• 19 Απριλίου 2024,

Ενωση: 20 Αυγούστου ξεκινάει την προετοιμασία

 Ενωση: 20 Αυγούστου ξεκινάει την προετοιμασία

Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας θα ξεκινήσει οριστικά στις 7 Οκτωβρίου και η Ενωση προγραμματίζει την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα σεζόν στις 20 Αυγούστου.

Η πρώτη προπόνηση αργεί ακόμη και μέχρι τότε το ρόστερ της ομάδας θα γεμίσει.

Προτεραιότητα αυτή την εποχή δίνει η Ενωση στην απόκτηση των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Κρις Χουγκάζ δεν εξετάζει περιπτώσεις αρκετών ξένων καλαθοσφαιριστών που αγωνίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις.

Σημειώνουμε ότι οριστικά στο νέο πρωτάθλημα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ομάδες 4 Αμερικανοί και 2 κοινοτικοί παίκτες.

Αυτό ψηφίστηκε από τους συλλόγους και οριστικοποιήθηκε από την ΕΟΚ στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Η Ενωση αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της δεν έχει κανέναν ξένο.

Ο Πάσαλιτς και ο Κοστόφ που αγωνιζόταν ως κοινοτικοί αποτελούν παρελθόν. Το ίδιο και ο Νταμιάνοβιτς. Επίσης για πολύ λίγο έπαιξε και ο Βούλγαρος Γκεοργκίεφ. Οι ξένοι είχαν αποχωρήσει πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Ο Τέιλορ μετά το γνωστό επεισόδιο και πριν ο Πάτρικ Ο` Μπράιαν.

*Δηλώσεις Νίκου για Πάτρικ

Ο Θωμάς Νίκου έκανε δηλώσεις στο Goal για τον Πάτρικ Ο` Μπράιαν με τον οποίο συνεργάστηκαν στη διάρκεια της σεζόν που μας πέρασε, στο στρατόπεδο της Ενωσης.

Ο συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη υποστήριξε τα εξής για το μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ: « Κατ` αρχάς στην Καβάλα δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα μαζί του, ήταν απόλυτα συνεργάσιμος, σωστός επαγγελματίας και εξαιρετικός χαρακτήρας. Διαθέτει πολύ καλό σουτ για το ύψος του από μέση και μακρινή απόσταση. Αυτό είναι κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει. Το παιχνίδι με την πλάτη στο καλάθι δεν είναι το δυνατό του στοιχείο. Το ύψος του τον κάνει λίγο αργό στις κινήσεις του αλλά έχει όμως τρομερή αντίληψη, παίζει έξυπνα, έχει καλή πάσα και είναι ομαδικός. Μας βοήθησε πολύ στην Καβάλα, ήταν ιδανικός για αυτά που τον θέλαμε και για μένα είναι λογικό που αρκετές ομάδες ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν».

*Παναθηναϊκός για Σίμονς

Ο Σέντρικ Σίμονς συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ όπως γράψαμε αυτές τις μέρες θεωρείται απίθανο να φορέσει και πάλι στη δεδομένη χρονική στιγμή τη φανέλα της Ενωσης.

Ο Παναθηναϊκός έχει πρώτο στόχο για τη θέση του φορ, τον Στέφαν Λάσμε. Από τη στιγμή που καθυστερεί η απόφαση του Λάσμε, ο Παιδουλάκης φαίνεται να υποστηρίζει ακόμη περισσότερο τη λύση του Σίμονς για την ομάδα του. Ο 26χρονος πρώην παίκτης της Ενωσης, φυσικά και βλέπει με πολύ καλό μάτι τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Τάσος Πατσίδης

 

Διαβάστε επίσης