Μαχητική απεργία πρακτόρων του ΟΠΑΠ

 Μαχητική απεργία πρακτόρων του ΟΠΑΠ

Άρχισε σήμερα σε όλη την Ελλάδα απεργιακή κινητοποίηση των πρακτόρων του ΟΠΑΠ. Η κινητοποίηση έχει αόριστη διάρκεια. Σε καθημερινή βάση εξετάζονται τα δεδομένα που ανακύπτουν και η ομοσπονδία αποφασίζει για τη συνέχισή της.

Στις 10.00 το πρωί, περίπου 10 πράκτορες του ΟΠΑΠ, κυρίως από την πόλη της Καβάλας, συγκεντρώθηκαν στο πρακτορείο Δημήτρη Μελελούδη που βρίσκεται στην οδό Ομονοίας. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Ορισμένοι κινήθηκαν προς ενημέρωση των βουλευτών και των εκπροσώπων της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Οι περισσότεροι κινήθηκαν προς τον Αμυγδαλεώνα, όπου συνάδελφός τους, το μοναδικό πρακτορείο στο νομό Καβάλας, που λειτουργούσε χθες κανονικά.

Φτάνοντας στον Αμυγδαλεώνα ήταν μέσα και έξω από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ, ισχυρή αστυνομική δύναμη. Το κατάστημα λειτουργούσε κανονικά εξυπηρετώντας πάντως λίγους πελάτες.

Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ με επικεφαλής τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Θεολόγο Κουρτίδη, διαμαρτυρήθηκαν στο συνάδελφό τους που αγνόησε την πανελλαδική απεργία και εργάζονταν κανονικά. Αυτή η διαμαρτυρία δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, καθώς ο συνάδελφός τους που δε λαμβάνει μέρος σε όλες τις απεργίες, ήταν αμετάπειστος. Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ έμειναν έξω από το κατάστημα του Αμυγδαλεώνα, για αρκετή ώρα. Όταν επρόκειτο να μπει πελάτης σε αυτό, τον ενημέρωναν για την απεργία και ο πελάτης μόνος του απομακρύνονταν από το κατάστημα.

Το μεσημέρι αποχώρησαν με προοπτική όμως να επανέλθουν το απόγευμα, αλλά και σήμερα, αφού όπως φαίνεται η απεργία θα συνεχιστεί.

Ο λόγος της πανελλαδικής αυτής απεργίας που σημειώνει μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, ειδικότερα δε στη Βόρεια Ελλάδα, έχει να κάνει με τη φορολόγηση των κερδών των παιχνιδιών του Οργανισμού.

Φορολογούνται όλα τα κέρδη από το πρώτο ευρώ, με αποτέλεσμα ο τυχερός παίκτης να μην εισπράττει το ποσό που περιμένει.

Από την 1/1/ που εφαρμόστηκε το μέτρο αυτό, υπήρχαν και υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες των παικτών, καθώς υπολογίζουν άλλα χρήματα ως κέρδος και λιγότερα εισπράττουν.

Οι πράκτορες εκτιμούν ότι θίγεται το εισόδημά τους, χάνεται η πελατεία τους, ενώ χάνεται και ο στόχος των παιχνιδιών του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομοσπονδίας πρακτόρων, για κάθε μέρα απεργίας ο Οργανισμός χάνει περίπου 15.000.000 ευρώ.

Χθες ο Γιώργος Περιστέρας, εκπρόσωπος του τοπικού συλλόγου, υποστήριξε ότι το μέτρο της φορολόγησης των κερδών από το 1ο ευρώ, που εμπνεύστηκε και εφαρμόζει η κυβέρνηση και δεν έχει καμιά σχέση με τρόικα.

Το θέμα παραμένει ανοικτό καθώς η επιτυχία της απεργίας και η αόριστη διάρκειά της, δημιούργησαν πραγματικά ενδιαφέροντα δεδομένα στην υπόθεση. Από την άλλη πλευρά, οι πράκτορες δε μπορούν ως μικρομεσαίοι επαγγελματίες που είναι ν΄αντέξουν πολλές ημέρες απεργίας, γι΄ αυτό κι εκφράζεται αισιοδοξία ότι σήμερα ή το αργότερο αύριο τα δεδομένα της υπόθεσης ν΄ αλλάξουν.

 

 

Διαβάστε επίσης