ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ 2015

Η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εκλογές, ο σχηματισμός κυβέρνησης μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες δρομολογούν εξελίξεις σε μια σειρά τοπικών θεμάτων και διεκδικήσεων. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αλλάξει η όδευση του αγωγού ΤΑΡ, ο Δήμος Καβάλας θα διεκδικήσει με νέους όρους το στρατόπεδο Ασημακοπούλου, το παλιό Νοσοκομείο ακόμη και το παλιό Δικαστήριο. Υποχωρεί το σενάριο του πλωτού LNG. Χθες ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα στο Νομό Καβάλας, άρχισε ήδη ο έλεγχος για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων στο Πρωτοδικείο. Με ανακοινώσεις τους οι εμπλεκόμενοι στις εκλογές της Κυριακής ευχαριστούν τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν.

 

Η δικαιοσύνη μέσω προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε η Εισαγγελία Καβάλας διερευνά το κόστος της μελέτης για το ενυδρείο στην Αλάνα της Ν. Ηρακλείτσας. Η εταιρία που εκπόνησε την μελέτη ζητά να πληρωθεί σχεδόν διπλάσιο ποσό από αυτό που αναφέρεται στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Δημοσιεύεται σήμερα στην Πρωϊνή όλη η απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στο έργο της Περιμετρικής. Η εμπλοκή στο θέμα του Δασαρχείου Καβάλας είναι ελάχιστη. Προτάσεις για τεχνικές παρεμβάσεις και τη λειτουργία του πεζόδρομου της Κ. Παλαμά κατέθεσαν χθες στον Εμπορικό Σύλλογο καταστηματάρχες της ίδιας περιοχής. Γενική συνέλευση έκανε χθες η Ομοσπονδία Επαγγελματιών. Συνεδριάζει το βράδυ η διοίκηση του Επιμελητηρίου. 14χρονη μαθήτρια που επέστρεφε σπίτι μετά το φροντιστήριο παρασύρθηκε και τραυματίστηκε ελαφρά από φορτηγό αυτοκίνητο χθες το απόγευμα στη Κηπούπολη.

 

Συνεδριάζουν το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας όπως και η τουριστική επιτροπή. Στη θέση του Ηλία Ιωαννίδη που θα παραιτηθεί θα ορκιστεί νέος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Νίκος Μουρτασάγας. Παράταση μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου πήρε η πρώτη φάση διαβούλευσης για το νέο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας. Πρόγραμμα ανακύκλωσης στα σχολεία αρχίζει ο Δήμος Νέστου. Έκοψαν την πίτα τους οι ηλεκτρολόγοι εργολάβοι του Νομού Καβάλας. Συγχαρητήρια επιστολή στους νέους βουλευτές του Νομού Καβάλας έστειλε ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης. Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου εκλογική γενική συνέλευση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Καβάλας.

 

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Καβάλας Στέλιος Μπίκας θα δοθεί δανεικός στον ΑΟΚ. Το αυριανό παιχνίδι στη Καστοριά σφυρίζει ο διαιτητής Τάσης από τον σύνδεσμο Ηπείρου. Χθες το απόγευμα παρουσία της Δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα έκοψαν την πίτα τους οι βετεράνοι αθλητές στίβου. Η διοίκηση της Ένωσης ευχαριστεί τους φιλάθλους που το Σάββατο γέμισαν το γήπεδο στην αναμέτρηση με το Λαύριο.

 

Διαβάστε επίσης