Εγκαινιάζεται το κοινωνικό φαρμακείο

 Εγκαινιάζεται το κοινωνικό φαρμακείο

Στις 11.30 σήμερα το πρωί στον πρώτο όροφο της δημοτικής αγοράς, πραγματοποιείται τελετή εγκαινίων για τη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου των τοπικών φορέων.

Το κοινωνικό φαρμακείο λειτουργεί από το περασμένο Απρίλιο. Υπάρχει μεγάλη προσέλευση εθελοντών, όπως και μεγάλη προσφορά φαρμάκων, από ιδιώτες κι απλούς πολίτες. Πλην όμως οι δικαιούχοι είναι μόνο 28, ίσως γιατί η λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου δεν έγινε ευρύτερα γνωστή.

Κάποιοι ακόμη δικαιούχοι κατέθεσαν στα σχετικά δικαιολογητικά τα οποία ελέγχονται, αλλά οι φορείς που συνεργάζονται για τη λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου διαπιστώνουν ότι σε μία πόλη όπως η Καβάλα, αυτοί που έπρεπε να ενδιαφερθούν και να εξυπηρετούνται δωρεάν, σε περίοδο κρίσης, έπρεπε να είναι πολύ περισσότεροι.

Υπάρχουν σκέψεις το κοινωνικό φαρμακείο να προβληθεί ακόμη και με έμμεσους τρόπους, όπως με την αποστολή ενημερωτικού σημειώματος μαζί με τους λογαριασμούς ύδρευσης.

Η προβολή του κοινωνικού φαρμακείου είναι ένας τομέας στον οποίο όσοι δημιούργησαν αυτή τη δράση, εστιάζουν πλέον την προσοχή τους σ΄ αυτή. Είναι περίεργο κι αξιοσημείωτο ότι ενώ υπάρχουν πολλοί εθελοντές που θέλουν να δουλεύουν πολύ περισσότερο απ΄ ότι σήμερα υποστηρίζοντας τη λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου, ενώ υπάρχουν πολλά φάρμακα που προσφέρονται δωρεάν, δεν υπάρχουν δικαιούχοι.

Το κοινωνικό φαρμακείο ξεκίνησε αρχές του έτους στα πλαίσια παρόμοιων πρωτοβουλιών που έλαβαν, φορείς αλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδος.

Για τη λειτουργία του συνεργάζονται ο φαρμακευτικός σύλλογος Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας κι ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης