• 25 Απριλίου 2024,

Εσωτερικά προβλήματα έφεραν παραιτήσεις

 Εσωτερικά προβλήματα έφεραν παραιτήσεις

Ραγδαίες είναι από χθες οι εξελίξεις στην Ένωση γιατρών του νοσοκομείου Καβάλας. Πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση, έκτακτη, στην οποία αρχικά παραιτήθηκε ο πρόεδρος Στάθης Τσαρίδης, που δήλωσε ότι παραμένει μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Μετά όμως δήλωσαν ότι παραιτούνται και τα έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συμπαρασύροντας σε μία οριστική παραίτηση τον κ. Τσαρίδη.

Οι νέες εκλογές γίνονται στις 9 Αυγούστου. Μέχρι τότε θα υπάρχει τυπικά το διοικητικό συμβούλιο, που όμως έχει παραιτηθεί. Έτσι είναι πολύ πιθανό σήμερα να γίνουν κινητοποιήσεις που να οδηγήσουν στη μη πραγματοποίηση τακτικών εξωτερικών ιατρείων.

Η χθεσινή γενική συνέλευση που ήταν πολύωρη, με μικρή όμως συμμετοχή, εξέλεξε εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές. Ο Στάθης Τσαρίδης δήλωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις καινούριες εκλογές. Στο νοσοκομείο Καβάλα φημολογείται ότι ο κ. Τσαρίδης αποχώρησε από τη θέση του προέδρου, όταν διαπίστωσε ότι οι προτάσεις του δεν υιοθετούνται μαζικά από τους γιατρούς, ενώ αυτοί αντίθετα ακολουθούν προτάσεις άλλων γιατρών που δεν είναι καν στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.

Για όλα αυτά μίλησε στην εφημερίδα μας, είπε τα εξής:

«Είναι μία απόφαση που πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Εκτιμήσαμε τα πράγματα, εκτιμήσαμε που έχουνε φτάσει και που οδηγούνται οι κινητοποιήσεις μας, ποια κατάσταση υπάρχει μές στο νοσοκομείο, τις απόψεις των συναδέλφων και η διαπίστωση που κάναμε ήτανε ότι μετά από τόσο καιρό κινητοποιήσεων, και με βάση τα οξυμμένα προβλήματα και όπως παρουσιάζονται σήμερα, είναι μία αναβάθμιση της εμπιστοσύνης του σώματος των συναδέλφων, απέναντι το διοικητικό συμβούλιο. Θα εκλεγεί δηλαδή ένα νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποιο θα εκλέξει και τον πρόεδρό του, το οποίο θα έχει αναβαθμισμένη και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, γιατί πραγματικά οι καταστάσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολες και οι αποφάσεις που θα κληθούνε να πάρουνε θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές».

ΕΡ: Ότι έχετε ανακοινώσει, από αύριο ας πούμε, η επίσχεση εργασίας που συνεχίζεται, να επηρεάζονται απ΄ όλα αυτά;

ΑΠ: «Με κανέναν τρόπο. Το Δ.Σ. συνεχίζει και λειτουργεί. Εμείς θα είμαστε μέχρι τις 9 Αυγούστου που θα γίνουνε οι νέες εκλογές, που προκήρυξε σήμερα (χθες) η γενική συνέλευση. Δεν υπάρχει κανένας επηρεασμός όλων αυτών των διαδικασιών, από τις εσωτερικές – ας το πούμε έτσι – δικές μας διαδικασίες… και φυσικά δεν υπάρχει κανένα κενό… Για αύριο ισχύει η απόφαση που πάρθηκε από την προηγούμενη συνέλευση των γιατρών κι αυτά θα κάνουμε, τουλάχιστον σ΄ ότι αφορά την πρόθεση τη δικιά μας. Δηλαδή μέλη που συμμετείχαν στη σημερινή γενική συνέλευση και το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί και θα λειτουργεί ως τις 9 Αυγούστου που θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη ενός νέου διοικητικού συμβουλίου».

ΕΡ: Φημολογείται στο νοσοκομείο ότι συνάδελφοί σας δεν λειτουργούσαν ενωτικά, υπέρ των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων ή του διοικητικού συμβουλίου. Υπάρχουνε εσωτερικά προβλήματα; Κάποιοι δεν ήθελαν αυτές τις κινητοποιήσεις;

ΑΠ: «Τα ζητήματα που τέθηκαν είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Αυτά όλα που γίνανε στο νοσοκομείο, έχουνε ασφαλώς ιδιαίτερη σημασία, δεν θα ήταν απίθανο να μην υπάρχουνε διαφορετικές απόψεις γύρω από αυτά τα θέματα. Η ουσία είναι ότι έχει διαμορφωθεί μία κατάσταση που απαιτεί – όπως είπα προηγουμένως – την αναβάθμιση της εμπιστοσύνης του σώματος σε ένα νέο διοικητικό σχήμα, το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί όλα αυτά τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο χώρο του νοσοκομείου».

ΕΡ: Θα είσθε υποψήφιος στις εκλογές της 9ης Αυγούστου;

ΑΠ: «Όχι δε θα είμαι υποψήφιος».

 

 

Διαβάστε επίσης