• 19 Μαΐου 2024,

Δημήτρης Μαγκαφίνης στους 93,7: « Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα με Πανσερραϊκό»

 Δημήτρης Μαγκαφίνης στους 93,7: « Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα με Πανσερραϊκό»

Δηλώσεις για το παιχνίδι που πέρασε με τον Ακροπόταμο αλλά και για αυτό που έρχεται την Κυριακή με τον Ακροπόταμο, έκανε στους 93, 7 ο προπονητής του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος Δημήτρης Μαγκαφίνης.

Επίσης μίλησε για τη μάχη της ανόδου, αναφέροντας τα συν πλην των τριών ομάδων που διεκδικούν, την πρωτιά.

Αναλυτικά είπε τα εξής.

Ερώτηση: Πέτυχαν τα ρίσκα που πήρες και γύρισε το ματς στο β` μέρος με τον Ακροπόταμο.

Απάντηση: Το παιχνίδι δεν το παίρνει ο προπονητής. Αυτός κάνει κινήσεις από τον πάγκο και πρέπει να ανταποκρίνονται τα εργαλεία. Οι παίκτες που μπήκαν μέσα ως αλλαγές, ο Μαρκόπουλος, ο Κουμπρόγλου και ο Σαουλίδης, πραγματικά ήταν αυτοί που βοηθήσανε πάρα πολύ στην ώθηση της ομάδας.

Δε μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Φαινόταν ότι ο Ακροπόταμος, θα πέρναγε ένα καλό απόγευμα. Ρισκάραμε πολύ με επιθετικές αλλαγές και στο τέλος, παίξαμε χωρίς τους δυο στόπερ.

Κυκλοφορήσαμε τη μπάλα σ` ένα βαρύ τερέν με ορθόδοξο τρόπο. Μπορεί να παίρναμε και τους 3 βαθμούς στο 91` με την ωραία προσπάθεια και σουτ του Ταχματζίδη, στο δοκάρι.

Μην είμαστε πλεονέκτες. Μπορεί στα πρώτα 30 λεπτά, να χάναμε και με 3-0.

 Ερώτηση: Το τελικό αποτέλεσμα σας αφήνει ευχαριστημένους;  Μήπως η ισοπαλία δε βόλεψε κανέναν;

Απάντηση: Πιστεύω ότι όταν παίρνεις βαθμό εκτός έδρας, είναι πολύ σημαντικός. Παίζαμε με μια ομάδα, που έχει τον ίδιο στόχο με μας. Αλλιώς θα ήταν αν κερδίζαμε με 2-0 και γινόταν 2-2. Τώρα όμως έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, άλλαξε η ψυχολογία.  Αυτός μας δίνει ώθηση για την Κυριακή, που είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Ερώτηση: Το Βυζάντιο θέλει τους 3 βαθμούς. Μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Πανσερραϊκό;

Απάντηση:  Ο Πανσερραϊκός είναι μια ομάδα πολύ σφιχτή, δέχεται δύσκολα το γκολ.  Είναι μια ομάδα που δεν έχει τους ποιοτικούς παίκτες που όταν δυσκολέψει το ματς, θα κάνουν τη διαφορά. ‘Εχει περισσότερο ομαδικό πνεύμα. Εχει ένα συγκεκριμένο κορμό και ένα τρόπο δουλειάς από την αρχή της χρονιάς, με τον ίδιο προπονητή.

Είναι μια ομάδα που έχει αδυναμίες και τις γνωρίζουμε πολύ καλά.  Δεν έχουμε απουσίες, δε δεχθήκαμε κάρτες, θα ξεκουράσουμε τα παιδιά με όχι επιβαρυντικές προπονήσεις, γιατί παίξανε δύσκολα ματς μέσα σε λίγες μέρες.

Πιστεύω ότι την Κυριακή, μπορούμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Πάνω απ` όλα το χρειαζόμαστε εμείς. Να σώσουμε την παρτίδα. Από εκεί και πέρα, έχει όφελος και η Καβάλα. Αυτό για μας όμως είναι δευτερεύον θέμα.

Είναι μια σημαντική αγωνιστική, για να μειωθεί η διαφορά για τον ΑΟΚ και τον Αρη, από τον Πανσερραϊκό.  Υπολογίζουν πολύ το παιχνίδι. Ο Βασιλακάκης ήρθε να μας δει σε δυο παιχνίδια. Με τους Αμπελόκηπους και με τον Ακροπόταμο.

 Ερώτηση: Στο ματς  με τον Πανσερραϊκό, τι προσανατολισμούς θα έχει η ομάδα σου;

Απάντηση:  Είχαμε προβλήματα στο κέντρο της άμυνας στον Ακροπόταμο, αφού ο Μουσικάκης είχε ένα πρόβλημα με τον τένοντα και ο Φωτόπουλος που είναι πολύ δυναμικός και βγάζει ψυχή, δεν ήταν καλά.  Με τον Πανσερραϊκό είναι άλλο παιχνίδι, σε καλύτερο γήπεδο. Θα ξεκουραστούνε, υπάρχει ο Αγγελίδης, υπάρχει ο Μπατάκογλου, παίκτες που μπορούνε να μπούνε και να προσφέρουν. Θεωρώ ότι θα είμαστε καλά. Θα αντιμετωπίσουμε τον Πανσερραϊκό με επιθετική φιλοσοφία, ακόμη και στο αμυντικό κομμάτι.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Έχουμε παίκτες μεσοεπιθετικά που θα μπορούσαν να είναι στο ρόστερ του ΑΟΚ, του Πανσερραϊκού και του Αρη.

Υπάρχει θετική ψυχολογία.  Δε πάμε να κλέψουμε το παιχνίδι, να περιμένουμε τον αντίπαλο, μέσα στην έδρα μας.

Η ομάδα του Βυζαντίου, μπορεί να παίξει επιθετικά. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο. Θα έχει και πολλούς φιλάθλους από την Καβάλα.

 Ερώτηση:  Τελικά πως μπορούμε να συγκρίνουμε τις τρείς ομάδες που διεκδικούν την άνοδο;

Απάντηση:  Ο Πανσερραϊκός αυτή τη στιγμή έχει το προβάδισμα,  αφού είναι 4 βαθμούς μπροστά. Εχει όμως το πιο δύσκολο πρόγραμμα.

Από εκεί και πέρα ο Αρης έχει τους πιο ποιοτικούς παίκτες, σε ατομικό επίπεδο.  Βέβαια και ο Αρης αντιμετωπίζεται. Εχει πολλές αδυναμίες στη ζώνης της άμυνας. Στον Αρη έχουν μεγάλη πίεση.

Η πίεση είναι τρομακτική από τους φιλάθλους και είναι λίγοι αυτοί που μπορούν να σηκώσουν το βάρος.

Πιο ομάδα είναι και ο ΑΟΚ, έχοντας περισσότερο ομαδικό πνεύμα και πολύ καλό, οικογενειακό κλίμα.

Ο ΑΟΚ έχει ένα πρόγραμμα που πρέπει να το εκμεταλευτεί μέχρι να πάει στο γήπεδο του Αρη. Αρχικά πρέπει να κερδίσει μέσα στην έδρα του Ηρακλή Αμπελοκήπων.

Για τον Πανσερραϊκό ισχύουν αυτά που προανέφερα.

Ερώτηση: Μπήκε και η Αρναία μέσα στο παιχνίδι τα παραμονής;

Απάντηση: Για μένα αυτό είναι καλό.  Χάρηκα από το αποτέλεσμα της Αρναίας με το Αγιονέρι. Τώρα δε θα είναι αδιάφορη, θα χτυπήσει όλες τις ομάδες.

Εμείς ήδη έχουμε 2 νίκες με την Αρναία, σε περίπτωση ισοβαθμίας. Είναι μια ομάδα που θα διεκδικήσει, έχοντας την προσθήκες 2-3 Βουλγάρων αλλά και του Προβατίδη.

Τ. Π

Διαβάστε επίσης