• 4 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΗ 2015

Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα συνέχισε χθες την πρωτοβουλία της για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης προς τιμήν των Καβαλιωτών Εβραίων στέλνοντας επιστολή στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο. Προτείνει την 7η Ιουνίου ως κατάλληλη μέρα. Ταυτόχρονα καλύπτει πλήρως τον Μιχάλη Λυχούνα, ο οποίος χθες επανήλθε στα καθήκοντα του. Την αποπομπή Λυχούνα από την ομάδα της πλειοψηφίας ζήτησε χθες ο Γιώργος Γραμμένος. Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζητούν οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, λάδι στη φωτιά ρίχνει η ανακοίνωση του Γραφείου Ορθοδόξου Μαρτυρίας της Ιεράς Μητρόπολης.

Πολύ κοντά στο λιμάνι της Καβάλας πλέει από χθες το πρωί ειδικό πλοίο σεισμικών ερευνών μαζί με το συνοδευτικό του. Το πλοίο φέρεται να ήρθε στην περιοχή για λογαριασμό της Ενεργειακής Αιγαίου. Η Π.Υ. Καβάλας πρόλαβε χθες το μεσημέρι φωτιά σε δασική έκταση στο ύψωμα Βασιλάκη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας υπογράφουν ερώτηση με την οποία ζητούν την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος ναυτεργατών της Θάσου. Τα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πολυκατοικία Μπάτση λειτουργούν από την προηγούμενη εβδομάδα. Ομόφωνες αποφάσεις έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Δημοτικό έργο θα συντηρήσει το μονοπάτι της Π. Καβάλας ενώ με χρήματα του Δήμου θα αγοράσει τρόφιμα το κοινωνικό παντοπωλείο. Ποσό 42.000 ευρώ έλαβε ο Δήμος από το κράτος για την πυροπροστασία του 2015. Η Α.Δ. Καβάλας ενέκρινε το αίτημα της Εγνατίας οδού για παράταση της αμφιδρόμησης στην Παράκαμψη έως τα μέσα Αυγούστου. Επιστολή προς Κυβερνητικά στελέχη έστειλε ο Γιώργος Παυλίδης προκειμένου να ενταχθεί εκ νέου στο ΕΣΠΑ η προμήθεια ψηφιακών αναμεταδοτών για να βλέπουν τηλεοπτικούς σταθμούς όλοι οι κάτοικοι της ΑΜΘ. Ανακοίνωση για την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Καβάλας εξέδωσε χθες η Λαϊκή Συσπείρωση. Χωρίς προβλήματα ήταν χθες για τον Ν. Καβάλας η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Συνέντευξη τύπου για την Λευκή Νύχτα δίνουν το μεσημέρι η Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου. Στο ΤΕΙ πραγματοποιείται το απόγευμα εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα σε καιρό κρίσης. Αρχίζει το βράδυ στο «Αντιγόνη Βαλάκου» το πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων ερασιτεχνικών σχημάτων. Σήμερα παίζεται το έργο της Άνω Θρώσκω «Είμαι άσχημη». Βραβείο σε διαγωνισμό θεάτρου στη Βουλγαρία εξασφάλισε η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου.

Έως το τέλος του μήνα θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ένωση για τα διοικητικά και την συνεργασία με τον Γιάννη Τζήμα. Στον ΑΟΚ υπάρχουν ζυμώσεις μεταξύ των παλαιμάχων, προβληματισμός στον Ερασιτέχνη για τις δηλώσει Ανθουλάκη.

 

Διαβάστε επίσης