Ενωση: Με οδηγό τον Κόλεμαν

 Ενωση: Με οδηγό τον Κόλεμαν

Μετά το ρεπό της Κυριακής οι παίκτες της Ενωσης επανήλθαν χθες το απόγευμα στις προπονήσεις, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ.

Σαφώς το κλίμα είναι πολύ καλό μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας, παράλληλα με τα άλλα ευνοϊκά αποτελέσματα.

Οσον αφορά τους τραυματίες, ο Καλαμπάκας τελικά έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε έστω για λίγο στο ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας. Αυτή την εβδομάδα θα προετοιμαστεί ακόμη καλύτερα. Ο Αράπης θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς ενώ για τον Στυλιανού δεν υπάρχει βιασύνη από τη στιγμή που υπάρχει φόβος υποτροπής. Πάντως ο Κύπριος ανεβάζει ρυθμούς μέρα με τη μέρα.

*Ο Κόλεμαν σε υψηλή πτήση

Λαυράκι αποδεικνύεται ο Ουίλιαμ Κόλεμαν για την Ενωση. Ο Αμερικανός ήρθε το καλοκαίρι στην Ενωση, ως επιλογή του Κρις Χουγκάζ για τη θέση του σέντερ.

Κάνει ένα σπουδαίο πρωτάθλημα με αποκορύφωμα το ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας, όπου με 34 πόντους οδήγησε την Ενωση σε μια μεγάλη νίκη. Ο Κόλεμαν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι επί Ελληνικού εδάφους. Ο Αμερικανός μέχρι τώρα έχει πετύχει 244 πόντους και είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα. Εχει μέσο όρο 14,4 πόντους σε κάθε αγώνα.

Στα δίποντα έχει 65, 9% με 88 στα 135. Στις βολές έχει 63% με 65 στις 104. Στα ριμπάουντ έχει πάρει συνολικά 115 ριμπάουντ. 32 επιθετικά και 83 αμυντικά, μέσο όρο 6,8 σε κάθε παιχνίδι. Εχει επίσης 25 κοψίματα, μέσο όρο 1, 5.

Είναι στην πρώτη πεντάδα στα ριμπάουντ και στα κοψίματα, εκτός από τους σκόρερ.

Σαφώς ο πολυτιμότερος μέχρι τώρα στην προσπάθεια της Ενωσης για να παραμείνει στην κατηγορία. Ο Κόλεμαν έχει διετές συμβόλαιο με την Καβαλιώτικη ΚΑΕ και το καλοκαίρι αναμένεται να απασχολήσει ουκ ολίγες ομάδες. Θυμίζει την περίπτωση Σίμονς. Επίσης ο Κόλεμαν είναι δεύτερος στην αξιολόγηση πίσω από τον Παππά του Πανιωνίου.

*Ικανοποίηση για Ταϊρού

Ο Ντέιβιντ Ταϊρού έκανε ντεμπούτο στο Ελληνικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Ενωσης, κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας. Είχε προηγηθεί η εμφάνιση του στη Βαλκανική Λίγκα με αντίπαλο τη Λέφσκι Σόφιας. Τα πρώτα συμπεράσματα είναι θετικά για την αξία του Αμερικανού γκαρντ. Σαφώς βοήθησε με την παρουσία του, το περασμένο Σάββατο. Σε 25 λεπτά χρόνο συμμετοχής πέτυχε 12 πόντους με 5/9 δίποντα και 2/2 βολές. Είχε ακόμη 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Σίγουρα δεν είναι ο σουπερ παίκτης αλλά προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και δείχνει ότι θέλει να πάρει την ευκαιρία που του δόθηκε, με το να συμμετέχει στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης