• 2 Μαΐου 2024,

Δύο νέα φωτοβολταϊκά πάρκα – Αυξήθηκε 20% η κατανάλωση ρεύματος το Δεκέμβρη

 Δύο νέα φωτοβολταϊκά πάρκα – Αυξήθηκε 20% η κατανάλωση ρεύματος το Δεκέμβρη

Αυξημένη κατανάλωση ρεύματος καταγράφηκε από το ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας από την αρχή του Δεκέμβρη σε ποσοστό 20%, στις πέντε κεντρικές γραμμές οι οποίες τροφοδοτούν την πόλη. Η αύξηση μπορεί να μην γίνεται αντιληπτή από τους καταναλωτές αλλά καταγράφεται από τους αρμόδιους διαχειριστές του δικτύου. Η αύξηση της καταναλώσεως δημιούργησε και κάποια προβλήματα σε γειτονιές της πόλης, με αποτέλεσμα τα συνεργεία να κληθούν για διάφορες μικροβελτιώσεις. Σημεία καταγραφής μικροπροβλημάτων ήταν η Αγία Παρασκευή, η περιοχή άνωθεν της ιχθυόσκαλας, τα άκρα της ΔΕΠΟΣ, η περιοχή πέριξ του ξενοδοχείου LUCY όπου βρίσκονται οικοδομές πολλών διαμερισμάτων.

Όπως μας εξήγησε ο προϊστάμενος Καβάλας Σάββας Τακίδης, η αύξηση που καταγράφηκε παραπέμπει στην αυξημένη ζήτηση των περιόδων καύσωνα. Φυσικά οι μεγάλες δυσκολίες θα προκύψουν για τους καταναλωτές όταν θα εκδοθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κ. Τακίδης συνέστησε λελογισμένη χρήση ρεύματος ειδικά σε όσους λόγω απόγνωσης στράφηκαν στη χρήση ενεργοβόρων θερμαντικών σωμάτων.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται ότι θα ηλεκτριστούν δύο νέα και μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας και ειδικότερα στη βιομηχανική περιοχή. Πρόκειται για δύο πάρκα ισχύος 5MW και 2MW που ανήκουν σε ιδιωτικούς ομίλους. Κατά τις ημέρες της ηλιοφάνειας, η ισχύς των δύο πάρκων θα παράγει ενέργεια ικανή ώστε να καλυφτεί για παράδειγμα ένα τμήμα της Χρυσουπόλεως, ή κάποιες συνοικίες της Καβάλας. Μάλιστα το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 5MW δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, αλλά είναι και το μεγαλύτερο συγκριτικά με ανάλογα πάρκα άλλων περιφερειακών ενοτήτων.

 

=

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης