• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΓΕΝΑΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΓΕΝΑΡΗ 2014

Πριν από έναν περίπου μήνα η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνώρισε ως μοναδικό λιμάνι της Ελλάδας από το οποίο μπορούν να εξάγονται ζώντα ζώα σε τρίτες χώρες το νέο λιμάνι της Καβάλας. Ταυτόχρονα αναγνωρίστηκαν οι εγκαταστάσεις της ΚΡΕΚΑ ΑΕ ως χώρος ανάπαυσης των ίδιων ζώων, εφόσον αυτό χρειάζεται. Στις 23 Γενάρη θα γίνει μέσω του νέου λιμανιού της Καβάλας εξαγωγή βοοειδών. Τα ζώα θα έρθουν στο νέο λιμάνι από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία για να εξαχθούν σε χώρα της Μέσης Ανατολής. Με την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος άλλαξε από χθες η σύμβαση Ενεργειακής Αιγαίου με τα ΕΛΠΕ. Η Ενεργειακή συμφώνησε να πουλήσει στην εταιρία ΒΡ το πετρέλαιο του Πρίνου για τα επόμενα 6 χρόνια. Τώρα η εταιρία του Μαθιού Ρήγα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε 5 νέες γεωτρήσεις, δύο εκ των οποίων αφορούν την αξιοποίηση του Πεδίου Ε. Με απόφαση του ο Αρχέλαος Γρανάς απαγορεύει την κατανάλωση μυδιών προερχόμενων από τον όρμο της Κεραμωτής λόγω υπέρβασης των μικροβιολογικών ορίων. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι συνεχίζονται. Στη κατοικία 36χρονου στη Χρυσούπολη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χθες 764 κροτίδες που είχαν αγοραστεί από τη Βουλγαρία.

 

Αρχίζει από το πρωί η μεταφορά των σκουπιδιών της Θάσου στον ΧΥΤΑ του Δήμου Καβάλας. Στις 11 το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου. Με βαριά καρδιά συμφώνησε με τις εταιρίες παρουσία του Εισαγγελέα ο Κώστας Χατζηεμμανουήλ. «Θα στηρίξω όποιον υποψήφιο Δήμαρχο επιλέξει για το Δήμο Καβάλας η ΝΔ» γράφει σε άρθρο του στον τοπικό τύπο ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης. Ασθενοφόρα και γιατροί έρχονται στα Κέντρα Υγείας και στο Νοσοκομείο Καβάλας. Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνάντησης του Γιάννη Πασχαλίδη με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Θρασύβουλο Βεντούρη. Σε φουλ παραγωγή είναι από χθες οι εγκαταστάσεις της ΒΦΛ. Σύντομα και με πολλές ομόφωνες αποφάσεις συνεδρίασε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι- δικαιούχοι προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας απασχολούνται σε δημοτικά- γυμνάσια και λύκεια του Νομού Καβάλας. Τις επόμενες μέρες η νέα ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα εκλέξει τη γραμματεία της αλλά και τον συντονιστή της. Ο πρώην νομάρχης Καβάλας Γιάννης Μπέλτσιος συνελήφθη χθες κατηγορούμενος για τις μίζες στην υπόθεση των εξοπλισμών. Ήταν συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

 

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ανακοίνωσε ότι στο τέλος της εβδομάδας θα δοθούν τρεις ακόμη παραστάσεις του έργου που αναφέρεται στο πρόβλημα της ανεργίας. Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, στο Μέγαρο Μουσικής. Γενική συνέλευση και εκλογές κάνει το απόγευμα της Πέμπτης το ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Παρουσία του βουλευτή Νίκου Παναγιωτόπουλου έκοψε τη Παρασκευή την πίτα της η Παιδόπολη Καβάλας.

 

Προσωρινή διοίκηση διορισμένη από το δικαστήριο έχει από χθες ο ΑΟΚ. Δεν συναινέσαμε στη διαδικασία, υποστηρίζει ο Ερασιτέχνης. Κυρίαρχος στην ΠΑΕ ο Βλάσσης Τσάκας που οφείλει και να πληρώσει τους μισθούς και να κάνει μεταγραφές. Ανεβάζει στροφές η Ένωση για το ματς του Σαββάτου στη Καλαμίτσα με την Αμαλιάδα.

 

 

Διαβάστε επίσης