• 22 Μαΐου 2024,

Στάζει μέλι η Μέρκελ για τον Τσίπρα …

 Στάζει μέλι η Μέρκελ για τον Τσίπρα …

Μετά την πάπια  τον πουρέ και την γενικότερη επίθεση φιλίας  της Μέρκελ πρός τον Τσίπρα αναμένουμε να δούμε αν η συνέχεια  στο μέτωπο των Ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων θα είναι ανάλογη.

Σύμφωνα με τα Γερμανικά ΜΜΕ κανέναν άλλο πρωθυπουργό χώρας δεν υποδέχηκε η Μέρκελ όπως τον Αλέξη Τσίπρα που θα πρέπει και ίδιος να ένιωσε μια ευχάριστη έκπληξη για τα όσα έζησε στην Γερμανική πρωτεύουσα και την Καγκελαρία στο πλευρό της Μέρκελ.

Η Μέρκελ έδειξε οτι θέλει να βοηθήσει αλλα θα πρέπει να βρεί τον σωστό τρόπο αφού η βοήθεια των Ευρωπαίων μέχρι σήμερα είχε λάθος μαγιά και ερχότανε μέσα απο πολύπλοκες και αρκετά επίπονες διαδικασίες που περισσότερο κακό μας κάνανε παρά καλό.

Ο Τσίπρας κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με την Μέρκελ ήταν σαφής.

Της είπε οτι η Ελλάδα θέλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους Ευρωπαίους  αλλα οχι υπο αυτούς τους δυσβάσταχτους όρους που στην ουσία σαμποτάρουν αυτή την προσπάθεια.

Η Μέρκελ το πήρε το μήνυμα αλλα δεν έδειξε αν θέλει πραγματικά να μπεί στην διαδικασία αυτή που σίγουρα θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα και απλά.

Για όλες τις αποφάσεις περί του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μας παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα και το Eurogroup που θα αξιολογήσουν και θα αποφασίσουν.

Κοινώς έκανε την “πάπια” …

Άλλωστε πρίν πατήσει το πόδι του ο έλληνας πρωθυπουργός στο Βερολίνο τα “μπατζάκια” της Μέρκελ βγαίνανε και λέγανε οτι δεν θα πρέπει να περιμένουμε αποφάσεις απο την συνάντηση αυτή.

Απάντηση απο τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου Airbus που έπεσε κάτω απο άγνωστες συνθήκες στις πλαγιές των Άλπεων παίρνοντας στο θάνατο και τους 150 επιβάτες οι περισσότερο Γερμανοί περιμένουν οι εμπειρογνώμονες.

Η εταιρία στην οποία ανήκει το αεροσκάφος είναι Γερμανική θυγατρική της Λουτφχάνσα και είναι εταιρία πτήσεων χαμηλού κόστους αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι ήτανε και μη αξιόπιστη.

Το γεγονός οτι το αεροπλάνο έχανε ύψος για 18ολόκληρα λεπτά σημαίνει οτι μέσα στην καμπίνα κάτι έγινε που ίσως να οδήγησε σε πρώτη φάση σε απώλεια των αισθήσεων και τους πιλότους και τους επιθβάτες.

Το θέμα είναι οτι το αεροπλάνο έπεσε και 150 ψυχές χάθηκαν.

Οτι και να πούνε τα μαύρια κουτιά αυτό δεν αλλάζει.

Με την ευκαιρία ήθελα να ρωτήσω τα μαύρια κουτιά των αεροπλάνων που είναι κόκκινα στο χρώμα γιατί τα λένε μαύρα ;

Ισως λέτε λόγω της μακάβριας ιδιότητας τους ;

Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν οτι όταν άρχισε να χάνει ύψος το αεροπλάνο ο ένας εκ των δύο πιλότων ήτανε εκτός πιλοτηρίου και όταν θέλησε να επιστρέψει δεν μπόρεσε να μπεί αφού κανείς δεν του άνοιγε που σημαίνει οτι κάποιο ατύχημα έγινε μέσα στο πιλοτήριο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός μέχρι και την Κυριακή θα είναι βροχερός.

Βροχές και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες με την υγρασία να πρωταγωνιστεί.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΜΥ τον ήλιο θα τον δούμε έτσι όπως τον θέλουμε απο την Δευτέρα το μεσημέρι.

Μεγάλες στιγμές ζήσαμε ανήμερα της 25ης του Μάρτη στον ΑΝΤ1 αυτή την φορά που πρόβαλε την ταινία “Παπαφλέσσας “ με Δημήτρη Παπαμιχαήλ ΄να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Νομίζω οτι πρόκειται μακράν για την καλύτερη και πιο ακριβή ελληνική παραγωγή με εκατοντάδες κομπάρσους.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης