• 6 Μαΐου 2024,

Τα τεχνικά έργα του δήμου Καβάλας

 Τα τεχνικά έργα του δήμου Καβάλας

Ωφελημένη αναδείχθηκε η τεχνική υπηρεσία του δήμου Καβάλας από τους απασχολούμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, οι οποίοι υπολογίζονται σε πενήντα περίπου άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και διεκπεραιώνουν παρεμβάσεις στις συνοικίες της πόλης. Σε εξέλιξη βρίσκεται για παράδειγμα αυτή την περίοδο η διαδικασία αποκαταστάσεως και βαψίματος των κιγκλιδωμάτων έως το Παληό.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών Θόδωρος Μουριάδης αναμένει την έλευση επιπλέον απασχολούμενων μέσω του προγράμματος, ενώ επιπρόσθετο προσωπικό σαράντα περίπου ατόμων θα απασχοληθεί και μέσω του προγράμματος αυτεπιστασίας από τον ΟΑΕΔ. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αναλόγως με τα έργα θα απασχοληθούν στην τεχνική υπηρεσία του δήμου για τρεις ή τέσσερις μήνες.

Πολλά είναι τα συνεργεία απαρτιζόμενα από τους απασχολούμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που εργάζονται στις σχολικές μονάδες του δήμου, όπως για παράδειγμα στο 6ο νηπιαγωγείο της οδού Σαππαίων, στο ειδικό σχολείο της Νέας Καρβάλης, στο 18ο δημοτικό σχολείο.

Αυξήθηκε ο ρυθμός υλοποίησης του έργου δημιουργίας κόμβου στο δρόμο προς το νοσοκομείο, όχι μόνο από τον ανάδοχο εργολάβο αλλά και από την τεχνική υπηρεσία του δήμου. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης επεκτείνεται έως το τέλος του Δεκέμβρη, ενώ οι πιέσεις που ασκούνται πηγάζουν από τη σημαντικότητα του νευραλγικού σημείου και την επιβεβλημένη ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου.

Ήδη είναι εμφανής η βελτίωση λόγω υλοποίησης του έργου στο παράλιο τείχος, αφού η περιοχή αποδεικνύεται μεγαλύτερη από ότι αρχικά υπολογιζόταν. Η εξέλιξη των εργασιών είναι γοργή και η αποπεράτωση αναμένεται σύντομα. Το έργο αυτό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα σχέδια που η ένταξή τους θα γίνει εντός του Σεπτέμβρη, θα αποτελέσουν μια ολική παρέμβαση στη χερσόνησο της Παναγίας.

Επί του παρόντος δουλεύονται τα σχέδια και για την τοποθέτηση ασανσέρ από την περιοχή του τελωνείου προς την Παναγία, ένα σχέδιο που θεωρείται εμβληματικό για την Καβάλα κι αναμένεται να ετοιμασθεί εντός των δύο επόμενων μηνών. Τέλος, η αποκατάσταση του κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης αναμένεται να ενταχθεί στα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης