Τον Οκτώβριο το 3ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

 Τον Οκτώβριο το 3ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής

Πραγματοποιείται τον Οκτώβριο στο Εκθεσιακό Κέντρο της Ν. Καρβάλης το 3ο Φεστιβάλ που οργανώνει το Τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ Καβάλας. Η προετοιμασία της εκδήλωσης ξεκίνησε ήδη με πρωτοβουλίες του καθηγητή Δημήτρη Πογαρίδη. Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, την Περιφέρεια και το ΤΕΙ Καβάλας.

Θα πραγματοποιηθεί 17-21 Οκτώβρη, στη Ν. Καρβάλη στο Εκθεσιακό Κέντρο γιατί οι διοργανωτές θέλουν να προλάβουν το κρύο και την απαίτηση της θέρμανσης στο χώρο της έκθεσης.

Φέτος η έκθεση και γενικότερα οι δραστηριότητες του φεστιβάλ απευθύνονται σε όλη την Ελλάδα έχει δε εξασφαλιστεί η επίσκεψη στο Εκθεσιακών Κέντρο μαθητών από την Κεντρική Μακεδονία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς είπε χθες στην εφημερίδα μας τα εξής:

«Για δεύτερη χρονιά φέτος η αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ακολουθώντας την καλή πρακτική και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας στο παρελθόν θα στηρίξει το 3ο Φεστιβάλ Έρευνας – Τεχνολογίας – Βιομηχανικής Πληροφορικής που γίνεται στην Καβάλα με την συμμετοχή πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό κατά καιρούς διακεκριμένων καθηγητών. Πιστεύουμε ότι με την έρευνα, με την τεχνολογία, με την ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει το ΤΕΙ Καβάλας συμβάλλουμε στην έρευνα, ενδυναμώνουμε το Τεχνολογικό μας Ιδρυμα και έχουμε μία αγαστή συνεργασία, αυτό προκύπτει και από διάφορες δράσεις που κατά καιρούς ανακοινώνει η Περιφέρεια, με το ΤΕΙ Καβάλας και συγκεκριμένα και με το Τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής και με Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Μακεδονίας και Θράκης».

 

Ο Δημήτρης Πογαρίδης είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

Το φεστιβάλ φέτος είναι πανελλαδικό. Αυτό σημαίνει ότι έχουν κληθεί όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας για να καταθέσουν τα εκθέματά τους στον εκθεσιακό χώρο και έχουν κληθεί σχολεία από τη Διευρυμένη όπως ήταν την πρώτη φορά και από την Περιφέρεια όπως ήταν από τη δεύτερη, αλλά από το σύνολο της χώρας, κι έχουμε ήδη πάρει το ο.κ. από σχολεία της Κοζάνης και της Ημαθίας και σχολεία που βρίσκονται κοντά στον άξονα της Εγνατίας οδού ώστε την ίδια μέρα να έρχονται να επισκέπτονται το φεστιβάλ και να φεύγουν. Η προετοιμασία έχει ήδη αρχίσει. Το φεστιβάλ θα γίνει 17-21 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Απόστολος Μαρδύρης».

 

Διαβάστε επίσης