρωί στην Τερψιθέα Δράμας ο Σύλλογος Καταδρομέων Καβάλας οργανώνει μνημόσυνο για τους άτυχους δασοκομάντος που έχασαν την ζωή τους στην πτώση του ελικοπτέρου τον Σεπτέμβρη του 1994. Προσωπικό της Τροχαίας Καβάλας θα μοιράσει έντυπο υλικό για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές δημοτικών σχολείων.

 

Αύριο συνεδριάζει στην Αθήνα η διοίκηση της ΕΠΟ. Αμέσως μετά συνεδριάζει η Φουτμπολ Λιγκ που πραγματοποιεί και την κλήρωση του πρωταθλήματος. Στον ΑΟΚ συνεχίζουν τις προσπάθειες για την δικαίωση της ομάδας. Άλλοτε εμφανίζονται αισιόδοξοι κι άλλοτε όχι. Η Ένωση ανακοίνωσε χθες ότι στο διεθνές τουρνουά μπάσκετ που οργανώνει στο Κλειστό της Καλαμίτσας από την Παρασκευή, η είσοδος των φιλάθλων θα είναι ελεύθερη.

 

 

 

Διαβάστε επίσης