ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

Στο νέο ΕΣΠΑ μεταφέρονται δημοτικά έργα που δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν με το προηγούμενο, δηλαδή ως το τέλος του έτους. Αυτή είναι η οδηγία της Κυβέρνησης στην τοπική αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα τα χρήματα του νέου προγράμματος έργων να μειώνονται αφού μέρος τους θα χρησιμοποιηθεί για έργα προηγούμενων ετών. Ο Δήμος Καβάλας συντάσσει αναλυτικό κατάλογο έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ για να τον στείλει στην ΚΕΔΕ.

 

Με απόφαση της Δημάρχου ανακαλούνται οι αρμοδιότητες του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού, ουσιαστικά η θέση προσωρινά καταργείται. Δεν υπάρχει πλέον θέμα αποδοχής της παραίτησης Λυχούνα. Άγνωστες οι προθέσεις του εκλεγμένου με τη παράταξη της Δημάρχου Δημοτικού Συμβούλου. Οι αναπληρωτές υπουργοί Μουζάλας και Τόσκας περιόδευσαν σε Λέρο και Κω λόγω hot spot. Επιμένουν οι φήμες ότι παρόμοιο θα γίνει στην επαρχία Νέστου. 57χρονος συνελήφθη χθες σε χωριό του Παγγαίου για κατοχή 53 γραμμαρίων χασίς. Με χασίς συνελήφθη και φίλαθλος του Άρη την Κυριακή, την ώρα που έμπαινε στο γήπεδο. Επαγγελματίας επιχείρησε να προσαρμόσει τα τραπεζοκαθίσματα του σε πεζόδρομο στο νέο κανονισμό αλλά δέχθηκε τον έλεγχο της Αστυνομίας. Χωρίς παρουσία αντιπολίτευσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε χθες τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2016. Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο νέος αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης.

 

Αρχίζει το μεσημέρι από το Δημαρχείο η διήμερη επίσκεψη στην Καβάλα του Άδωνι Γεωργιάδη. Δεν υπάρχει στο πρόγραμμα ομιλία του, μόνο επισκέψεις και βόλτα στην αγορά. Υλοποιούνται από χθες οι μεταθέσεις προσωπικού του Λιμεναρχείου. Το Σάββατο στην Καβάλα περιφερειακή συνάντηση συνταξιούχων του ΟΑΕΕ για την Μακεδονία και την Θράκη. Για αυτόν τον λόγο θα βρίσκεται το Σάββατο στην Καβάλα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παντελής Τάτσης. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ορίστηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ κεντρικός εισηγητής του κόμματος στη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα. Καραμπόλα τριών επιβατικών αυτοκινήτων χθες το πρωί στην οδό 7ης Μεραρχίας. Μόνο υλικές ζημιές. Στη Νυρεμβέργη ήταν την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Νέστου. «Θα μας ζορίσουν κι άλλο τα νέα μέτρα» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης. Συνεδρίαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου την Πέμπτη το μεσημέρι. Στο Νοσοκομείο Καβάλας χρησιμοποιείται νέο χειρουργικό τραπέζι νευροχειρουργικής, πλήρως ηλεκτρονικό.

 

Μία ημέρα νωρίτερα, χθες το πρωί, ήρθε στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Αζαμάρα. Μετέφερε Αμερικανούς τουρίστες, αναχώρησε στις 10 το βράδυ. Την Κυριακή το απόγευμα ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων οργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον Νικόλαο Μέρτζο. Δύο φορές συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου.

 

Αλλάζει ο πρόεδρος του συλλόγου Παλαιμάχων του ΑΟΚ. Στις χθεσινές εκλογές πρώτοι σε ψήφους Σταμάτης Χρυσαφίδης- Κώστας Λιόλιος. Δεν ήταν υποψήφιος ο Σίμος Ανθουλάκης. Από τη Θράκη ο διαιτητής της αναμέτρησης ΑΟΚ-Κρύα Βρύση, που θα γίνει αύριο το απόγευμα. Από αύριο στις προπονήσεις της Ένωσης ο Νικ Λίβας. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα συνεχίζει να περιμένει την απάντηση του Ινγκλς.

 

Διαβάστε επίσης