• 26 Απριλίου 2024,

Διακοπές λίγες μέρες με λίγα οδοιπορικά και λίγα έξοδα !!!

 Διακοπές λίγες μέρες με λίγα οδοιπορικά και λίγα έξοδα !!!

Ο Αύγουστος που έρχεται είναι εδώ και χρόνια ο μήνας των διακοπών για όλους του έλληνες.

Ολα τα προηγούμενα καλοκαίρια και προ κρίσης κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες ο έλληνας τα κατάφερνε και πήγαινε διακοπές και περνούσε και καλά.

Φέτος το καλοκαίρι τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί ο έλληνες μετά απο 4 χρόνια κρίσης έχει τεντώνσει και δεν είναι σε θέση για πολλά , πολλά.

Και να πάει διακοπές θα πάει λιγότερες μέρες σε πιο κοντινούς προορισμούς με περιορισμένα οδοιπορικά και συγκεκριμένες επιλογές.

Η εποχή μάτσα μούτσα πέρασε οριστικά.

Για τις διακοπές θα υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές και αγορές.

Για τις οικογένειες που θα πάνε διακοπές έχει βγεί ήδη το ΜΝΗΜΟΝΙΟ με τις συγκεκριμένες αγορές της ημέρας τις περικοπές και τα έξοδα που δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό για να μπορέσουν να βγεί το πρόγραμμα των διακοπών.

Ετσι και ξεφύγεις λίγο το έχασες το τραίνο και ας μην είναι της γραμμής.

Μετά απο πολλά καλοκαίρια οι διακοπές μας θα είναι υπο συνθήκες ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και μάλιστα επικηροποιημένου.

Τα μεταξωτά και να φυσάει στα εργοστάσια και στα σκουπίδια πλάϊ που λέει και ένα τραγούδι της Μελίνας Ασλανίδου.

 

Με ή χωρίς υγρασία η ζέστη συνεχίζεται …

Κατά άλλα η ζέστη συνεχίζεται και απλά η υγρασία υποχωρεί και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες αν και όταν έχει ζέστη πολύ οι συνθήκες είναι πάνω κάτω οι ίδιες.

Απλά όταν έχει υγρασία κολάς και νιώθεις λές και είσαι πάνω σε κατάστρωμα πλοίου και ταξιδεύεις για Πάρο.

Ξέρετε πρίν απο περίπου 15 χρόνια που έτυχε να ταξιδέψουμε απο το λιμάνι της Θεσ/νίκης για την Πάρο το ταξίδι ήτανε ατελείωτο και η εντύπωση που μας είχε δοθεί μετά απο 14 ώρες ταξιδιού ήτανε οτι δεν θα φθάναμε ποτέ.

Θυμάμαι το ταξίδι μας είχε διάρκεια περίπου 20 ώρες και όταν είχαμε φθάσει στο λιμάνι της ΄Πάρου έκανε δύο μέρες να έρθει το μάτι μας στα ίσα.

Ητανε τέτοια η ταλαιπωρία μέχρι να φθάσουμε που με το που πατήσαμε το πόδι μας στο νησί το πρώτο πράγμα που σκεφθήκαμε ήτανε να επιστρέψουμε με αεροπλάνο γιατί δεν αντέχαμε παρόμοια ταλαιπωρία κατά την διάρκεια της επιστροφής μας.

Τέλος πάντων το θέμα μας είναι η ζέστη που θα συνεχιστεί και αυτήν την εβδομάδα αλλα θα είναι αντιμετωπίσιμη όπως ήτανε μέχρι σήμερα αφού είναι ο καιρός του.

Αν δεν κάνει τώρα 35άρια και 36άρια πότε θα κάνει τον Οκτώβριο που θα ετοιμαζόμαστε για την παρέλαση ;

 

“Πατάτα” οι Ολυμπιακοί

του Λονδίνου

Κανείς δεν ασχολείται με τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου αφού εξελίσσονται σε μεγάλη πατάτα.

Δεν είναι μόνο η τελετή έναρξης που μας απογοήτευσε αλλα γενικά και οι αγώνες που ξεκινήσανε και δεν έχουν κάτι για να μας τραβήξουν να μείνουμε μπροστά στους δέκτες μας.

Δεν ξέρω αν φταίει η δική μας ψυχολογία και τα βλέπουμε όλα γκρίζα αλλα σίγουρα κάτι δεν πάει καλά.

Γιατί δηλαδή οι αγώνες οι Ολυμπιακοί σε άλλες χώρες ερχότανε με φόρα και οι αγώνες του Λονδίνου έρχονται με την όπισθεν ;

Δεν υπάρχει ψυχολογία και δεν υπάρχει και διάθεση όχι μόνο απο τους θεατές αλλά και τους διοργανωτές.

Ο μελαγχολικός καιρός του Λονδίνου επηρεάζει τους πάντες.

Και να δείτε οτι αυτή η “άρνηση” θα βγεί και στις επιδόσεις των αθλητών που θα κυμανθούνε σε μέτρια επίππεδα και θα δεν βγούνε τα τρελά ρεκόρ.

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου που στάζει και αυτός φαρμάκι για την Ελλάδα και τους έλληνες θα ήθελε πολύ οι αγώνες που διοργανώνει η πόλη του να έχουν την λάμψη των αγώνων που διοργανώσανε οι έλληνες τον Αύγουστο του 2004 στην Αθήνα άσχετα αν μετά μας πήρε η κάτω βόλτα.

Γιατί νομίζετε τους Εγγλέζους δεν θα τους πάρει η κάτω βόλτα όταν τελειώσουν οι αγώνες και επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς το Λονδίνο ;

Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι προπομπός της οικονομικής κατάρρευσης για κάθε χώρα που τους διοργανώνει.

Δεν υπάρχει χώρα που διοργάνωσε Ολυμπιακούς αγώνες και δεν μπήκε στην δίνη της οικονομικής κρίσης.

Απλά για άλλες χώρες με πολλές αντοχές και οργάνωση η περιπέτεια αυτή έληξε ανώδυνα ενώ για κάποιες άλλες που είχανε έτσι και αλλιώς προβλήματα δημοσιονομικής προσαρμογής και πρίν τους Ολυμπιακούς αγώνες άρχισε μεγάλος Γολγοθάς.

 

Καλή είδηση η συγχώνευση της Πειραιώς με την Αγροτική

Η συγχώνευση της Αγροτικής απο την Πειραιώς ή αν θέλετε η απορρόφηση της Αγροτικής απο την Πειραιώς θα ανοίξει τον δρόμο και για άλλες συγχωνεύσεις αφού όταν θα έχει περάσει η μπόρα της κρίσης στην Ελλάδα θα υπάρχουν μόνο δύο μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι.

Ολους αυτούς τους μήνες γίνονται ζυμώσεις και συζητήσεις ανάμεσα σε τράπεζες και μέχρι το τέλος του έτους θα ανακοινωθούνε και άλλες τραπεζικές συγχωνεύσεις που θα αλλάξουν τον τραπεζικό χάρτη της χώρας μας.

Η είδησης της συγχώνευσης της Πειραιώς με την Αγροτική είναι μια καλή είδηση και θα ανοίξει τον δρόμο και για άλλες συγχωνεύσεις που θα βοηθήσουν στην αναστροφή του κακού κλίματος στην χώρα μας.

Μετά απο πολύ καιρό ακούσαμε και μια ευχάριστη είδηση.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να περνάτε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

Αισιοδοξούμε οτι η ζέστη θα υποχωρήσει τα επόμενα 24άρα και τουλάχιστον θα μπορούμε να πάρουμε κάποιες ανάσες.

Ο Αύγουστος θα είναι δύσκολος και για αυτούς που θα φύγουν και για αυτούς που θα μείνουν αφού και αυτοί που θα φύγουν θα έχουν το μυαλό τους πίσω και στις υποχρεώσεις που θα τους περιμένουν με την επιστροφή τους.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης