• 26 Απριλίου 2024,

Ενημερώθηκε και ο Οικονομικός Εισαγγελέας

 Ενημερώθηκε και ο Οικονομικός Εισαγγελέας

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε χθες η υπόθεση των δύο beach bar σε Καβάλα και Ν. Ηρακλείτσα που μετά από έλεγχο κλιμακίου του ΣΔΟΕ λειτουργούσαν χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις αφού δεν είχαν θέσει σε λειτουργία ταμιακές μηχανές.

Η υπόθεση ξεκίνησε την Κυριακή μετά από προγραμματισμένο έλεγχο σε ολη την περιοχή της Καβάλας και τις παραλίες του πρώην Δήμου Ελευθερών, κλιμακίου του ΣΔΟΕ από την Θράκη. Όταν το κλιμάκιο με ελεγκτές από την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή εντόπισε τις δύο περιπτώσεις όπου η παράβαση θεωρήθηκε ιδιαίτερα σοβαρή, ειδοποιήθηκε η διευθύντρια της υπηρεσίας που ήρθε γι’ αυτό το λόγο από την Κομοτηνή στην Καβάλα. ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε όπως γίνεται σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία και ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος αν και τελικά η υπόθεση παραπέμφθηκε μέσω της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας στην Εισαγγελία Καβάλας.

Οι ελεγκτές βρήκαν τις δύο επιχειρήσεις φορολογικά αδήλωτες. Δεν είχαν κάνει ποτέ δήλωση έναρξης στην εφορία άρα δεν είχαν και ταμιακές μηχανές για να εκδίδουν αποδείξεις. Το προσωπικό του ΣΔΟΕ εκτιμά και είναι κάτι που θα προκύψει από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης ότι αυτή η κατάσταση ισχύει από την αρχή του φετινού καλοκαιριού και για τα δύο καταστήματα.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο είναι τόσο σοβαρή η παράβαση που ακολουθήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας η αυτόφωρη διαδικασία.

Στο δικαστήριο οδηγήθηκε ένα άτομο που δήλωσε υπεύθυνος και των δύο επιχειρήσεων όμως οι διαπλεκόμενες υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι άλλος είναι ο ιδιοκτήτης και των δύο επιχειρήσεων.

Το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ το μεσημέρι και το πρωί της Κυριακής έκανε και άλλους ελέγχους στην πόλη της Καβάλας αλλά και στις παραλίες δίνοντας προτεραιότητα σε καταστήματα που εξυπηρετούν τους λουόμενους όταν πρόκειται για το καλοκαιρινό μπάνιο και την τουριστική κίνηση γενικότερα.

 

Διαβάστε επίσης