ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Δύο άνδρες ηλικίας 73 και 78 ετών πνίγηκαν χθες το μεσημέρι στην πλαζ της Κεραμωτής, μπροστά από το αναψυκτήριο Παραλία που φέτος δεν λειτουργεί. Ήταν φίλοι, κολυμπούσαν παρέα ενώ οι σύζυγοι τους ήταν στην αμμουδιά. Ο ένας ήταν κάτοικος Κεραμωτής, ο δεύτερος μόνιμος κάτοικος Γερμανίας που έκανε τις διακοπές του στην Κεραμωτή. Χθες το μεσημέρι στην ακτή του Μπάτη ο ναυαγοσώστης πρόλαβε και έβγαλε από τη θάλασσα ηλικιωμένο που λιποθύμησε ενώ έκανε μπάνιο. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται προληπτικά στο Νοσοκομείο.

Δύο συγκεντρώσεις στην πλατεία Καπνεργάτη θα γίνουν αύριο το απόγευμα, την ώρα της συζήτησης και της ψηφοφορίας στη Βουλή του νέου μνημονίου. Δύο κρουαζιερόπλοια αναμένονται σήμερα στο λιμάνι, πρόκειται για το Sea Cloud και το Silver Spirit. Ουρές μπροστά στα ΑΤΜ αλλά και μέσα στις τράπεζες δημιουργήθηκαν χθες στη Καβάλα, πρώτη μέρα από την επαναλειτουργία τους. Ο Δήμος Νέστου δεν μπορεί να πληρώσει ποσό 10.000 ευρώ στο Δήμο Ξάνθης αφού η δαπάνη δεν εγκρίνεται από την Επίτροπο. Τα χρήματα αφορούν τη μεταφορά απορριμμάτων από τη Χρυσούπολη στον ΧΑΔΑ του Δήμου Ξάνθης. Η μεταφορά αυτή καλύπτεται από Κ.Υ.Α. της προηγούμενης Κυβέρνησης. Προβλήματα υδροδότησης και στο δημοτικό διαμέρισμα του Μακρυχωρίου του Δήμου Νέστου. Ούτε χθες συζητήθηκε επίκαιρη ερώτηση της Αλεξάνδρας Τσανάκα με θέμα το στρατόπεδο Ασημακοπούλου και το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Το Σάββατο ο Γιώργος Παυλίδης και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος ήταν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, ενημερώθηκαν για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων Πετζετέλ.

Εκτάκτως συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Νωρίτερα στο Δημαρχείο θα δοθεί συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα της Επισιτιστικής Βοήθειας. Οι μπλε μεταλλικοί κάδοι ανακύκλωσης που αυτό το διάστημα αντικαθίστανται από νέους, θα διορθωθούν και θα βαφτούν πράσινοι ώστε να χρησιμοποιηθούν εκ νέου ως κάδοι απορριμμάτων. Η Ασφάλεια Καβάλας εξιχνίασε διάρρηξη οικίας που έγινε στην πόλη μας τον Μάρτιο του 2012. Η Ενεργειακή Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει μελέτη για τις αιτίες διάβρωσης και αποκατάστασης της ακτής της Νέας Καρβάλης. Νέες αυξημένες τιμές ισχύουν από σήμερα για όλα τα εισιτήρια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Αυξήσεις ισχύουν από χθες στα εισιτήρια των Αστικών λεωφορείων. Στην Κεραμωτή ήταν χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού. Οι ελιές της Θάσου που εμπορεύεται η ΕΑΣ Καβάλας προωθούνται και προβάλλονται εντός και εκτός Ελλάδας με πρωτοβουλία ιδιωτικής εταιρίας που στηρίζεται σε χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.

Συνέντευξη τύπου θα δοθεί σήμερα στο Δημαρχείο για την μουσική παράσταση των αδελφών Τσαχουρίδη το βράδυ της Πέμπτης στο Φρούριο. Ακυρώνεται η παράσταση του έργου «Νεφέλες» που επρόκειτο να παιχθεί τον Αύγουστο στους Φιλίππους σε σκηνοθεσία του Πέτρου Φιλιππίδη. Αντί της Ηλέκτρας του Γιώργου Κιμούλη στο Φεστιβάλ η Ηλέκτρα του Σπύρου Ευαγγελάτου.

Με συγκεκριμένες υποσχέσεις άμεσης μεταγραφικής ενίσχυσης άρχισε χθες η προετοιμασία του ΑΟΚ. Χθες το απόγευμα πρώτες προπονήσεις για Νέστο και Βυζάντιο. Στο προπονητικό του κέντρο στο Περιγιάλι άρχισε την προετοιμασία του χθες και ο Ηρακλής Καβάλας. Στις 5 Σεπτέμβρη αρχίζουν τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καβάλας.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης