ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Συνεχίστηκαν και χθες οι συζητήσεις μεταξύ της ΒΦΛ και του ΤΑΙΠΕΔ ώστε έστω σήμερα να υπάρξει οριστική και επίσημη συμφωνία νέας ρύθμισης του χρέους της τοπικής εταιρίας προς τη ΔΕΠΑ. Αργά χθες το μεσημέρι η ΒΦΛ κατέθεσε γραπτή πρόταση με τις λεπτομέρειες της προτεινόμενης νέας συμφωνίας, η οποία αναμένεται να εξεταστεί και να εγκριθεί σήμερα τόσο από το ΤΑΙΠΕΔ όσο και από την ΔΕΠΑ. Παρακολουθούν το θέμα η Κυβέρνηση και οι 4 βουλευτές του Νομού. Συγκρατημένη αισιοδοξία στο εργοστάσιο αν και η διαφαινόμενη συμφωνία θα είναι προσωρινή. Χθες έγινε γνωστό ότι το ΤΑΙΠΕΔ προωθεί την ιδιωτικοποίηση και της μαρίνας στη Θάσο. Θέματα ΔΕΥΑΚ, Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και πιθανής υποβάθμισης του ΤΕΙ δια του προγράμματος «Αθηνά» απασχόλησαν την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Στην Καβάλα θα είναι την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος. Θα λάβει μέρος σε περιφερειακή συνάντηση διοικήσεων πρωτοβάθμιων σωματείων που θα γίνει στην Δ. Βιβλιοθήκη. Πέθανε χθες το μεσημέρι σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών Σίμος Ζαχόπουλος. Αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του τα οποία εμφανίστηκαν πρόσφατα αλλά είχαν ραγδαία και αρνητική εξέλιξη. Η κηδεία του Σίμου Ζαχόπουλου θα γίνει σήμερα στο Ζυγός.

 

Στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της Ομοσπονδίας ο διευθυντής Υγείας της Π.Ε. Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος θα ενημερώσει ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την νέα διάταξη που αφορά τη λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων. 4 τσιγγάνοι πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω χθες το μεσημέρι στην Κεραμωτή να κλέβουν εξοπλισμό μονάδας οστρακοκαλλιέργειας. Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιούν το απόγευμα στο 12ο Δημοτικό Σχολείο οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. Καβάλας. Σήμερα θα γίνει γνωστό αν Πέμπτη και Παρασκευή απεργήσουν τα πληρώματα των φέρι μποτ που εκτελούν δρομολόγια από και προς Θάσο. Λειτουργεί από την περασμένη Πέμπτη στο ισόγειο του Δημαρχείου Ελευθερούπολης το ΚΕΦ Παγγαίου. Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου είναι πολύ πιθανό να γίνουν εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος. Κινδυνεύει η καλλιέργεια σπαραγγιού στον Νομό Καβάλας μιας που τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται μείωση παραγωγής έως και 30%.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γερομάρκος συμμετέχει το πρωί σε σύσκεψη για την τουριστική προβολή που οργανώνει στην Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου. Σήμερα το βράδυ η δεύτερη παράσταση του έργου «Το χέρι» στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Ημερίδα για θέματα προσβασιμότητας ΑμΕΑ έγινε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου. Ο ΣΦΓΤ ετοιμάζει τον Φεβρουάριο αφιέρωμα στις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Το ίδιο διάστημα θα γίνουν και εικαστικού περιεχομένου συναντήσεις.

 

Ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για το αυριανό ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ο ΑΟΚ. Επανέρχεται στο αρχικό σχήμα ο Πλιάγκας, του οποίου η τιμωρία έληξε. Διαιτητής της αυριανής αναμέτρησης είναι ο κ. Φουκάκης από το Ηράκλειο Κρήτης. Η Ένωση οδεύει σε απόκτηση ενός ακόμη παίκτη. Η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί πριν το ματς του Σαββάτου με την Ελευσίνα.

 

 

Διαβάστε επίσης