ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΓΕΝΑΡΗ 2013

32 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων 12 αιρετοί ή πρώην αιρετοί, καλούνται σε εξηγήσεις από το δημόσιο σχετικά με 11 εκδηλώσεις που χρηματοδότησε η Ν.Α. Καβάλας κατά την περίοδο 2005-2006. Πρόκειται για εκδηλώσεις που στοίχισαν 219.000 ευρώ, για τις οποίες υπήρξε καταγγελία του πρώην νομαρχιακού συμβούλου Άγγελου Σμυρλόγλου. Οι εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν από την δημοσιογράφο της Δράμας Σοφία Μπουδακίδου. Το δημόσιο έκανε κι έναν πρώτο καταλογισμό των δαπανών ώστε αργότερα να ζητήσει πίσω χρηματικά ποσά από τους 32 ή από ορισμένους από αυτούς. Μεταξύ των 32 προσώπων είναι οι Θόδωρος Καλλιοντζής, Κώστας Τζώτζος, Γιώργος Τσαλουχίδης, Ανδρέας Μπαλίκας, Μιχάλης Τσοκτένογλου. Στον ίδιο κατάλογο υπάρχουν επίσης νομαρχιακοί σύμβουλοι της τότε αντιπολίτευσης όπως ο Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Δημήτρης Παπουτσής αλλά και ο Νίκος Χατζηχρήστου. Κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είναι 77χρονος συνταξιούχος από τον Πλατανότοπο, που την Κυριακή πυροβόλησε και τραυμάτισε σκύλο του γείτονα του επειδή αυτός γαύγιζε συνέχεια και δεν τον άφηνε να κοιμηθεί! Σήμερα θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο. Εκπρόσωποι του Τζάμπο ήρθαν χθες στην Καβάλα κι άρχισαν την διαδικασία για την έκδοση νέας άδειας λειτουργίας στο κατάστημα του Αμυγδαλεώνα. Δεν υπήρξαν χθες νέα σχετικά με την διαπραγμάτευση της ΒΦΛ με την ΔΕΠΑ. Θέματα που αφορούν την τιμή του νερού κυριάρχησαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

 

Μεγάλη σύσκεψη τοπικών παραγόντων, αγροτών και εκπροσώπων του ΕΛΓΑ έγινε χθες στην Γαληψό. Αποφασίστηκε δια των ενστάσεων να επιδιωχθεί διόρθωση στις αποζημιώσεις για την σουλτανίνα, η παραγωγή της οποίας ήταν μειωμένη το περασμένο Καλοκαίρι λόγω κακοκαιρίας. 4 εργαζόμενοι του σούπερ μάρκερ Αρβανίτιδη στον Λιμένα Θάσου συνελήφθησαν χθες επειδή το κατάστημα δεν έχει άδεια λειτουργίας. Αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα. Σήμερα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της λειτουργίας του ίδιου καταστήματος. Εντός των ημερών θα γνωρίζουμε πότε θα επαναλειτουργήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ στο Κοκκινόχωμα. Το απόγευμα στον Λιμένα η κηδεία του πρώην Δημάρχου Θάσου Κώστα Καπόλλα. Συνεδριάζει το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο της Θάσου. Ο Δήμαρχος Κώστας Χατζηεμμανουήλ ανακοίνωσε χθες ότι ο Δήμος Θάσου χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών νησιωτικός. Στο τέλος της εβδομάδας θα λειτουργήσει το ΚΕΦ Ελευθερούπολης. Δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας αναφέρει εκτιμήσεις εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα υπάρξει ενδιαφερόμενος ιδιώτης για το λιμάνι της Καβάλας.

 

Την ερχόμενη Κυριακή κόβουν την πίτα τους οι Πολύτεκνοι αλλά και η Θρακική Εστία Καβάλας. Μνημείο ποντίων θα αποκτήσει ο Λιμένας Θάσου. Δύο φορές συνεδριάζει την Παρασκευή το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου.

 

Σε ομάδα της Τυνησίας όπου ο προπονητής είναι Κύπριος, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Σήμερα η Ένωση ταξιδεύει στο Ισραήλ όπου αύριο για την Βαλκανική Λίγκα αντιμετωπίζει την Γκαλίλ Γκιλμπόα. Στον ΑΟΚ άρχισε η προετοιμασία της ομάδας για το ματς με την Καλλιθέα. Οι παίκτες περιμένουν να πληρωθούν εντός της εβδομάδας.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης