• 26 Απριλίου 2024,

Δηλώσεις του Γιώργου Τσκοτουρίδη στους 93,7

 Δηλώσεις του Γιώργου Τσκοτουρίδη στους 93,7

Δηλώσεις χθες του Τσοκτουρίδη στους 93, 7

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης δεν έκρυψε σήμερα το πρωί με δηλώσεις του στους 93, 7, την αισιοδοξία του, ότι τελικά ο ΑΟΚ θα παίξει στη FootBall League.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μίλησε με πολλές λεπτομέρειες για το τι περιμένουμε τα επόμενα 24ωρα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Ο κόσμος του ΑΟΚ είναι απογοητευμένος, έχει βγάλει συμπέρασμα αποτυχίας, γιατί πάμε από αναβολή σε αναβολή, εσείς όμως ανακοινώσατε προπονητή. Υπάρχει ελπίδα, είμαστε ζωντανοί;

Απάντηση: Δεν ανακοινώσαμε προπονητή για να αλλάξει το κλίμα. Έχουμε τις διαβεβαιώσεις και τις πληροφορίες ότι όλα πάνε καλά. Δε θα βγαίναμε ποτέ να ανακοινώναμε ένα όνομα, για να «κάψουμε» έναν προπονητή. Υπήρχε συμφωνία με τον κ. Βασιλακάκη και περιμέναμε να έχουμε τις διαβεβαιώσεις από την Αθήνα, προκειμένου να τον ανακοινώσουμε.

Ερώτηση: Μήπως μας κοροϊδεύουν, αυτοί που μας διαβεβαιώνουν;

Απάντηση: Κοιτάξτε, νομίζω ότι έχει φτάσει στο τέλος αυτή η υπόθεση. Ξαναγυρίσαμε σ` ένα θέμα το οποίο είχαμε τον προηγούμενο Μάιο. Τότε ουσιαστικά είχε λυθεί. Σε συζητήσεις με τον κ. Πιλάβιο, γνωρίζαμε ότι υπήρχε ένα νομικό κώλυμα και δημοσίως είχε πει ότι χρειάζεται να γίνει ένα μικρό η μεγάλο πραξικόπημα για να το ξεπεράσουμε. Μας είπε ότι αυτό το θέμα αφήστε το σε μένα, αφορά την ΕΠΟ και εσείς ασχοληθείτε με τα υπόλοιπα. Αν δηλαδή μας δεχτούν οι διοργανώτριες, από τον Πιλάβιο δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Ερώτηση: Οπότε ο κ. Πιλάβιος ήρθε η ώρα να κάνει αυτό που υποσχέθηκε από τον περασμένο Μάιο;

Απάντηση: Ο κ. Πιλάβιος πρέπει να κάνει το μοναδικό που υποσχέθηκε. Δεν έχει κάνει και τίποτα άλλο. Ξημερώματα Σαββάτου θα είναι στην Ελλάδα από τη Λετονία.

Αυτό μπορεί να γίνει με δυο τρόπους. Να συγκαλέσει ένα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, οπότε πάμε για Δευτέρα πρωί. Ο δεύτερος είναι να γίνει δια περιφοράς. Αυτό μπορεί άμεσα, ακόμη και αύριο(σήμερα). Να πάρει μια απόφαση το διοικητικό συμβούλιο και παράλληλα με την απόφαση παίρνει και την ευθύνη, το να κάνει αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Αν και έχουν προκηρυχτεί τα πρωταθλήματα, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αναδιάρθρωση αν το κρίνει το διοικητικό συμβούλιο. Η ΕΠΟ έχει το αυτοδιοίκητο.

Το πρόβλημα που υπήρχε ήταν αν αντιδράσουν πολλές ομάδες και θεωρήσουν ότι θίγονται. Μιλήσαμε με ομάδες της Γ` Εθνικής, που θεωρητικά θα είχαν βλέψεις να επωφεληθούν από μια αναδιάρθρωση. Ειδικά η ομάδα της Τσαριτσάνης δεν έθεσε ποτέ τέτοιο θέμα, απλά αυτό που είπε είναι ότι με 21 ομάδες προκύπτει ένα ρεπό και θα μπορούσαν να γίνουν 22 για να πάρει αυτή τη θέση από τη Γ` Εθνική. Δεν ήταν βέτο αλλά πρόταση.

Ερώτηση: Αυτά τα βήματα που γίνονται, δεν πρέπει κάποτε να τελειώνουν;

Απάντηση: Θεωρώ ότι θα είμαστε στην κλήρωση της FootBall League. Το μόνο θέμα που μπορεί να προκύψει είναι η μετακίνηση της κλήρωσης από την Τρίτη, για μια, το πολύ δυο ημέρες.

Αν δηλαδή δε μπορέσει να γίνει αύριο δια περιφοράς, θα περιμένουμε τη Δευτέρα. Στη συνέχεια θα πάρει την απόφαση η FootBall League και την Τετάρτη η την Πέμπτη θα γίνει η κλήρωση.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε την πλειοψηφία μέσα στη FootBall League και αυτή είναι κοντά στο 13 ομάδες. Είναι σίγουρο, είναι διασφαλισμένο ότι έχουμε αυτούς τους θετικούς ψήφους.

Η Σουπερ Λιγκ δεν έχει πρόβλημα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση. Το μόνο που μένει είναι το νομικό πλαίσιο.

Οι πληροφορίες που έχω από την ΕΠΟ, είναι ότι υπάρχει θετική στάση από την ομοσπονδία.

Από τη στιγμή που όλοι είναι θετικοί, γιατί να μην έχουμε μια θετική έκβαση της υπόθεσης.

Ερώτηση: Είστε αισιόδοξος ότι την άλλη εβδομάδα θα βγούμε Β` Εθνική;

Απάντηση: Έτσι νομίζω. Είναι μονόδρομος.

Προετοιμάζουμε την ομάδα, ανακοινώσαμε το νέο προπονητή. Θέλω να σέβομαι κι αυτούς θα μας ψηφίσουν στη ψηφοφορία της FootBall League και δε μπορώ να προβώ σε ενέργειες οι οποίες θα είναι προκλητικές. Γι αυτό μάλλον δε θα ανακοινώσουμε μεταγραφές. Θα δούμε. Μπορεί να ανακοινώσουμε Έλληνες παίκτες και όχι ξένους.

Ο αγιασμός ανάλογα με τις εξελίξεις ίσως πάει μια μέρα πίσω. Θα το δούμε, περιμένουμε τις εξελίξεις. Κάθε ενέργεια που θα κάνουμε και ίσως τους προσβάλει, μπορεί να είναι εις βάρος μας.

Δε χάθηκε ο κόσμος, να περιμένουν μια μέρα ακόμη. Η συνέλευση της FootBall League θα είναι τυπική.

Ολοι αναγνωρίζουν ότι έχει γίνει αδικία. Πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Νομίζω ότι είναι συνετό. Η στάση που τηρήσαμε μέχρι τώρα, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη.

Από εκεί και πέρα θα φανεί στην πράξη.

Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν δεδομένα αλλά στη διαπραγμάτευση αλλάζουν ορισμένες λεπτομέρειες. Δεν έχει κλείσει η υπόθεση αρνητικά, όλοι μας αποδέχονται.

Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Απλά πρέπει να τακτοποιηθούν λεπτομέρειες.

Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν γινόταν οι εκλογές της ΕΠΟ, όπου θα είχαμε έναν σταθερό συνομιλητή. Σε κάθε περίπτωση προσπαθούμε και νομίζω ότι έχουμε θετική γνώμη από τους δυο υποψηφίους. Αν αλλάξει κάτι… θα έχουμε συνέχεια αλλού. Ολοι πάντως θέλουν να αποκατασταθούμε, μας έχουν αποδεχτεί. Αν δεν τελειώσει η υπόθεση την Τρίτη η την Πέμπτη θα έχει συνέχεια.

Τάσος Πατσίδης

 

Διαβάστε επίσης