• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σήμερα το πρωί στην Καβάλα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Εργαζόμενοι από την πόλη αναχωρούν σήμερα για την Αθήνα για να συμμετάσχουν αύριο στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Κατάληψη στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έκανε η ΕΛΜΕ που κατάφερε να μπλοκάρει την αποστολή στοιχείων στο Υπουργείο για τους 25 καθηγητές που κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα και απόλυση. Το απόγευμα στο Δημοτικό Κήπο μουσική εκδήλωση- συμπαράσταση στους εργαζόμενους που με βάση το πολυνομοσχέδιο θα απολυθούν. Η γενική συνέλευση του ιδρύματος Αγία Μαρίνα απέρριψε την πρόταση της διοίκησης για διάλυση του φορέα. Θα γίνουν νέες εκλογές ώστε μια νέα διοίκηση να κάνει καινούργια και ύστατη προσπάθεια σε σχέση με τα πολλά χρέη προς το ΙΚΑ και τους εργαζόμενους. Σήμερα ο Δήμος Καβάλας θα καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ σχετικά με τη διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ ιδιωτικοποίησης δημόσιας έκτασης στο ακρωτήρι της Καλαμίτσας. Στη χθεσινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ ΑΜ συζητήθηκε το προτεινόμενο πλωτό LNG και ο αγωγός ΤΑΡ.

 

Στην αυριανή συνεδρίαση της διοίκησης του ΟΛΚ θα συζητηθεί το χρέος της εταιρίας ΝΕΛ που πλησιάζει το ποσό των 100.000 ευρώ. Ο Βύρωνας Λάμπρου εξελέγη στη νέα ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους δύο ακόμη κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που δρούσε στο Ν. Καβάλας το 2011 και το 2012. Ερώτηση για τη στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΟΤ στην ΑΜΘ κατέθεσε ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Εντός των ημερών θα πληρωθεί το διατροφικό επίδομα στους δικαιούχους του Νομού. Περιφέρεια ΑΜΘ, Δήμος Καβάλας και Ιερά Μητρόπολη υπέγραψαν χθες τη σύμβαση για την έναρξη του έργου μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων στον Άγιο Σίλα. Πωλητές λαϊκών αγορών, συμβασιούχοι πυροσβέστες και εργαζόμενοι στη ΒΦΛ ζητούν να μην γίνουν απολύσεις του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας. Οι τελευταίοι 30 δικαιούχοι της Κοινωφελούς Εργασίας μέσω της Πνοής πληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Πολύς κόσμος παρακολούθησε χθες βράδυ στη Παλιά Μουσική ταινίες που αναφέρονταν στη ζωή του Καβάφη. Η Ευγενία Παπανικολάου εκθέτει χειροποίητες κατασκευές στον εκθεσιακό χώρο του Αρχαιολογικού Θεάτρου των Φιλίππων. Για την Πέμπτη μετατέθηκε η απολογιστική συνάντηση φορέων που διοργάνωσαν το φετινό αεροπορικό σόου.

 

Φανερή είναι η κινητικότητα στον ΑΟΚ. Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης για την κατάθεση του φακέλου αδειοδότησης ζητά από τον ερασιτέχνη παραχωρητήριο για το γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη». Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα. Επιχειρηματίας κατέθεσε χθες εγγυήσεις προκειμένου να αγοράσει την ομάδα. Αυτές θα ελεγχθούν σήμερα από τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Στην Ένωση ο Τότσιος από τις Σέρρες ενδιαφέρει την ομάδα. Μένει μάλλον ο Γιάννης Καραθανάσης.

 

 

Διαβάστε επίσης