• 25 Απριλίου 2024,

Δε θα φύγουν τα φορτηγά από την πύλη του εργοστασίου

 Δε θα φύγουν τα φορτηγά από την πύλη του εργοστασίου

Δεν πρόκειται να φύγουν τα φορτηγά που σταθμεύουν επί σειρά πολλών ετών δίπλα από την κεντρική πύλη του εργοστασίου της ΒΦΛ.

Αυτό συζητούν μεταξύ τους οι ιδιοκτήτες των φορτηγών, εκπρόσωποι των οποίων σήμερα το πρωί μαζί με εκπρόσωπο της Βιομηχανίας θα κάνουν αυτοψία σε έναν άλλο χώρο, κοντά σχετικά στο εργοστάσιο, που μπορεί να χρησιμοποιεί ως χώρος στάθμευσης των φορτηγών που αναμένουν μεταφορικό έργο.

Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών που πήραν μέρος στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΒΦΛ το απόγευμα της Παρασκευής, στο δημαρχείο, συνεχίζουν να πιστεύουν ότι πίσω από την πρωτοβουλία της εταιρίας, να τους διώξει από το χώρο στάθμευσης κρύβεται κάτι άλλο. Πιθανώς η συνεργασία της εταιρίας με φορτηγά άλλων περιοχών, της κεντρικής Μακεδονίας ή και της κεντρικής Ελλάδος γενικότερα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι ιδιοκτήτες των φορτηγών έχουνε καλή πρόθεση να συνεργαστούν με τη διοίκηση του εργοστασίου. Θ΄ απομακρύνουν από το χώρο στάθμευσης καρότσες κι άλλα οχήματα που ουσιαστικά είναι ακινητοποιημένα για πολύ καιρό, αλλά τα ενεργά φορτηγά που ετοιμάζονται να μεταφέρουν λιπάσματα από το εργοστάσιο σε διάφορα σημεία της Ελλάδος δεν πρόκειται να το κουνήσουν ρούπι. Οι ιδιοκτήτες των φορτηγών είναι πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι στο θέμα έχουνε τη συμπαράσταση και του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά, αλλά και του δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή. Τονίζουν δε ότι οι πραγματικές προθέσεις του εργοστασίου, της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων, δεν είναι αυτές που αναφέρονται στις συναντήσεις και στις συσκέψεις.

Σημειώνουν ότι και σε άλλα μεγάλα εργοστάσια της Βόρειας Ελλάδας, ακόμη και στην περιοχή του Νομού Καβάλας, τα φορτηγά που μεταφέρουν διάφορα φορτία δε σταθμεύουν μακριά από τα εργοστάσια αυτά, αλλά είτε μένουν μέσα στα εργοστάσια, είτε ακριβώς στην πύλη εισόδου των μηχανικών μονάδων.

 

 

Διαβάστε επίσης