• 26 Απριλίου 2024,

Επεισοδιακή επίσκεψη στο κυνοκομείο

 Επεισοδιακή επίσκεψη στο κυνοκομείο

Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Δημωφέλειας Στέλιο Σχοινάκη, επισκέφθηκαν το πρωί το δημοτικό κυνοκομείο. Εκεί ενημέρωσαν για την λειτουργία του τους δημοσιογράφους, παρουσίασαν το χώρο ο οποίος δημιουργήθηκε επί Λευτέρη Αθανασιάδη, δεν μπορεί όμως να νομιμοποιήσει τα κτίρια επειδή το δημοτικό κυνοκομείο βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε ένα χώρο χαρακτηρισμένο ως αισθητικό δάσος. Όταν μιλάμε για τις κτιριακές εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να βγάλουν οικοδομική άδεια εννοούμε μικρές κτιριακές εγκαταστάσεις και τα κλουβιά για τα αδέσποτα σκυλιά.

Ο δήμαρχος υποστήριξε στους δημοσιογράφους, ότι κατά τα άλλα, οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι άριστες. Είπε μάλιστα ότι λύθηκε και το πρόβλημα για τα επιθετικά αδέσποτα ζώα, χρησιμοποιείται ήδη το ειδικό όπλο που τα ναρκώνει, με επιτυχημένη εξόρμηση την προηγούμενη εβδομάδα που στόχο είχε το σκυλί που ταλαιπώρησε τους Καβαλιώτες, δάγκωσε αρκετούς και ήταν ύποπτο για λύσσα.

Όταν ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής μιλούσε στους δημοσιογράφους έφταναν σιγά – σιγά με δικά τους αυτοκίνητα και με ταξί μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του φιλοζωικού συλλόγου «Αίσωπος». Όταν ο δήμαρχος τέλειωσε τις δηλώσεις οι άνθρωποι αυτοί σε υψηλούς τόνους προσπάθησαν να κάνουν τη δική τους συνέντευξη τύπου, κυρίως να διαψεύσουν το δήμαρχο υποστηρίζονται ότι το κυνοκομείο είναι ακατάλληλο και ότι γενικότερα η πολιτική του δήμου Καβάλας για τα αδέσποτα δεν είναι καθόλου σωστή.

Ο κ. Σιμιτσής προσπάθησε να αποτρέψει την ξαφνική νέα συνέντευξη τύπου και είχε φραστική αντιπαράθεση με τους φιλόζωους τους οποίους κατ’ επανάληψη κάλεσε στο γραφείο του να συζητήσουν όλα τα θέματα. Αυτοί απέρριπταν τις προσκλήσεις του κ. Σιμιτσή, λέγοντας ότι τέτοιες συζητήσεις έχουν γίνει χωρίς αποτέλεσμα.

Η διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές συνεχίστηκε για λίγα λεπτά μπροστά στους δημοσιογράφους, οι φωνές και από τους φιλόζωους και από τον Κωστή Σιμιτσή ξεσήκωσαν τα σκυλιά και αυτά άρχισαν να γαβγίζουν ομαδικά.

Νωρίτερα ο κ. Σιμιτσής είπε στους δημοσιογράφους τα εξής:

«Σας καλέσαμε να σας παρουσιάσουμε το δημοτικό κυνοκομείο που είναι μια παλιά υπηρεσία του δήμου η οποία όμως δεν είναι ευρύτερα γνωστή στους καβαλιώτες και είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν την υπηρεσία δεδομένου ότι ίσως ελάχιστοι δήμοι στην ελληνική επικράτεια έχουν τέτοια υπηρεσία. Και φυσικά μια υπηρεσία που λειτουργεί άψογα όπως η δική μας. Θέλω να σας πω ένα πολύ μικρό ιστορικό. Το κυνοκομείο έχει χτιστεί σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται αισθητικό δάσος ενώ την εποχή που χτίστηκε από τον Λευτέρη Αθανασιάδη θα μπορούσαν να είχαν εκδοθεί και άδειες και αφού δεν έγινε τότε, σήμερα δεν μπορούμε δυστυχώς να νομιμοποιήσουμε τη λειτουργία της εγκατάστασης. Από την άλλη όμως πλευρά έχει όλες τις νόμιμες απαιτήσεις και προδιαγραφές όσον αφορά το μέγεθος των κλουβιών και λειτουργίες και παρέχουμε και την φροντίδα που πρεπει στα σκυλιά.

Έχουμε λοιπόν να παρουσιάσουμε μια εγκατάσταση η οποία λειτουργεί άψογα εδώ και 20 χρόνια και τροφοδοτείται με φάρμακα από το δήμο Καβάλας και σκυλοτροφές το κόστος των οποίων είναι περίπου 15.000 ευρώ και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση έχει επαινεθεί στο παρελθόν και σήμερα από ανθρώπους που γνωρίζουν τι συμβαίνει εδώ μέσα»

 

 

Διαβάστε επίσης